No tak, zrozumienie jest w cenie.........................Aska K pisze:Kati, juz mam "umowiona" wizyte u innego lekarza, tylko ze znowu bedzie mnie to kosztowalo 100 zl...alre przynajmniej mam pewnosc, ze mnie ZROZUMIE
reklama
Madzia_S
Matka Polka
Szczęściary...
Aska K
Mama Marcelka:)
karola, Ty masz super...eh, a ja zawsze chcialam byc nauczycielka A mi wlasnie dzisiaj konczy sie macierzynski ...od jutra jestem na chorobowym...
basiii
Fanka BB :)
Jeżeli pójdę na l4 po urlopie macierzyńskim to kto mi płaci pensję> ! Pracodawca czy ZUS?
Przed wzieciem chorobowego pracowałam 3 miesiące i od wrzesnia do lutego byłam na zwolnieniu Kto wie ile mi przypada urlopu wypoczynkowego bo nasza kadrowa to nic nie wie...mloda laska
Przed wzieciem chorobowego pracowałam 3 miesiące i od wrzesnia do lutego byłam na zwolnieniu Kto wie ile mi przypada urlopu wypoczynkowego bo nasza kadrowa to nic nie wie...mloda laska
Aska K
Mama Marcelka:)
kUrcze karola, jakies zapalenie..ale czego...przysadkow? nie pamietam niestety w kazdym badz razie musze sie "na razie" leczyc 2 tyg i brac drogie leki...kazda recepta to 100 zl . No ale czego sie nie robi dla ZDROWIA.
basiii pisze:Jeżeli pójdę na l4 po urlopie macierzyńskim to kto mi płaci pensję> ! Pracodawca czy ZUS?
Wymiar Twojego urlopu zalezy od stazu pracy jeżlei jest to Twoja pierwsza praca w życiu to za kazdy przepracowany miesiac masz 1/12 wymiaru przysługującego po przepracowaniu roku (krócej niż 10 lat pracy - 20 dni na rok, co najmniej 10 lat pracy - 26 dni na rok). Jeżeli nei jest to Twoja pierwsza praca to dzielisz przysługujacy Ci wymiar na 12 i mnożysz przez liczbę przepracowanych miesięcy.Zaokrąglasz do pełnego dnia w góre.
Czyli - zakładajac, ze przysługuje Ci 26 dni urlopu,pracujesz na cały etat np od czerwca to za 2005 masz 13 dni urlopu.
Niewykorzystany urlop za 2005 wykorzytsujesz po chorobowym, macierzynskim itd.
A z L4 to jest tak, że niesiesz do pracodawcy i za pierwsze 33 dni placi on potem zus.
a ja do robo wracam 7 lipca.
reklama
basiii
Fanka BB :)
Kurcze DZIEKUJE BARDZO!!! Pare razy przeczytałam zanim sie połapałam ale super dzieki za pomoc. Eh 13 dni...moze byc..