reklama
Paulinek
Styczniowe mamy'08
Kasia Liwia wlasnie doczytalam, moj synek urodzil sie w 30 tyg i wazyl 1640 prawie jak twoja corka. Dzis ma prwie 8 tygodni. Mial to szczescie ze byl silny i zaczal oddychac sam, choc czesto miewal bezdechy. Nawet teraz jak jestesmy w domu i pomyslnie przeszlismy pierwszy test snu, to gdy spi czesto go dotykam i sprawdzam czy oddycha. I czasami mysle ze tez chcialabym miec w domu ten monitoring co w szpitalu.
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Moja córcia urodzila się w 33 tyg.ciąży poniewaz mialam nadciśnienie,białkomocz czyli zatrucie ciążowe a do tego jeszcze hipotrofia płodu i dlatego Oliwka urodzila się z mała wagą 1810 i mierzyla 46 cm. W moim szpitali lezelam pare dni potem mnie wypuścili bo niby wszystko oki a przez weekend przytylam "wodą'' 5 kg i bialko mi wzroslo do 980 a dzien pozniej to byl wtorek bylam juz znow w szpitalu i bialko osiagnelo 1900 a ciśnienie prawie 150 na 100 wiec zostalam przewieziona di szpitala do warszawy na koraowa i tam na 2 dzien mialam juz cesarke bo grozila mi zamartica plodu.Ogolnie całą ciąże znosilam oki a to wszystko tak nagle sie skomplikowało w ciągu tygodnia.teraz olika jest zdrowym i wesolym dzieckiem dzieki szypkiem interwencji lekarzy z karowej obecnie jestem w 2 ciazy w 32 tyg i sie obawiam czy oby wszystko bedzie oki >bo w poprzedniej ciazy wyszlo ze mam za slabe merki <ze nie wydalaja pracy na 2 osoby <mam nadzieje za bedzie ok
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Dziękuje Kunda, byłam wczoraj u lekarza i badania troche mi się poprawiły <musialam brac i nadal biore żelazo bo wdała mi się lekka anemia> i dostałam leki rozkurczowe ponieważ bardzo często napina mi się brzuch we wtorek mam usg i zobaczymy czy wszystko ok. Czy z maluchem wszystko oki no i napewno teraz zapytam o płeć ostatnio lekarz mówił ze to chłopczyk ale nie dawał 100 procent pewności!
reklama
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
kunda a twoje bąble w których tygodniach ciąży sie urodziły?