reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Uprawnienia i sprawy urzędowe lutowych mam

reklama
Zawsze?? Tzn mnie zasilek choroby placil zus, bo maly zaklad, no i teraz od 12 mam macierzynski, mala urodzila sie 17, kobietka z kadr dopiero w piatek wyslalam papiery do zus i tak mysle kiedy dostane pieniazi i skad...

jak tak sobie czytam - to widze ze niezle pieniazki z pzu dostajecie za urodzenie - ja tylko 700zł :( a dziewczyna co znia w szpitalu lezalam dostala 2000 - maz tyle samo - bo ubezpieczyli sie w tym samym zkaladzie pracy (jako malzonek bo tak mozna) - tak to mozna dzieci rodzic...:))))
ja sie pochwale ze juz becikowe mam na koncie- po prawie miesiącu :) życ nie umierać :)))

jak tak sobie czytam - to widze ze niezle pieniazki z pzu dostajecie za urodzenie - ja tylko 700zł :( a dziewczyna co znia w szpitalu lezalam dostala 2000 - maz tyle samo - bo ubezpieczyli sie w tym samym zkaladzie pracy (jako malzonek bo tak mozna) - tak to mozna dzieci rodzic...:))))
ja sie pochwale ze juz becikowe mam na koncie- po prawie miesiącu :) życ nie umierać :)))

My z mężem dostaliśmy po 3 tysiące, a składka wynosi tylko 60 zł (teraz po wypłacie zmieniamy na najniższą 20 zł :-)). Ale to jest ubezpieczenie grupowe z zakładu pracy, więc mają lepsze warunki wynegocjowane z Uniqą.

reklama
cześć
czy będziecie pisać wniosek o te dwa tygodnie dodatkowego urlopu macierzyńskiego? do kiedy najpóźniej trzeba złożyć papiery?

Do góry