Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak z ciekawości dlaczego chciałabyś popracować dluzej w ciąży skoro masz taka prace, która chyba i tak nie jest zbyt przyjemna?Pracuje na produkcji na 3 zmiany, fizyczna mega ciagle przerzucam boxy plus chemikalia i opary z platikow. No i 2 poronienia :/
Powiem Ci ze u mnie w firmie to tak nie dziala Kaza mi isc na l4 i tyleCiężarna nie może pracować na zmianie nocnej, pracodawca musi wyznaczyć Ci pracę bez zagrożenia dla ciąży
I jak sie to skonczylo? Co za chamstwo...Powiedziałam od razu jak lekarz potwierdził ciążę, jakoś w 5 tygodniu po czym dostałam wypowiedzenie z pracy, bo szefowa stwierdziła, że udaję, bo nie miałam zaświadczenia od lekarza także lepiej weź takie zaświadczenie od ginekologa żebyś nie miała niemiłych niespodzianek
Podpisałam wypowiedzenie, na drugi dzień poszłam do ginekologa po zaświadczenie i L4. Pojechałam do inspekcji pracy żeby zapytać co mogę zrobić w takiej sytuacji. Powiedzieli mi, że mam napisać do szefowej podanie o odwołanie wypowiedzenia i dołączyć zaświadczenie od lekarza o ciąży. Wypowiedzenie zostało anulowane, ale umowy mi nie przedłużyła także po skończonym urlopie macierzyńskim zostałam bez pracy. A i dziwnym trafem do ZUSu nie wpłynęły moje 3 zwolnienia, które niby zostały zagubione na poczcieI jak sie to skonczylo? Co za chamstwo...
Tak z ciekawości dlaczego chciałabyś popracować dluzej w ciąży skoro masz taka prace, która chyba i tak nie jest zbyt przyjemna?Pracuje na produkcji na 3 zmiany, fizyczna mega ciagle przerzucam boxy plus chemikalia i opary z platikow. No i 2 poronienia :/