reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Usg chłopak czy dziewczynka

Witam w 19 tygodniu ciąży dowiedziałam się ze będę miała dziewczynkę w 20 tyg okazało się jednak , że to chłopak. Sama już nie wiem bo na jednym usg widać na pewno dziewuche a na drugim chłopca. Może to pempowina ?? Może ktoś mi pomoże rozwiązać ta zagadkę

Załączniki

• 4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    596,4 KB · Wyświetleń: 41 346
  • 4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    596,4 KB · Wyświetleń: 22 874
reklama
Rozwiązanie
Cześć dziewczyny proszę was o ocenę zdjęcia usg... Miesiąc temu zapowiedzieli mi syna a 4 grudnia na połówkowym ze córka... Trochę mam mętlik w głowie 😞
@DariaS
Twój skan przedstawia tzn „hamburgera” charakterystycznego w potty shot chłopców.. znalazłam podobne zdjęcie na forum...przejrzyj sobie, dziewczyny maja takie same zdjęcia jak Twoje
następna będzie dziewczynka 😉
Choć ja w tym tygodniu ciąży usłyszałam - chłopiec ! A 16wrzesnia urodziłam dziewczynkę ! Bez wątpliwości masz na porodówce 😂
✊

reklama
To nie takie oczywiste @Karmelowe :) gdyż moja córka z potty ma bardzo podobne zdjęcie :) zdj twojego dziecka na którym widać takie czarne kropki w miejscu gdzie maja być jądra. Moja córka tez miała taką bułkę z „czarnymi kropkami” :) jąder w tym miejscu może jeszcze nie być! W którym to dokładnie tc zostało zrobione? Po 16tc najszybciej mogą jądra zejść do moszny a czasem i nawet po urodzeniu. Chłopca bardziej ocenia się po odstającym siusiaku :)

Ostatnia edycja:
@DariaS nie masz innego foto? Może z ok13tc? No a co mówi lekarz? lekarze widza dziecko w ruchu, rzadko się mylą wiec przyjmujemy ze maja racje [emoji4]teraz widzę ze to 15i5 a to na potty za wcześnie. Kiedy masz kolejna wizytę? Daj nam znać koniecznie kto mieszka w brzuszku:)

Ostatnia edycja:
Do 16 tc nawet jeszcze penis nie urósł nazwijmy to tak :) jak jest chłopiec to wyglada jak żółwik musi mieć skorupkę i główkę :) u Darii nie ma tej główki, wyglada za to jak cześć pępowiny. Jesli lekarz sugerował chłopca to poznał go po czymś lub po układzie narządów. Jestem bardzo ciekawa! [emoji846]

@kitqa
W dobrym ujęciu potty shot z wielka pewnością można uchwycić chłopca w 16tc. Na zdjęciu Twojej córeczki coś ostaje ale jest bardzo niewyraźnie. Przepraszam ale podobieństwa do autorki zdjęcia gdzie ma wyraźnie poziome kreski nie widzę🤷‍♀️
Pepowina na usg wyglada zupełnie inaczej, jest trzynaczyniowa. W dalszym ciągu skłaniam się ku chłopcu.
Zaglądnę zerknąć jak będzie potwierdzone z ciekawości 🙂

@Karmelowe Potty robi się po 16tc, w 15 tez można ale jest niemiarodajne.
Tak, pępowina jest trójnaczyniowa i widać ją wyraźnie gdy zrobi się przez nią przepływy.
Na zdj Darii nie widać chłopca i nie widać dziewczynki [emoji846] czekamy!

Dziewczyny, jesteście niesamowite😍😘😍. @kitqa lekarz powiedział, że na 90% chłopczyk... mam nadzieję, że się jednak myli;
@Karmelowe dziękuję za zdjęcia innych hamburgerów ;), wyglądają w zasadzie identycznie.
Zawsze marzyłam o córce jedynaczce, mąż o dwóch synach. Jak się skończy... zobaczymy. W poniedziałek mam wizytę u swojego lekarza plus usg połówkowe u innego lekarza. Obu będę zamęczać pytaniami i oczywiście dam Wam znać. Jak tylko uda się zrobić jakieś fajne zdjęcia, to też wrzucę :)

reklama
Do góry