reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urządzamy kącik, pokoik dla naszego maleństwa :)

OLAA87 mi osobiście podobają się te 3 lampki na których są zwierzątka :) Ale która najfajniejsza, trudno stwierdzić :)
My jutro dostaniemy różową farbę :) a w następnym tygodniu przyjadą z Polski wszystkie moje rzeczy do Hani więc zrobię pokoik "na gotowo" :) Będziemy już tylko czekać na Hanię :)
Jak zakończę metamorfozę wkleję fotki :)

reklama
No więc my mamy już pomalowane :) Czekam tylko na inne firanki :)
IMG_2480.jpgIMG_2481.jpgIMG_2482.jpg
W miejscu wózka będzie stało później łóżeczko i na tej ścianie będzie imię naszej dzidzi :)
Kupiłam wczoraj literki tylko czekam na dostawę literki A :)
IMG_2483.jpg
Łóżeczko stoi na razie u Nas w sypialni :) Czekam też na pościele do łóżeczka :) A na razie śpi w nim Tweety :)
IMG_2484.jpg

No to ja już też mam część kącika Anielki gotową. Mieszkanie mamy 2pokojowe. Jeden pokój to graciarnia ze sprzętem do pracy męża i moimi książkami. Taka graciarnia, w której na pewno nie zmieściło by się łóżeczko. Więc kącik maleństwa znajduje się w naszym "living room", który jest jednocześnie również sypialnią. Łóżeczko jest wciśnięte miedzy regał z rzeczami różnymi, także Anielkowymi, a nasze łóżko po prawej stronie.
Jeszcze planuję literki białe z imieniem Anielka i karuzelkę zrobić planuję prostą z wyciętych ze sklejki sówek. Ze dwie jeszcze będą siedzieć na tej gałązce na ścianie.
Wiekszość z Was zapewne gustuje w stonowanych kolorach łóżeczek i pościeli (z tego co zauważyłam takie są preferencje większości) itp., więc ten nasz kacik będzie nieco odstawał od reszty. Zazwyczaj gustuję w pomieszczeniach w najwyżej dwóch kolorach stonowanych z trzecim kolorem-akcentem w dodatkach, ale stwierdziłam, że dla dzieciaczka zrobię kolorowy misz-masz. Na aktualnym etapie wygląda to tak:
IMG_1446.jpg
IMG_1445.jpg

Rojku, super klimat! Łagodny kolor ścian, jasne meble i żywa pościel - naprawdę bardzo mi się podoba :)

reklama
Rojku kącik jak z reklamy w katalogu IKEA ;-) Super połączenie kolorów! :-)
Mła śliczny kącik, delikatne kolorki... Bardzo dziewczęco :-)
Kasia_jag fajny pokoik, widać, że dużo miejsca tam :tak: A firanka jak dla mnie nawet ta by mogła zostać, doczepiłabym tylko jakieś motylki na niej dla ozdoby ;-)

U nas na razie jeszcze spokojnie z przygotowaniem pokoiku/kącika. Planuję generalne porządki w mieszkaniu porobić w tym tygodniu i dopiero na weekend, ewentualnie w przyszłym tygodniu wystawić łóżeczko i przygotować dla Gabrysiątka. Przeprowadzka nasza najprawdopodobniej zapowiada się na samiutkim początku grudnia, więc tuż-tuż przed terminem! :szok: Z tego powodu w mieszkanku tutaj urządzamy tylko kącik, a własny pokoik Gabrysiątko dostanie dopiero po przeprowadzce ;-)

Już się nie mogę doczekać urządzania! :-D

Do góry