reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W Którym Tyg USG Wykryje dziecko ??

Lekarz na pierwszej wizycie robi wywiad np o chorobach . To nie dlatego że coś u Ciebie podejrzewa, ale ogólnie. 30 dni, czyli ok 35 od ostatniej@, co oznacza ok. 5 tygodni i 2 lub 3 dni w przy liżeniu, zakładając że okres masz co ok. 30 dni, owulacja ok. 15 dnia, tak na wstępne obliczenia, zaczęłaś 6 tydzień od OM, czyli ciąża ma ok. 2,5 tygodnia, przy cyklach 30 dniowych, jeżeli masz dłuższe, lub krótsze to może się owulka przesunąć i ciąża będzie młodsza, a takiej raczej nie widać:wściekła/y: Tak jak radziły dziewczyny, zrób betę i będziesz wiedzieć dokładnie na czym stoisz:-)

reklama
u mnie lekarz potwierdził ciążę w 5 tygodniu,byłam też w 4 tygodniu bo potrzebowałam zwolnienie ,ale stwierdził,że owszem coś widzi i to na 70 % jest ciąża,ale za wcześnie by postawić takie rozpoznanie i wystawiać zwolnienie.Tydzień później był już pewien:-)

Szczerze to już się pogubiłam w tych obliczeniach...myślałam że wiek ciąży liczy się od pierwszego dnia po ostatniej miesiączce. Ostatnią miesiączkę miałam od 16 do 20 Grudnia. Dostaje co 28-29 dni. Teraz powinnam dostać 13 Stycznia- oczywiście jej nie było. Krwawienie utrzymuje się u mnie zwykle ok 4-5 dni.
Wydaje mi się że za bardzo się przejmuje...ale Boje się...

nic sie nie boj lekarze licza od ostatniej miesiaczki ale owulacje masz mniej wiecej w polowie cyklu zazwyczaj jakos 14 dni przed miesiaczka jak sie nie myle i wtedy dochodzi do zaplodnienia i faktycznie ciaza jest mlodsza o mniej wiecej 2 tyg zalezy jak dlugi masz cykl ja wedlug ostatniej miesiaczki jestem w 17 tygodniu a wedlug zaplodnienia w 15 a co do rozmowy o chorobach to to jest normalne

reklama
Wszystko zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz, im dokładniejszy tym szybciej wykryje. U mnie było to w 4 tyg. Nie martw się na zapas, odczekaj 2 tyg. i idź spokojnie na nastepne badanie.

Do góry