A jakie miałaś objawy? Co się działo?Ja brałam od USG genetycznego- 12tc że względu na ryzyko iugr i preeklampsji. I niestety się nie udało zapobiec. W ciąży z synem acard od starań, heparyna od testu i już wszystko ok
reklama
caltha
Fanka BB :)
Ok. 20tc na USG było już widać hipotrofię- córka wymiarami mniejsza o kilka tygodni od TC. Przed 30tc zaczęło się nadciśnienie, włączony dopegyt, po 32tc puchnięcie i białkomocz plus ciśnienie ekstremalnie wysokie powyżej 200, całkowite zatrzymanie wzrostu dziecka i decyzja o CC że względu na preeklampsje u mnie i hipotrofię u córki- złe przepływyA jakie miałaś objawy? Co się działo?
Kurcze z dzieciątkiem wszystko ok? Po porodzie u Ciebie zostały jakieś skutki tego wszystkiego?Ok. 20tc na USG było już widać hipotrofię- córka wymiarami mniejsza o kilka tygodni od TC. Przed 30tc zaczęło się nadciśnienie, włączony dopegyt, po 32tc puchnięcie i białkomocz plus ciśnienie ekstremalnie wysokie powyżej 200, całkowite zatrzymanie wzrostu dziecka i decyzja o CC że względu na preeklampsje u mnie i hipotrofię u córki- złe przepływy
Hej cathla u mnie tez w 20 tygodniu to samo hipotrofia zle przepływy i podwyższone ciśnienie w 22 tygodniu trafiłam do szpitala. Mam pytanie jak długo utrzymywały Ci sie te zle przepływy? Bo mi tu mówią ze w każdej chwili dziecko moze umrzeć i jest za małe zeby przeżyć… zastanawiam sie jak dociagnelas do 30 tygodnia z takimi przepływami ??Ok. 20tc na USG było już widać hipotrofię- córka wymiarami mniejsza o kilka tygodni od TC. Przed 30tc zaczęło się nadciśnienie, włączony dopegyt, po 32tc puchnięcie i białkomocz plus ciśnienie ekstremalnie wysokie powyżej 200, całkowite zatrzymanie wzrostu dziecka i decyzja o CC że względu na preeklampsje u mnie i hipotrofię u córki- złe przepływy
caltha
Fanka BB :)
Mi przepływy pogorszyły się pod koniec 34tc.Hej cathla u mnie tez w 20 tygodniu to samo hipotrofia zle przepływy i podwyższone ciśnienie w 22 tygodniu trafiłam do szpitala. Mam pytanie jak długo utrzymywały Ci sie te zle przepływy? Bo mi tu mówią ze w każdej chwili dziecko moze umrzeć i jest za małe zeby przeżyć… zastanawiam sie jak dociagnelas do 30 tygodnia z takimi przepływami ??
Podziel się: