reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urlop rodzicielski

ciekawostka

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny potrzebuje porady , napewno ktoś z Was sie orientuje w tych sprawach bo niestety google nie przemawia do mnie w sposob zrozumialy .
Wiem ze moge dowiedziec sie tego z Zusu jednak przy maluchu brakuje mi na to czasu

Aktualnie jestem na urlopie rodzicielskim do 24.04.2025r
Umowe o prace mam na czas okreslony ,ktora kończy sie z koncem tego roku ( 31.12.2024r) raczej nie ma szans na przedluzenie tej umowy

Moje pytanie do Was czy jesli zakonczy sie umowa o prace to dalej przysluguje mi urlop rodzicielski do tego 24.04.2024 r w kwocie takiej jak dotychczas ? Czy jak to wyglada prosze o porade.
Wynagrodzenie za urlop rodzicielski mam wyplacane z ZUSu bo pracowalam w malej firmie.
Z gory dziekuje za odpowiedz

reklama
Tak, będziesz miała zasiłek w podobnej kwocie. Nie wiem jak wyglądają formalności bo pracowałam w dużej firmie ale byłam w podobnej sytuacji. Potem otrzymywałam zasiłek macierzyński - nie wiem czy tak to się poprawnie nazywa - z ZUSu. Wcześniej płacił mi mój pracodawca.

Tak, będziesz miała zasiłek w podobnej kwocie. Nie wiem jak wyglądają formalności bo pracowałam w dużej firmie ale byłam w podobnej sytuacji. Potem otrzymywałam zasiłek macierzyński - nie wiem czy tak to się poprawnie nazywa - z ZUSu. Wcześniej płacił mi mój pracodawca.
O super , dziekuje za odpowiedz.
Co do formalnosci napewno sie zorientuje co i jak . Najwazniejsze ze dalej bedzie mi przyslugiwac urlop/zasilek rodzicielski

Cześć dziewczyny potrzebuje porady , napewno ktoś z Was sie orientuje w tych sprawach bo niestety google nie przemawia do mnie w sposob zrozumialy .
Wiem ze moge dowiedziec sie tego z Zusu jednak przy maluchu brakuje mi na to czasu

Umowe o prace mam na czas okreslony ,ktora kończy sie z koncem tego roku ( 31.12.2024r) raczej nie ma szans na przedluzenie tej umowy

Moje pytanie do Was czy jesli zakonczy sie umowa o prace to dalej przysluguje mi urlop rodzicielski do tego 24.04.2024 r w kwocie takiej jak dotychczas ? Czy jak to wyglada prosze o porade.
Wynagrodzenie za urlop rodzicielski mam wyplacane z ZUSu bo pracowalam w malej firmie.

Tak jak wyżej. Natomiast powinnaś dostać jeszcze przelew z firmy z ekwiwalentem za zaległy urlop

Tak jak dziewczyny napisały. Byłam w takiej samej sytuacji kilka lat temu. Wypłatę zasiłku przejmuje ZUS, pracodawca dodatkowo rozlicza się z Tobą jak z pracownikiem po zakończeniu umowy, wypłaci ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

reklama
Do góry