reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG

Hej Puma!!!
Pytałam o te dzieci bo ja cały czas przebywam z synkiem szwagierki 2 miesiecznym bobaskiem ale doktor nic mi nei wspominała
że nie powinnam przebywać z dzidzką a jak na niego patrze to tak bym chciała juz mieć swoje baby!!! ;D
Kurcze czy 26 sierpnia dowiem się jaka jest płeć mam nadzieje ze tak!!!
Pozdrawiam Cię cieplutko!!

reklama
Witaj Karolla :)
Tak mi doktor powiedziała jak sie pytałam jak zapobiegac zarażeniu się tą cytomegalią ale też mam w rodzinie sporo dzieci więc nie sposób ich omijać.Tak wogóle to ten wiruch przenosi się głównie drogą kropelkową więc tak po prostu nie można sie zarazić. Jadę dzisiaj po wyniki i troche się boję,już od wczoraj chodze jakaś na maxa zdołowana co za klimat ehhhh :(:(:( Tak sobie przypomniałam,że groźna jest pierwotna infekcja a Ty miałabyc wtórną może dlatego doktor Ci nic nie mówiła.
Pozdrowionka

Ja dzisiaj rano odwoziłam moją kochaną babcię na kliniczną :( ma operację na sprawy kobiece oczywiście jest pod opieką doktor Olszewskiej ;)
pytałam Panią doktor o ten test potrójny i wiesz co Puma nie chce Cię martwić ale doktor powiedziała by zrobić test z interpretacją wiec chyba przejade
się do tej nova medical i zapłace wiecej ale jesli ty zrobiłaś bez interpretacji to tragedii na pewno niei bedzie wiec sie nie przejmuj!!
Co do tych małych dzieci to też mi sie wydaje że u mnie poziom przeciwciał był 4 a nie 0 wiec coś tam kiedyś miałam moze dlatego doktor nic mi nie mówiła
o zagrożeniach !!

Miłego dzionka Puma!!!!!!

Karolla trudno się mówi,już zrobiłam ten test i raczej nie będę go powtarzać ale powiem Ci,że jak się pytam znajomych które niedawno urodziły i te które mają małe dzieci to żadna z nich nie robiła tego testu potrójnego więc to chyba nie jest takie niezbedne a z kasą jak zawsze nie jest za dobrze więc trudno jeśli doktor nie będzie mogła zinterpretować tego tesu:(
Trzymaj się cieplutko

Mój gin twierdzi, że w naszym wieku nie ma za dużego sensu robienia testu potrójnego.
Jeśli nie mamy wskazań do urodzenia dzieci z chorobami ze względu na wiek, brak obciązeń genetycznych, to wynik testu za dużo nam nie powie.
Może dokładniej okresli procent możliwości urodzenia chorego dzidziusia, czyli prawie to co wiemy teraz. A jakie jest wasze zdanie dziewczynki?

SylwiaZ mi sie też wydaje,że to nie jest potrzebne bo przecież z USG tez się da "wyczytać" czy dzidziuś jest zdrowy.Poza tym to chyba nadaremne wydawanie pieniedzy,k tóre napewno przydadzą sie później, w końcu niemało trzeba kupić.
Pozdrawiam serdecznie

Pewnie, że tak. :) Jak Twoja dzidzia? Daje już o sobie znać? Troche jestem do tyłu z newsami przez ten ślub.
Moja siedzi cichutko

Ja równiez jestem zdania że kobiety nie będące w grupie ryzyka jak my nie muszą robić tych wszystkich testów ale doktor do której chodzimy z Pumą
jest bardzo skrupulatna i chce mieć wyniki tych testów wiec ja je robię dla swiętego spokoju :) ale szczerze to nie wiem czy jest sens, szwagierka moja
robiła 3 razy USG w ciąży i raz badanie krwi a dzidzia urodziła sie zdrowa jak rydz!!!
Puma powiem Ci że co miesiąc trzeba wydać kasę na jakieś badania za całą ciąże to pewnie z 1000 zł wyjdzie niby nie powinno sie oszczedzac na dzidzi
ale można by całą wyprawkę kupić za to taka prawda :(
Trzymajcie się cieplutko!!!

Ok, rozumiem wszystko.
Może przy okazji będziecie bardziej spokojne.
Idąc ostatnio do gina miałam poważnego cykora, przeszło mi trochę, gdy przeliczył maluszkowi paluszki i obejrzeliśmy go ze wszystkich stron. Już nie moge się doczekać następnego usg, a to dopiero 29.
Pozdrawiamy Was dziewczynki (ja i mój groszeczek).

reklama
SylwiaZ wydaje mi sie,że czułam już pare razy dzidziulka ale nie jestem pewna na 100 % więc czekam na jakies mocniejsze atrakcje :)
Karolla moja znajoma, która ma rodzic w październiku tez robiła USG 3 razy pomimo tego,że pierwsze dzieciatko urodziło się z rozszczepieniem podniebienia(genetycznie przekazane przez tatusia). Chyba na nastepnej wizycie jak będzie trzeba zrobic kolejne drogie testy zapytam się czy jest to niezbędne i czy doktor na jakiejś podstawie karze mi je robić. Pewnie,że nie można oszczędzac na dzidzi ale nie można tez byc nadgorliwym ;) I tak bedzie wszystko dobrze a dzidzulki urodza się zrowiutkie i sliczniutkie :)
Karolla mieścisz sie jeszcze w jakies normalne ubrania, bo ja chyba nie za bardzo hi hi hi :):):)

Do góry