reklama
madzialena647
Fanka BB :)
Czyli radzicie mi zeby pojechac? w ciagu calej ciazy do szpitala potrzebuja 3 badania usg - trzecie robi sie w 30-33tygodniu ciazy, do tej pory mialam dwa badania a jestem juz w 31 tc wiec naprawde nie rozumiem czemu lekarz nie zrobil mi wtedy usg, kazal przyjechac na poczatku grudnia gdzie zostanie mi zaledwie 3 tygodnie do porodu.. nie dosc ze to moja pierwsza ciąza, mam 19 lat i wiadomo ze czlowiek wszystkiego nie wie i teraz juz naprawde nie wiem co mam robic
tiptiriptip
Zaangażowana w BB
ja na usg 3D wybieram sie w poniedzialek
madzialena647
Fanka BB :)
a w ktorym jestes tygodniu ciazy?:-) jak juz wrocisz to npisz jak bylo pozdrawiam
tiptiriptip
Zaangażowana w BB
juz polowa ciazy za mna
Margolcia28
Mama 3 synków :*
hej laski ja juz po 3 D flmik umnie na profilu polecam
tiptiriptip
Zaangażowana w BB
Margolcia28 no, no sliczny ten Twoj Kajtuś mam nadzieje ze pochwalisz sie nim jak juz na swiat przyjdzie
tiptiriptip
Zaangażowana w BB
niestety usg musialam przelozyc...;/ nie poszlam dzisiaj bo brak czasu na cokolwiek;/ eh.. umowilam sie ze bede za tydz. bo musze zobaczyc jak tam moj maluszek
reklama
a teraz ksiazkowo troche
"
USG ciąży 2D/3D/4D to zestaw badań wykonywanych jednocześnie, pozwalające na ocenę stanu zarówno matki, jak i płodu. Podstawowa część ultrasonografii płodu to badanie dwuwymiarowe – 2D. Obserwujemy na nim przekrój wnętrza macicy i zarys ciała płodu wraz z obrazem jego narządów, tak jak przy prześwietleniu. Badanie umożliwia ocenę wielkości i kształtu różnych części ciała płodu, struktur anatomicznych i łożyska, jak również ocenę przepływu krwi. Dzięki badaniu 3D z kolei, możliwa jest trójwymiarowa rekonstrukcja płodu i wnętrza macicy. Uzyskuje się wtedy piękny, wyraźny obraz dziecka na którym przyszła mama może po raz pierwszy zobaczyć wyraźnie swoje maleństwo. Obrazowanie 4D to obrazowanie trójwymiarowe w czasie rzeczywistym, umożliwiające obserwację ruchów płodu i pracy serca" - troche teorii - tez jest wazna
"
USG ciąży 2D/3D/4D to zestaw badań wykonywanych jednocześnie, pozwalające na ocenę stanu zarówno matki, jak i płodu. Podstawowa część ultrasonografii płodu to badanie dwuwymiarowe – 2D. Obserwujemy na nim przekrój wnętrza macicy i zarys ciała płodu wraz z obrazem jego narządów, tak jak przy prześwietleniu. Badanie umożliwia ocenę wielkości i kształtu różnych części ciała płodu, struktur anatomicznych i łożyska, jak również ocenę przepływu krwi. Dzięki badaniu 3D z kolei, możliwa jest trójwymiarowa rekonstrukcja płodu i wnętrza macicy. Uzyskuje się wtedy piękny, wyraźny obraz dziecka na którym przyszła mama może po raz pierwszy zobaczyć wyraźnie swoje maleństwo. Obrazowanie 4D to obrazowanie trójwymiarowe w czasie rzeczywistym, umożliwiające obserwację ruchów płodu i pracy serca" - troche teorii - tez jest wazna
Podziel się: