reklama
w sumie ząbki cały czas sobie rosną
to, że jeszcze nie wychodzą wcale nie znaczy, że gdzieś tam w dziąsłach odbywa się proces przesuwania "kiełków"
a z dziećmi rożnie - jedne mają ząbki juz w 3miesiącu (koleżanki córca tak dostała i to jeszcze niezły wcześniak z niej był) a inne później
oby tylko jak najmniej boleśnie nasze pociechy przeszły ten etap rozwoju
to, że jeszcze nie wychodzą wcale nie znaczy, że gdzieś tam w dziąsłach odbywa się proces przesuwania "kiełków"
a z dziećmi rożnie - jedne mają ząbki juz w 3miesiącu (koleżanki córca tak dostała i to jeszcze niezły wcześniak z niej był) a inne później
oby tylko jak najmniej boleśnie nasze pociechy przeszły ten etap rozwoju
survivor26
Mamy lipcowe'08
No Florka też ma twarde dziąsła...jak zaciśnie je na piersi, a potem coś ją zainteresuje w innej części pokoju i z rozmachem głowę odwraca, to mi gwiazdy w oczach stają Mało tego, urodziła się z białymi śladami gdzieś na wysokości 6-tek, i do tej pory je ma, ale lekarz uspokoił mnie, że to jeszcze nie zęby No i ja bym wolała te zęby za jakiś czas dopiero, bo ledwie nauczyła się grzecznie spać (nawet bez karuzelki), a tu kolejny przeszkadzacz miałby się włączyć?
mój Kuba tez namiętnie wkłada piąstki do buzi(czego wczesniej nie robił)i wydaje mi sie że jest tak jak pisze Pabla że nasze dzieci zaczynająpoznawac światOczywiście może niektórym dzieciaczkom już ząbki idą oby bezboleśnie
reklama