reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

Dotka, pokażę później chusteczkownik tylko lakier wyschnie, to zrobię fotki. To nie jest trudne, ja to zrobiłam pierwszy raz, choć materiały miałam kupione od 2 lat (wieczny brak czasu, jak to u mnie, za dużo pomysłów za krótka doba). Mam także chętkę na spróbowanie wyplotów z papierowej wikliny. A te anioły z złotymi włosami nie moga mieć rozpuszczonych ,kudełków', bo ten kordonek się rozwarstwia i odwija w każdą stronę, więc musiałm zapleść im warkocze.
Decoupage zrobisz bez problemu. Ja kupiłam drewniany chusteczkownik w empiku, ok.13 zł. Serwetki dostałam od emka na prezent ale świetnie nadają się serwetki paierowe kupowane w paczkach w sklepie, te duże 33x33 cm. Rozwarstwiasz je do pojedynczej warstwy ze wzorem, wycinasz i przyklejasz, nawet ,magikiem'. Wcześniej malujesz akrylem, cieniujesz, robisz przetarcia papierem ściernym co tam chcesz. Później lakierujesz, ja mam werniks z połyskiem, są jeszcze pękające i postarzające. Fajowa zabawa !!!

reklama
Oto m,ój chustecznik:
DSC03651.jpgDSC03654.jpgDSC03655.jpgDSC03660.jpg

hej

kamea pochwal sie....
atyde no ja tyz,mam w klasie,mmusze zabrac,,bo w domu ozodby machne/...
oba anioly pienke i te ze zlotymi i bialymi,naprawde..ale cudne,,szczena opada..a z czego to robilas???
zjola to masz zapieprz z teatrzykiem..powodzenia..a remont znowu?? co tym razem??

ja dziergalam gwiazdko sniezynki...pochwale sie zaraz...

Koralikowa, buźki aniołów wycinam koło z cielistej dzianiny, fastryguję do okoła, ściągam wypycham watką lub ociepliną. Przyszywam dwa koraliki jako oczy, usteczka robię z czerwonej nitki jako v, cieniem do powiek różuję policzki. Sukieneczka to koronka nałożona na atłas, wcześniej go opalam aby się nie strzępił. Zszywam wszystko razem, jedenbrzeg fastryguję i marszczę. Doszywam głoweę do sukienki i naszywam wąską koronkę aby nie było widać łączenia. Nogi to 2 korale naciągnięte na sznurek, przyszywam wewnątrz sukienki. Włosy przyszywam przez środek głowy, po 2 pasemka sznureczka, kordonka. Robię warkocze lub kucyki mocuję do boków głowy, przyszywam pętelkę do wieszania z tyłu głowy, aureolę. A na końcu skrzydełka z węższej koronki, zebrane w wachlarz. I gotowe. Jest przy tym dłubaniny. Wielkość ok. 11 cm.
Zastanawiam się na ile je wycenić, napiszcie propozycje. To zobaczę czy pokrywa się z moimi wliczeniami.

Atyde powiem ci ze sa bezcenne...ale tak na serio..wiesz ludzie teraz bardzo patrza na cene...a jak czlowiek mialby wyliczyc ile w to wsadzil,to i tak plecy beda....ja nie wiem ile..ja jak na kiermaszach cos sprzedaje to za grosze...w sensie 3,5zł...ew 10zł...ale za te anioly 15zł mozesz brac mysle??
a ty jak wycenilas??
a gdzie je sprzedajesz?? i jakie one wyspokie?? bo zdjecie nie oddaje wysokosci...

Moje co nieco:)
2012-11-02 20.55.55.jpg2012-11-05 18.20.54.jpg

Aniołki mają ok 11 cm wysokości. Będę je sprzedawać po 5 zł /sztuka. Mam tyle fajnie, że robię je w pracy, więc mam zapłacone za moją pracę a dodatkowo robię anioły, które jeszcze sprzedam.

Atyde piękny jest Twój chustecznik. Złota rączka z Ciebie ;)
5 zł za takiego aniołka to wcale nie jest dużo. myśle, że cena rozsądna.
Koralikowa ładne śnieżynki. Ja też się do nich przymierzam. Najpierw muszę skończyć czapę na drutach Tylko nie wiem comi z tego wyjdzie, bo to mój pierwszy raz na drutach w dodatku z głowy, na wyczucie.

oto moje twory
dsc04153rc.jpg

dsc04158t.jpg

reklama
Do góry