reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG naszych malenstw

Frutisek pisze:
moja siostra 6 lat temu niecałe urodziła kolosika z wagą 4950 i 61cm..do dzis nie wiem jak....?!? ::)

O zesz k...a ;) Pewnie sie nameczyla jak cholera, co ??? Podobno u nas w regionie jak wiedza, ze waga dziecka przekroczy 4 kg to proponuja cesarki...

reklama
No, Mada, piekna "mroweczka" z tej Twojej Mroweczki... Jedyna nadzieje, ze usg molze sie mylic nawet do 500g...

Nadzieja, nadzieja ale może usg sie mylic w dwie strony ::) a jak juz jest 3500!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to by były jaja :o ale mysle że az tak źle nie bedzie i mrówa sie urodzi wymiarowa i w chłodny piekny dzień i oczywiście szybciutko bedzie chciała mame zobaczyc więc wyskoczy max. po 3 godzinach od pierwszych skurczy ;D ;D ;D ;D

mada to śliczna mrówa ci urosła.
mada78 pisze:
Nadzieja, nadzieja ale może usg sie mylic w dwie strony ::) a jak juz jest 3500!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to by były jaja :o ale mysle że az tak źle nie bedzie i mrówa sie urodzi wymiarowa i w chłodny piekny dzień i oczywiście szybciutko bedzie chciała mame zobaczyc więc wyskoczy max. po 3 godzinach od pierwszych skurczy ;D ;D ;D ;D

życzę ci tego i wszystkim sierpniowym i nie tylko mamom.
max 3 godziny to było by fantastyczne :)

aga31 pisze:
mada78 pisze:

życzę ci tego i wszystkim sierpniowym i nie tylko mamom.
max 3 godziny to było by fantastyczne :)

o tak, tak, tego sobie wszystkie nawzajem życzmy :D

No Mada gratulacje :) Naprawdę duża ta Twoja "Mróweczka"
Mój mąż się śmieje bo swoją dzidzię nazywamy Solka - od fasolki, i po ostatnim usg ważyła 1950 wiec się podśmiewał że 2 kilogramowej fasolki to on jeszcze nie widział. Tak jak z Twoja Mróweczką (3 kg Mróweczka) Ja ide na wizyte 18 lipca więc zobacze czy przez ten miesiąc moje skarbusie dużo przytyło :)

byłam dziś na badaniach w szpitalu: morfologia, mocz, badanie ginekologiczne, USG, KTG... i jestem lekko podłamana :( a to wszystko przez badanie USG. zresztą co tu dużo mówić, same przeczytajcie pomiary
badania USG - 37 tc

położenie główkowe podłużne (Piotruś chyba lubi główką do dołu leżeć ;))
łożysko ściana przednia
AFI norma
FHR +
R +
BPD = 97 mm - 38 tc
AC = 357 mm - 39 tc
FL = 74 mm - 39 tc

i teraz UWAGA!!!
masa płodu 3 800 gr (margines błędu +/- 200 gr)

i jak tu się nie załamać?? zwłaszcza, że szyjka macicy tylko lekko skrócona, ale nie krótka, 0 cm rozwarcia i naprawdę nie zanosi się na poród przed terminem
to ja się pytam: ile ten gówniarz zamierza ważyć za 3 tygodnie???????
a jak zechce sobie posiedzieć jeszcze dłużej?????
przecież ja nie dam rady urodzić takiego wielkiego gnojka siłami natury :(
w ciągu 2 tygodni przybrał na wadze 1 600 gr

co to będzie, co to będzie? ::)

Leyna faktycznie synio twój nie nalezy do droniutkich ale tez nie stresuj sie na zapas bo w niczym ci to nie pomoze..jak narazie ciesz sie, ze zdrowy z niegi chłop i rozwija sie prawidłowo ;D a co do porodu to jakos urodzisz..jak bedzie zaoooogromniasty to zrobią ci pewnie cesarke..pozdrawiam ;)

reklama
Do góry