reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

utrata wagi, a karmienie piersią

ja ważyłam 51-55 kg przed ciążą hormony bo były problemy z zajściem i cyklem na nich przytyłam do 65 kg w 9 miesiący ważyłam 80:szok::szok:
po urodzeniu zjechało do 75 karmiłam ponad 4 m-ce potem problemy zdrowotne małej durna lekarka wymysliła jej alergię na wszystko i kazała dawać mleko dla alergików kilka razy i sprawdzać reakcję dziecka kupki , stan skóry itp. więc mała szybko odstawiła cyca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale podczas tych 4 miesięcy karmienia nie zauważyłam żadnego ubytku na wadze
stoi twardo to co miałam teraz się nie ważę bo mam i tak już przez to doły straszne licze ,że latem trochę więcej ruchu będzie
jem b mało słodycze b rzadko jedynie co to kawe lubię słodką ale piję max 2 dziennie
więc nie wiem skąd ta waga , moja mama mówi że to od hormonów musi być więc chyba się wybiorę do edokrynologa :tak::tak::tak:

reklama
dziewczyny - do schudnięcia trzeba czasu.:tak: Karmiłam małą 10 miesięcy, a do wagi sprzed ciązy doszłam już po jakiś 5-6 miesiącach od porodu. Jak skończyłam karmic, to byłam 2 kg na minusie,:szok: co gorsza schudłam jeszca 3 kg :szok:i sięgnęłam "dna":angry: swojej wagi - ważyłam 53 kg przy wzroście 173cm (przed ciąża 58kg). Teraz z trudem dobiłam do 54,5kg. W między czasie przeszłam wszelkie badania, na szczęście żadna choroba winna temu nie jest, tylko taka mam "urodę" i przemiane materii.:happy:
Jadłam i jem praktycznie za dwóch, nie wielu mi dorówna w pojedynku na pierogi, spaghetii itp.
Dziewczyny - nie dręczcie się, bo czasami robi się coś, a skutki odwrotne. Jedzcie zdrowow, dbajcie o maluszka a bedzie ok.:-D

Ja karmie 4 miesiace i waze juz duuzo mniej niz przed ciaza. Lece na gotowanym indyku z warzywami bo mloda ma skaze bialkowa i bardzo zle reaguje na 'nowosci' w pokarmie. Mysle ze mi pomogly cwiczenia i duzo stresu;-);-)

ja karmię piersią i już bardzo dużo schudłam, mój A mówi że mała za dużo ze mnie wysysa, w ciąży przytyłam prawie 20 kg ale już po wyjściu ze szpitala po porodzie mieściłam się w swoje przedciążowe spodnie a teraz.... jest już coraz mniej mnie, nie ważyłam się ale po ubraniach widzę że są za duże i chyba powinnam zmienić garderobę na mniejszy rozmiar niż miałam przed ciążą a co najlepsze że wcale sobie nie odmawiam jedzenia, wręcz przeciwnie jem dużo i często, słodyczy też sobie nie odmawiam:-) taka już moja przemiana

W ciąży przytyłam 16 kg, do wagi sprzed wróciłam w 3 miesiące.
Apetyt mam kosmiczny, jem więcej niż mąż.
Teraz mam 6kg mniej niż przed ciążą i dopiero jak rozszerzyłyśmy dietę małej,
waga się zatrzymała.
Raczej jestem osobą ze skłonnością do tycia.
Jak widać to sprawa bardzo indywidualna...

Ostatnia edycja:
Cze Widzę, że znalazłam wątek który mnie dotyczy.
W ciąży przytylam ok.22 kg i teraz mam problem żeby je zgubić. :baffled:Zostało mi jakieś 10 kg:-(. Jestem z tego powodu trochę zdołowana. Nie wchodzę w żadne spodnie z przed ciąży.:-(
Zostało mi troche na udach i brzuchu.
Kiedy to zgubię???
Diety nie wchodza w grę, karmię piersią.

reklama
ja w ciąży przytyłam 30 kg :wściekła/y: dziś jestem 2 m-ce po porodzie i ubyło mi 22kg. nadal wyglądam jak słoń! karmię piersią. nie stosuję żadnej specjalnej diety, ograniczam słodycze, staram się nie jeść ogromnych ilośći (nie mam nawet apetytu), nie jem po 19., ćwiczę codziennie i sama zajmuję się małym jakoś leci:-), chociaż coraz wolniej niestety...

Ostatnia edycja:
Do góry