reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG

Karolla ja też byłam przekonana,że uda się juz coś zobaczyc tym bardziej,że doktor tak mówiła.Może jednak sie uda cosik podpatrzeć :):) Pozdrowionka

reklama
Znaczy, tak. Mi doktor powiedzial, ze plec okresla sie okolo 24 tygodnia. Ja sobie mysle, ze pewnie czasem widac i wczesniej ale moze on nie chce ryzykowac slepego strzalu, przeciez to strasznie nastawia itd. A podobno to zalezy jeszcze od sparatu USG, sa jakiej trojwymiarowe i wtedy latwo mozna zobaczyc. U mnie na zdjeciu pieknie bylo widac dzidziulka ale na plec podobno mimo wszystko za wczesnie... Coz musze czekac. A tez bardzo liczylam...

Mi gin w 15 tyg powiedział, że to dziewczynka, dzidzia rozkraczyła obie nóżki i wyrażnie nie było widać siusiaczka. ale powiedział, że czasem siusiaczek ujawnia się dopiero około 16 tygodnia. zobaczymy co jutro powie na USG. I co nam dzidzia pokaże i czy pokaże ;) ;D

Hej Karolla:)
Pewnie,że dam znać jak tylko wrócę od lekarza.Wyobraź sobie jak mnie ciekawość zżera,chyba zacznę liczyć godziny do wizyty hi hi hi.
Pozdrowionka cieplutkie

Ale Ci zazdroszczę ja muszę do piątku czekać z wizytą
jeszcze odbieram wyniki testu potrójnego z nova medical który robiłam w piątek
jak mnie baba nakłuła to tak ze mam wylew na ręce makabra!!!
Puma pamiętasz może ile miałaś NT czyli przeziernosci karkowej?? Ja miałam robione
na początku 11tyg i było 0.13 wiem że ilość NT jest zależna od wieku ciąży!!
Pytam tak z ciekawości!!
Pozdrowionka mam nadzieje ze jutro sie ochłodzi bo mam dosć upałów :(
a Ty Puma czujesz już ruchy maleństwa bo ja 2 razy wieczorkiem czułam małe uderzonka
i na razie cisza!!

Karolla coś wiem o tych WIELGACHNYCH igłach:):)Ja koniom daje zastrzyki cieńszymi a nas takim czymś traktują:):)
Karolla do piątku to tylko dwa dni dłużej,wierzę w Ciebie,że przetrwasz te( z drugiej strony potwornie dłuuugie) 2 dni.
Co do przezierności to za nic nie moge sobie przypomnieć ile to było,jutro będę w domciu to sprawdzę i Ci napiszę.
Mówisz małe uderzonka :):)Świetne uczucie nie?? Mój Hipcio od trzech dni tak potwornie bryka,szczególnie wieczorem,że wczoraj aż podskoczyłam na ławce,chyba jakiś aerobik uprawia czy jak :):)Nawet jak przyłożyłam rękę do brzusia to poczułam kopniaka:)Mam nadzieję,że aktywność w brzuchu nie przekłada się na aktywność po urodzeniu,oby...:)I tak codziennie z coraz większą intensywnością:)
Pozdrowionka i trzymaj się twardo do piątku,ja tez mam już dość tej duchoty nawet odetchnąć porządnie nie można!!

No widzę że Twój mieszkaniec to już na całego bryka u mamusi ale fajnie!!! W koncu jest starszy o 2tyg od mojego brzdąca
co do tego NT to pytam tak dla porównania wiesz babska ciekawość ;)
jakoś dam radę do piątku ale niech ten tydzien szybko minie :D :D
Aha Puma w H&M jest przecena rzeczy ciązowych ale tylko niektórych ja kupiłam
rybaczki czerwone za 50zł ze 100zł były przecenione wiec jakbyś czegoś szukała
to warto tam popatrzec zawsze coś taniej się kupi!! ;)
Pozdrowionka!!!

hej!

Miałam dziś wizytę i USG i wszystko jest dobrze z moim maluszkiem, a właściwie z malutką bo gin mówi, że to dziewczynka :) Mnie tam wszystko jedno, najważniejsze, że zdrowa, ładnie rośnie i nieźle już bryka :)

reklama
Kasiu, gratuluję i ciesze się razem z Tobą. Widziałaś malenką?
U mnie w brzuszku cisza, ciekawe czemu.
Pozdrawiamy

Do góry