reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Usg chłopak czy dziewczynka

Witam w 19 tygodniu ciąży dowiedziałam się ze będę miała dziewczynkę w 20 tyg okazało się jednak , że to chłopak. Sama już nie wiem bo na jednym usg widać na pewno dziewuche a na drugim chłopca. Może to pempowina ?? Może ktoś mi pomoże rozwiązać ta zagadkę

Załączniki

• 4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    596,4 KB · Wyświetleń: 41 406
  • 4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    4A8F5FF1-76CA-4DE0-AC12-5EDF08E820F2.jpg
    596,4 KB · Wyświetleń: 22 896
reklama
Rozwiązanie
Cześć dziewczyny proszę was o ocenę zdjęcia usg... Miesiąc temu zapowiedzieli mi syna a 4 grudnia na połówkowym ze córka... Trochę mam mętlik w głowie 😞
Cooo? Jak w przychodni... Wszystkie oryginały powinnaś mieć dla siebie a w przychodni powinny być ksera tylko. Coś dziwnego

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
No to widocznie jest inaczej u mnie w mieście.. Nawet na myśl mi nie przyszło, że powinnam ja to wszystko mieć przy sobie..

Napisane na FreeTAB 10.1 Silver w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to widocznie jest inaczej u mnie w mieście.. Nawet na myśl mi nie przyszło, że powinnam ja to wszystko mieć przy sobie..

No chociazby dlatego, pierwszy lepszy powod, który mi przyszedł do głowy to to, ze jak coś Ci się stanie (odpukać) to te dokumenty w szpitalu będą bardzo potrzebne i raczej nie będzie czasu szukać po przychodni albo np. w nocy, przychodnia będzie zamknięta..

To moja pierwsza ciąża i byłam zielona. Ale na szczęście wlsnie ginekolog mnie w to wszystko ładnie wprowadza..

To moja pierwsza ciąża i byłam zielona. Ale na szczęście wlsnie ginekolog mnie w to wszystko ładnie wprowadza..

Też jestem całkowicie zielona. Moja gin na fundusz przyjmuje, więc wydaje mi się, że żeby tylko odbębnić pacjentki..

Też jestem całkowicie zielona. Moja gin na fundusz przyjmuje, więc wydaje mi się, że żeby tylko odbębnić pacjentki..

Ja też chodzę na NFZ :).
Naprawdę zdziwiło mnie to, że nawet nie wiedzialas co to prenatalne, połówkowe itd.
Z tymi wynikami to mnie same ściągają i upewniają się, że wzięłam dla siebie oryginał a im zostawiłam ksero...
Chociaż w sumie wyniki powinnas mieć wszystkie w karcie ciąży, te najważniejsze. Bo to masz u siebie, tak?
Moja ginekolog kierowala mnie właśnie na prenatalne i polowkowe do szpitala, bo ma słaby sprzęt i no w tym szpitalu to doktor taki, ze szkoda gadać. Tzn. zrobi swoje ale bardzo nie lubi pytań, wychodzę od niego i nic nie wiem oprócz tego czy jest dobrze czy źle :p. Też właśnie żeby odbębnić, ale ważne że pozniej idę na kontrolę do ginekolog swojej i ona mi wyjaśni co potrzebuję:)

Ja też chodzę na NFZ :).
Naprawdę zdziwiło mnie to, że nawet nie wiedzialas co to prenatalne, połówkowe itd.
Z tymi wynikami to mnie same ściągają i upewniają się, że wzięłam dla siebie oryginał a im zostawiłam ksero...
Chociaż w sumie wyniki powinnas mieć wszystkie w karcie ciąży, te najważniejsze. Bo to masz u siebie, tak?
Moja ginekolog kierowala mnie właśnie na prenatalne i polowkowe do szpitala, bo ma słaby sprzęt i no w tym szpitalu to doktor taki, ze szkoda gadać. Tzn. zrobi swoje ale bardzo nie lubi pytań, wychodzę od niego i nic nie wiem oprócz tego czy jest dobrze czy źle :p. Też właśnie żeby odbębnić, ale ważne że pozniej idę na kontrolę do ginekolog swojej i ona mi wyjaśni co potrzebuję:)

A no widzisz.. Kartę ciąży mam w torebce i biorę zawsze ze sobą. Ale tam niema takich jakichś konkretnych info. Mam taką różową Prenatal.

Wiadomo tydzień ciąży, data, moja waga i ciśnienie, tętno płodu, wyniki morfologii, moczu. Wyniki badań serologicznych i innych ciążowych.

Wiadomo tydzień ciąży, data, moja waga i ciśnienie, tętno płodu, wyniki morfologii, moczu. Wyniki badań serologicznych i innych ciążowych.

A no to myślę, że w porządku :). To pewnie wystarczy. Tylko chyba do porodu (ale to jeszcze czas) wydaje mi się, że trzeba mieć wszystkie oryginały itd.
Najważniejsze, że zdrowe dziecię:)

A no to myślę, że w porządku :). To pewnie wystarczy. Tylko chyba do porodu (ale to jeszcze czas) wydaje mi się, że trzeba mieć wszystkie oryginały itd.
Najważniejsze, że zdrowe dziecię:)

Jak byłam w szpitalu obejrzeć oddział to pytałam co zabrać. Dowód osobisty i kartę ciąży tylko z dokumentów.

reklama
Do góry