reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG 3d

madzialena647

Fanka BB :)
Witam wszystkie przyszłe mamusie:-) Mam pytanie, chodzi mi o usg robione w 3d, jestem w siódmym miesiącu ciąży i nie znamy jeszcze plci dziecka:( na zwykłym usg juz jej nie zobacze bo dziecko jest za duze - tak stwierdził lekarz... i jedynym wyjściem jest własnie takie usg:) Czy miałyście je może? ile ono kosztuje u jak dokładnie wygląda i czy moge na nim by z partnerem?:-) Pochodze z okolic Lubina ( woj. dolnośląskie) więc może któraś z was ma jakieś namiary:) Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam cieplutko:*:*:*

reklama
Ja miałam USG 3 D ale to czy zobaczysz płeć dziecka na Nim wcale nie jest już takie pewne. Znasz czynniki dlaczego, więc pisać o tym nie będę, ale życzę by się dzidzia jednak odsłoniła :) I oczywiście możesz być z partnerem jak najbardziej! Z USG jest jak z pogodą :) Byle zmieniła się na korzyść, tak samo by dzidzia pokazała chociażby buzię ... Nam się udało zobaczyć i siusiaka i buziaka :) Zapłaciliśmy 320 zł (cena w zależności od regionu, podzwoń po gabinetach i się wypytaj), dostaliśmy zdjęcia (5 szt.) i nagranie (15 min) na płycie :) A wygląda identycznie jak zwykłe USG, różni się tylko sprzętem oraz tym, że będziesz podglądać dzidziusia w obrazie trójwymiarowym :)

Poszukaj w Google na temat gabinetów w Twojej okolicy:
Wpisz Lubin USG 3 D w google. Bo mi lin nie wchodzi i wypada na Lublin :)

A najlepiej zapytaj lekarza prowadzącego czy nie ma takiej możliwości wykonać prywatnie takie USG

Pozdrawiam/y.

Ostatnia edycja:
madzialena647 ja dopiero w 7 miesiącu miałam potwierdzoną płeć maluszka i było to własnie na zwykłym 2D, nie wiem czemu lekarz stwierdził, że jedynym wyjściem jest 3D. Jeżeli dzieciaczek jest ułożony w taki sposób, że nie można podglądnąć płci to 3D nic nie pomoże.

A ja bym poszła na 3d. Byłam, więc wiem, że się opłaci. Lekarz dokładniuśko obejrzy sobie maluszka i może nawet wcześniej znaleźć jakieś wady rozwojowe, co często ratuje potem życie. Mojej koleżance lekarz znalazł u dziecka malutką wadę serduszka. Na zwykłym USG nie było jej widać. Leczona nie jest najmniejszym problemem. Mały zabieg i mała zdrowa jak rydz. Ale jakby jej nie znaleźli, to mogłoby być krucho. Inna dzięki USG 3d dowiedziała się, że jej dzidzia urodzi się bez jednej nerki i już przed urodzeniem wiedziała, co ją czeka, że nie jest to nic strasznego i miała czas, żeby się psychicznie do tego przygotować. Mały leżał w szpitalu chyba z 2 miesiące, ale potem do domku wrócił cały i zdrowy :) Dlatego warto. A płeć też pewnie da się jakoś złapać. U mnie lekarz szukał buźki dziecka przez przeszło pół godziny, ale Maks był uparty i nie chciał pokazać :D Koszt takiego USG z nagraniem w Rybniku wynosi ok.200zł

teraz juz sama nie wiem;/ mój D bardzo chce znac plec dziecka, dojezdzalam specjalnie z innego miasta na zwykle usg to mnie lekarz za przeproszeniem ,,pogonil,, i powiedzial ze skoro nic sie nie dzieje to nie bedzie specjalnie robil mi usg a jak chce poznac plec to zebym pojechala sobie prywatnie i zrobila usg 3D wiec chyba sie na to zdecyduje, przynajmniej sie dowiem cy z moja dzidzia wszystko jest w porządku. Dziekuje za odpowiedzi:) Pozdrawiam buziaczki:*:*:*

To dziwne,że lekarz tak Cię olał:angry:
Nie można stwierdzić,że już nie zobaczy się płci dziecka bo wszystko zależy od tego jak się maluch ułoży.
Ale jeśli masz jeździć do tego konowała i słuchać głupiej gadki to faktycznie lepiej znajdź gabinet z usg 3D/4D.Wrażenia nie do opisania...łzy same lecą,a do tego kilka zdjęć, płyta cd z nagraniem ok.15min..Na badaniu możesz być z mężem, mamą itp.:-D Wykrywa zmiany niewidoczne na zwykłym usg a to przecież bardzo ważne.
Ja w drugiej ciąży miałam stwierdzone na usg w 16tyg.,że będzie dziewczynka.Potem to się powtarzało.Czułam,że usg trójwymiarowe będzie pewnikiem(takie 99,9%).
Ja badanie robiłam w Łodzi i płaciłam 350zł, w tym 50zł za echo serduszka.Na płycie też słychać to cudne łomotanie:-)

Hej. Dziwnie sformulowal zdanie Twoj lekarz, ja nie wiedzialam do 8 miesiaca jaką płeć bedzie miało moje malenstwo, dopiero ostatnio jak bylam w szpitalu lekarz robil usg 2D i powiedział ze dziewczynka, wiec jeżeli dzidzi nie jest ułożona tak ze naprawde nie mozna zobaczyc to nie ma roznicy czy to 2d czy 3d :)

dokładnie tak jak pisze Violett:)
Wiadomo na 3D to inne wrażenia, bo sama byłam zachwycona, ale to własnie jest raczej dla efektu. Wiele lekarzy uważa, że na 2D lepiej im sie robi pomiary i jest lepsze z medycznego punktu widzenia.

Dokładnie zgadzam sie z poprzedniczką na dobrym 2D lepiej widać oczywiście dla fachowca.
Ja miałam 3D połówkowe super przeżycie, ale zauważyłam ze jak mierzył serduszko i dokonywał wszystkich pomiarów to przełączał sobie na 2D jak zapytałam dlaczego powiedział ze jest dla nich czytelniejsze - wiec tym bardziej dziwi sie temu co powiedział twój lekarz pewnie po prostu chciał cie zbyć
ja mam płeć u obu lekarzy sprawdzaną na 2D i oboje powiedzieli to samo :)

reklama
Do góry