reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Usg Dopplera a przyjmowanie Acardu

Andzelika powiem Ci tak lekarz nie za bardzo rozgadany był badanie zrobił trochę pomilczał coś tam popisał dał karteczkę z datą wizyty kontrolnej 26 luty i powiedział że wynik dostanę na wizycie w lutym a jak zapytałam czy jest dobrze czy źle to powiedział tylko ok więc chyba jest dobrze???????? :baffled:

reklama
nie zafałszuje, bo acard przy problemach z zakrzepicą w ciąży bierze się, żeby przepływy były prawidłowe. Wiem, bo brałam. A odstawić miałam 2tyg przed cc.
Brałam od usg genetycznego acard 150mg codziennie, a usg z dopplerem było co 2tyg od usg połówkowego. W 32tc doszły jeszcze leki na nadciśnienie
Hej wiem że stary wątek ale możecie mi powiedzieć czy jak zaczęłam brać w 16 tygodniu ciąży to coś da :(? Wcześniej nie mogłam bo dostałam krwawienia od krwiaka :( mam słabe przepływy w macicy

Hej wiem że stary wątek ale możecie mi powiedzieć czy jak zaczęłam brać w 16 tygodniu ciąży to coś da :(? Wcześniej nie mogłam bo dostałam krwawienia od krwiaka :( mam słabe przepływy w macicy
A kiedy wyszły Ci słabe przepływy w macicy? Przy standardowym usg wyszlo słabo czy co?
Dopytuje ponieważ mam zlecone badanie przepływów ze względu na to że wyszło mi duże ryzyko preklepsji i teraz czekam bo w 24+6 mam właśnie badanie przepływów

A kiedy wyszły Ci słabe przepływy w macicy? Przy standardowym usg wyszlo słabo czy co?
Dopytuje ponieważ mam zlecone badanie przepływów ze względu na to że wyszło mi duże ryzyko preklepsji i teraz czekam bo w 24+6 mam właśnie badanie przepływów
O kurde chyba na prenatalnych ale możliwie mam zapis że zachowanie wzrostu płodu 1:27 i Pani powiedziała że przepływy są słabe macicy dlatego akard ,potem miałam krwiaka i nie mogłam brać do 16 tygodnia + NT wyszło nam 3.4 ale test sanco prawidłowy więc staram się być w dobrej myśli , chciałam zrobić amino ale przez tego krwiaka się nie zdecydowalam

O kurde chyba na prenatalnych ale możliwie mam zapis że zachowanie wzrostu płodu 1:27 i Pani powiedziała że przepływy są słabe macicy dlatego akard ,potem miałam krwiaka i nie mogłam brać do 16 tygodnia + NT wyszło nam 3.4 ale test sanco prawidłowy więc staram się być w dobrej myśli , chciałam zrobić amino ale przez tego krwiaka się nie zdecydowalam
Też mam akard 150mg przyjmuje od 15 tygodnia, czytałam ze lek przyjęty do 16 tygodnia może zahamować niebezpieczne objawy bo tjb jest w porę zareagowane. Ale nigdy nie wiadomo bo pomimo tego że bierzemy lek profilaktycznie nie gwarantuje tego ze u mnie ta preklampsja nie wystąpi a u Ciebie, że te zahamowanie nie nastąpi. A w którym tygodniu masz największe ryzyko zahamowania wzrostu płodu?

Też mam akard 150mg przyjmuje od 15 tygodnia, czytałam ze lek przyjęty do 16 tygodnia może zahamować niebezpieczne objawy bo tjb jest w porę zareagowane. Ale nigdy nie wiadomo bo pomimo tego że bierzemy lek profilaktycznie nie gwarantuje tego ze u mnie ta preklampsja nie wystąpi a u Ciebie, że te zahamowanie nie nastąpi. A w którym tygodniu masz największe ryzyko zahamowania wzrostu płodu?
Przed 37 tygodniem a u Ciebie ?

reklama
Ja brałam od USG genetycznego- 12tc że względu na ryzyko iugr i preeklampsji. I niestety się nie udało zapobiec. W ciąży z synem acard od starań, heparyna od testu i już wszystko ok

Do góry