reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uzdolnione mamuśki - biżuteria, hafty, szydełko, rysunki itd! chwamy się :)

reklama
a ja bym chciala bardzo zapytac 'szydelkowe' mamusie jakie te rzeczy sa po zrobieniu? czy sa miekkie w dotyku czy raczej twarde? mi sie szydelko kojarzy z supelkami i nie za gruba wloczka i najchetniej 'pomacalabym' te wasze dziela :-) podziwiam wasze arcydziela bo jestem niezbyt uzdolniona manualnie a do tego ze slomianym zapalem :-)

Deizzi piękny kocyk się zapowiada :-)

Annie22 według mnie dzianinka zrobiona na drutach jest bardziej miękka i lejąca (mój kocyk jest na drutach) Moje wyroby szydełkowe zawsze wychodzą dosyć sztywne, ale może dlatego, że dosyć ciasno robię. Ale po dłuższym użytkowaniu wszystko jest ok i milusie:-)

a ja bym chciala bardzo zapytac 'szydelkowe' mamusie jakie te rzeczy sa po zrobieniu? czy sa miekkie w dotyku czy raczej twarde? mi sie szydelko kojarzy z supelkami i nie za gruba wloczka i najchetniej 'pomacalabym' te wasze dziela :-) podziwiam wasze arcydziela bo jestem niezbyt uzdolniona manualnie a do tego ze slomianym zapalem :-)

Deizzi piękny kocyk się zapowiada :-)

Annie22 według mnie dzianinka zrobiona na drutach jest bardziej miękka i lejąca (mój kocyk jest na drutach) Moje wyroby szydełkowe zawsze wychodzą dosyć sztywne, ale może dlatego, że dosyć ciasno robię. Ale po dłuższym użytkowaniu wszystko jest ok i milusie:-)

No właśnie chodzi o ściąganie :) zależy jak robisz :) ja niedociągam za mocno bo później się wbić szydełkiem w oczko nie mogę i jest mięciutki i delikatny.

Swoją drogą gdy zaczynałam podchodziłam do tego sceptycznie bo miałam przed oczami takie stare wełniane swetry gryzące i drapiące :) Ale jak zamówiłam włóczkę i ją dotknęłam to aż się uśmiechnęłam jest tak milusieńka jak pierze przyjemna i miła w dotyku coś wspaniałego :) Jak po praniu jest to nie wiem bo dopiero zaczynam ale skoro Smoniczka mówi że milutkie to tak musi być i już :)

Ostatnia stycznosc z szydelkiem mialam w 5 klasie podstawowki i moje wspomnienia sa srednio aktualne :-D Ale jak widze jakie cudenka mozna wyczarowac to mam kolejna ciazowa zachcianke ;-) Fajnie jest cos samemu zrobic dla dziecka i do tego jest to super pamiatka.

Deizzi a gdzie zamawialas wloczki?

Ostatnia stycznosc z szydelkiem mialam w 5 klasie podstawowki i moje wspomnienia sa srednio aktualne :-D Ale jak widze jakie cudenka mozna wyczarowac to mam kolejna ciazowa zachcianke ;-) Fajnie jest cos samemu zrobic dla dziecka i do tego jest to super pamiatka.

Deizzi a gdzie zamawialas wloczki?

Wiesz co na poczatku w jakimś sklepie internetowym ale później tą samą włóczkę znalazłam na allegro. WŁÓCZKA Elian NICKY import producent najtaniej !!! (2630857798) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tą włóczkę kupuje na razie :) jest mięciutka i śliczna :) i żywe kolorki ma :)

reklama
Kurcze... też nabrałam ochoty na zrobienie takiego kocyka jak patrzę na Wasze :-) Tylko nie wiem, gdzie mam swoje szydełka :baffled: No i dawnoooo nic takiego nie robiłam, musiałabym znowu dojść do wprawy :-D

Do góry