reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy kącik, pokoik dla naszego maleństwa :)

Ja też nie lubię przeładowania, więc muszę wszystko wypośrodkować, nie chcę wsadzić Kubina w na maksa dziecinnie urządzony pokój, i tak góra zabawek doszczętnie go zagraci, więc dodatkowe mega ozdoby na ścianach nie będą mile widziane, na szczęście odwiodłam M od pomysłu pomalowania każdej ściany na inny intensywny kolor... :eek:

reklama
haha, niezły pomysł miał M:-D
Bardzo podoba mi się obrazek nr 2 , te żółte pasy, do tego biały i szarość-super!
U nas nie ma pokoju dla małego , pewnie na przyszłość przyjdzie oddać nam sypialnię, a my do salonu...

Emilka jak dorośnie przeprowadzi się do swojego pokoju, na razie jest tam dla niej tylko żyrandol ze zwierzątkami i ściany są aktualnie zielone, może zostaną a może zmienimy. Poza tym na razie to jest tam część naszych mebli i gościnne łóżko ;) Pokój ma ponad 15m2 więc jest kawałek miejsca :)

Netka, też chcę takie drzewo u Q i zamierzam sama je namalować :D możliwe więc, że będzie to coś drzewopodobnego, zobaczymy.
I na jednej ścianie na pewno namalujemy takie żółte pasy + jakieś ptactwo sowopodobne, choć tu już będę się posiłkowała pewnie szablonami, a całkiem możliwe, że kupię po prostu gotowe naklejki.

ja też gdzieś napotkałam tę fotkę pokoju z drzewem i też ma być u Lenki w pokoju!! :) chyba rzeczywiście nadchodzi czas żeby przemyślec cała resztę :)

Karolinka również ma duży pokój u nas w domku, coś ponad 15m2, większy niż nasza sypialnia. Pomalujemy go na jakiś jasny kolor, może delikatny żółty lub coś podobnego :-) Jeszcze kilka tygodni i młoda będzie w swoim królestwie ;-)

Ciekawe tylko kiedy uda się dzieci przeprowadzić do ich własnych pokoi ;P Poza tym Kota haha każda ściana w innym kolorze-skąd ja to znam-już wiem!Mój mąż też ma takie pomysły i w swoim domu rodzinnym tak miał :p

Netka- Niunia będzie na początku miała łóżeczko w naszej sypialni, ponieważ zdarza jej się jeszcze budzić w nocy i chce mieć ją przy sobie, a boje się, że jak będzie w swoim pokoju spała, to ja nie usłyszę. Jak już będę pewna, że młoda dobrze śpi w nocy, to pójdzie do swojego królestwa ;-)

2701U nas jest podobne założenie.
Ona wogle jest cwana. Jej pościel jest z froty, a nasza z satyny. Bąbel spać nie chce pod swoją :[ Pod naszą ok pod swoją się budzi... Albo wygnam ją na jej łóżko a ona w nocy się przeturla do nas a jak nie daje rady, bo się poduszkami obstawimy to kopie w kogoś kto jest bliżej. Ma jeszcze potrzebę by się do tatusia lub mamusi w śnie potulić, będzie ciężko z pozbyciem się jej z sypialni ;). Poza tym serca nie mam...ona taka kochana jest i rozkoszna, że czasami śpi ze mną, a P ląduje na jej tapczanie ;P

reklama
Gabi generalnie mogłaby już spać u siebie, ale... póki co mieszkamy z siostrą G. i jej mężem, którzy przylecieli do UK i chcą tu zostać a my pomagamy im stanąć na nogi... Nie wiem, kiedy dokładnie się wyprowadzą, ale też już kombinuję jak będzie wyglądał pokoik Małej :tak:

Chciałabym w jej pokoiku wesołe, soczyste kolory. Do tego planuję urządzić go w stylu leśnej/kwiatowej wróżki, więc motywy liści, drzew, kwiatów, sowy też bym chciała bo są boskie ;-) :rofl2: Zbieram inspiracje, więc i Wam wrzucę kilka fotek znalezionych w sieci :tak:

Załączniki

• 1239970142_raduga.jpg
    1239970142_raduga.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 67
  • uhouse.ru_.jpg
    uhouse.ru_.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 70
Do góry