reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uśnij wreszcie

No wlasnie moj syn mial 3miesiace jak zauwazylam ze mu sie juz wyrznely zeby. Nie marudzil troche sie slinil i wkladal raczki do buzi. Tez nie wiedzialam ze tak wczesnie moga byc zeby.

reklama
Wiem, że to różnie bywa z tymi zębami. Jak swojej sprawdzałam dziasła to dla mnie i u góry i u dołu ma twarde....ale nie sądze żeby to zęby jej już szły.

w sumie ząbki cały czas sobie rosną
to, że jeszcze nie wychodzą wcale nie znaczy, że gdzieś tam w dziąsłach odbywa się proces przesuwania "kiełków"
a z dziećmi rożnie - jedne mają ząbki juz w 3miesiącu (koleżanki córca tak dostała i to jeszcze niezły wcześniak z niej był) a inne później
oby tylko jak najmniej boleśnie nasze pociechy przeszły ten etap rozwoju

No Florka też ma twarde dziąsła...jak zaciśnie je na piersi, a potem coś ją zainteresuje w innej części pokoju i z rozmachem głowę odwraca, to mi gwiazdy w oczach stają:-p Mało tego, urodziła się z białymi śladami gdzieś na wysokości 6-tek, i do tej pory je ma, ale lekarz uspokoił mnie, że to jeszcze nie zęby:tak: No i ja bym wolała te zęby za jakiś czas dopiero, bo ledwie nauczyła się grzecznie spać (nawet bez karuzelki:tak:), a tu kolejny przeszkadzacz miałby się włączyć?:baffled:

mój Kuba tez namiętnie wkłada piąstki do buzi(czego wczesniej nie robił)i wydaje mi sie że jest tak jak pisze Pabla że nasze dzieci zaczynająpoznawac świat:tak:Oczywiście może niektórym dzieciaczkom już ząbki idą oby bezboleśnie:tak:

reklama
Znalazłam dobry sposób na bolące dziąsełka. Wystarczy zaparzyć rumianek i posmarować nim dziąsełka. Bardzo pomaga. Bo jak Karolci posmarowałam tak 3 razy to od razu jak za dotknięciem różdżki zasnęła.

Do góry