reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w którym tygodniu urodziło sie wasze dziecko?

reklama
Hej
ten wątek był pierwszym w dziale wcześniaków i w ogóle pierwszym aktywnym na forum babyboom :-) Pamiętam jak wszystkie rubryki były zupełnie puste :szok::-D...
Cieszę się, że tyle rodziców wcześniaków się tu odezwało. Na pewno wiele osób uzyskało tu wspacie i porady.
Mamo Julci - widzę, że jesteś dobrym duchem tego forum :-) dobrze, że dbasz o wszystkich nowych rodziców.

Pozdrawiam

witam

mój maluch urodził sie w 27 tyg i 6 dniu ciązy nie chciał siedziec w brzuchu
jak urodził się wazył 1230 i miał 41 cm
lezy w inkubatorze były małe kryzysy ale ma sie dobrze oddych sam :D dostaje moj pokarm i mam nadziej że szybko przybieze na wadze i będzie z nami :)

Witajcie:)
Jestem nowa na tym forum:)

Poczytałam troszke Wasze historie, popłakałam sobie, powróciły do mnie wspomnienia... uswiadomiłam sobie jak bardzo kocham moje dziecko, jaka jestem wdzieczna Bogu ze je ocalił...

Wiecie - zdałąm sobie sprawe , ze wszyscy rodzice wczesniakó przezywaja , odbieraja, mysla, żyja bardzo podobnie...
Zadajemy, czy zadawalismy sobie dokladnie te same pytania...to samo nas bolało... mielismy dokladnie te same watpliwosci...

W pazdzierniku 2006 roku urodziłam coreczke
Przyszła na swiat w 28/29 tygodniu z waga 1150g

teraz juz biega - ma rok i 4 miesiace...

Daaaawno mnie tu nie bylo. Pewnie juz nikt nie pamieta. Ale postanowilam troche tu zaajrzec i zobaczyc jak wyglada moje dziecko w porownaniu. I zazdroszcze moje jeszcze nie biega choc ma 2 lata urodzilo sie w 30 tygodniu i 5 dniu z waga 1640 i 40 cm.:-(

reklama
witajcie:) teraz jestem w 34 tc i jest to moja druga ciąża i nie wiem czy nie zakończy się wcześniej:) Ale mam też 5,5 letniego synka Marcela i urodził się w 37 tc, ważył zaledwie 2820gr. i miał 53 cm długości:)

Do góry