reklama
ligotka
Fanka BB :)
Zawsze?? Tzn mnie zasilek choroby placil zus, bo maly zaklad, no i teraz od 12 mam macierzynski, mala urodzila sie 17, kobietka z kadr dopiero w piatek wyslalam papiery do zus i tak mysle kiedy dostane pieniazi i skad...
jak tak sobie czytam - to widze ze niezle pieniazki z pzu dostajecie za urodzenie - ja tylko 700zł a dziewczyna co znia w szpitalu lezalam dostala 2000 - maz tyle samo - bo ubezpieczyli sie w tym samym zkaladzie pracy (jako malzonek bo tak mozna) - tak to mozna dzieci rodzic...)))
ja sie pochwale ze juz becikowe mam na koncie- po prawie miesiącu życ nie umierać ))
ja sie pochwale ze juz becikowe mam na koncie- po prawie miesiącu życ nie umierać ))
vive
Fanka BB :)
jak tak sobie czytam - to widze ze niezle pieniazki z pzu dostajecie za urodzenie - ja tylko 700zł a dziewczyna co znia w szpitalu lezalam dostala 2000 - maz tyle samo - bo ubezpieczyli sie w tym samym zkaladzie pracy (jako malzonek bo tak mozna) - tak to mozna dzieci rodzic...)))
My z mężem dostaliśmy po 3 tysiące, a składka wynosi tylko 60 zł (teraz po wypłacie zmieniamy na najniższą 20 zł :-)). Ale to jest ubezpieczenie grupowe z zakładu pracy, więc mają lepsze warunki wynegocjowane z Uniqą.
u nas w Białym wymagają zaświadczenia od lekarza do becikowego,sto lat za murzynami.....
ja tez musiałam mieć, nie wystarczyła np. karta ciąży, bo by se mogli skserować i podłączyć, nie, musiałam gnac do lekarza
Ja dostałam jeszcze 2 tysiące zapomogi z zakładu pracy z okazji urodzenia dziecka
o jak miło
u nas strach zadzwonic z czymś,wszędzie "z łaską"
Pzu składkę mam 40 zl,wypłacili 1100,męża też ubezpieczam.
rany,piskla mi się kręci od rana,ciężki dzień.
reklama
Podziel się: