reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodzinki, urodzinki dla bąbelka i rodzinki ;)

Konwalianko, ano dzieciaki będą przez nią wyłazić. Nie mówię że wszystkie, ale i tak trzeba uważać. I też właśnie coś takiego jak maqniowy rowerek Fifi dostanie.

reklama
My urodzinki robimy u rodziców na działeczce, żeby dzieci mogły pobawić się na świeżym powietrzu (a troszkę tych dzieci w rodzinie juz mam). Bedzie mięsko z grila, sałatki, ciasto. Wszystko robimy z mężem sami łącznie z tortem. A tak wyglądał tort na urodzinkach Paulinki.Zobacz załącznik 472081
Nie zrozumcie mnie źle, ale troszkę przeraża mnie to co czytam o urodzinach w knajpie, zamawianiu cateringu. Jeszcze do niedawna wszystkie imprezy typu chrzciny, komunie odbywały się w domach a teraz lokal to już właściwie standard. Jak widać niedługo świętowanie urodzin w lokalu też będzie czymś normalnym. Jak dla mnie to przesada aby z taką pompą obchodzic urodziny. ale oczywiście jest to tylko moje zdanie.

Alessandro bedzie mial urodzinki we wrzesniu w ogrodku u tesciow. Bedzie catering (oni zajma sie jedzeniem i dekoracja) i okolo 30 osob i male upominki dla gosci (traducja wloska - tzw bomboniere). co do prezentow zrobilam liste dvd wszystkich bajek walta disney'a.

a o to zaproszenie po polsku, ktore jest w trakcie robienia sie, moze komus sie przyda :). szukam czegos po wlosku

Już raz zmieniałam się z noworodka
w niemowlę właśnie. Czy coś mnie spotka
dobrego jeśli wydorośleję ?
Co o tym myśleć ? Czy mieć nadzieję
że jako dziecku w końcu pozwolą
sprawdzić co siedzi w kontaktach ? Solą
dadzą się bawić lub grzebać w szafkach
dotąd zamkniętych ? Albo w zabawkach
trzymać papierki do rozdzierania
na które "banknot" mówiła mama ?
Czy z tej przemiany będzie wynikać
że będę mogła dotykąć czajnika
kiedy tak sobie gwiżdzę wesoło ?
Meble przestaną mnie pukać w czoło
jeżeli będę dzieckiem nazwana ?
Jeśli nie - po co taka zamiana ?

Jeśli odpowiedz znasz to nie zwlekaj
- wpadnij, dam torta spróbować, czekam.

A my robimy w domku małe przyjecie ze znajomymi z dzieciakami i to wszystko:)
Sylwia właśnie dzisiaj skończyłam szykować zaproszenia i właśnie ten sam tekst wybrałam;)
Tyle, że u nas to już w przyszły weekend... ale ten czas leci:)
Nie wiem, czy są wśród nas jeszcze mamy z dzieciaczkami z alergią na mleczko ale znalazłam fajny pomysł na masę do tortu bez mleka - zrobić budyń np. śmietankowy (ze śmietanką ma wspólną tylko nazwę) tylko nie na mleku a na karotce i wymieszać z margaryną bezmleczną. Brzmi dziwnie, ale spróbowałam i bardzo fajnie wyszło. Tylko zrobiłam z 2 budynii na pół litra karotki, i to na kostkę margaryny. Pycha:)

My 1.urodzinki Kinii robimy w domku. Zapraszamy 20 osób i myślę, że raczej wszyscy dotrą...Będzie obiadek, torcik. No i mamy zamówioną mszę w rocznicę Kingusi.
Odnośnie rowerka, to Kingusia ma już podobny, rózowy, z barierką i baardzooo go lubi :)))) A co do prezentu to nie wiemy jeszcze co małej kupić...

no i u nas "wyskoczyła" 3 impreza..ech.. za 3 tygodnie czyli dokładnie w dniu narodzin Tymcia przyjadą moi rodzice! W lipcu, kiedy planujemy urodzinki już nie przyjadą, co za tym idzie muszę upiec na szybko torcik..wiem, że mama by to zrobiła, ale nie chcę jej obciążać..

reklama
elżbieta79 zgadzam się troszkę z Tobą.

My będziemy obodzić Roczek w domu, mamy mało miejsca ale podzielimy ten ROCZEK na 3 imprezki czy ile tam wypadnie. :happy2: Prezenty??? oj nie wiem... jeszcze mamy czas :confused: urodzinki wypadają 27 lipca to jest piątek więc zaczynami wielki weekend :-D

Do góry