reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

umiejętności naszych maluchów

reklama
u nas ostatnio radocha jest liczenie.

odkad bawie sie z kuba ze pisze mu na znikopisie cyfry po kolei i mowie jeden dwa.... to on sie nauczyl liczyc do szesciu. Teraz sie bawimy w liczenie, np liczymy samochody i kuba sam licze jeden, wa, tszi, tery, piec, szesc, osiem :-D:-D.
i tak liczy palce, klocki i co mu powiem. Do czterech to szybko mowi a potem czasem mu sie uda do 6 a czasem od razy jest osiem :-D

i gadanie na calego. Tzn jeszcze po swojemu ale powtarza, pokazuje na cos i mowi, ale slodko. Najgorzej ze cos mowi a ja nie wiem co, i on mowi znowu a ja zgaduje i jak zgadne to ubaw ma

Ostatnia edycja:
A u nas zero zmian...:crazy: Daria gada tylko po swojemu a powtarznie wygląda tak: Kółko kuko, dom dooo, halo alo, nos ko, oko ko, buty ko, piciu ko i kurna kokoko wszystko jest tylko ko!!!
Zato pieron jeden, jak krzycze na nią to staje na kanapie grozi mi palcem, patrzy mi w oczy, marszczy brwi i 5 minut nawija do mnie po swojemu, cały czas grożąc mi palcem!! Normalnie dramat:-D

a G mowila do tej pory wszystko ze ma 3. a ostatnio tez 4 ale robi identycznie jak Daria czyli wpada do pokoju gestykuluje zywo i robi wymowki w sobie tylko znanym jezyku :))
spiewa la lallala i ostatnio mowila szynka czyli ''szzzyka'' najszybciej to lapie to czego nie powinna ale to juz nie bede cytowala :))

a G mowila do tej pory wszystko ze ma 3. a ostatnio tez 4 ale robi identycznie jak Daria czyli wpada do pokoju gestykuluje zywo i robi wymowki w sobie tylko znanym jezyku :))
spiewa la lallala i ostatnio mowila szynka czyli ''szzzyka'' najszybciej to lapie to czego nie powinna ale to juz nie bede cytowala :))

A to z tym 3 to pamietam....:tak::-D Pytam sie Gajutka, ile masz latek? A Gaja taka pewna siebie na to: tsy :-D:-D:-D

U nas liczenie jeszcze w sferze marzen....I w ogole malo Olivier mowi....ale ja tam nie panikuje jezscze....:rofl2:

reklama
U nas też średnio z mówieniem. Ostatnio to tylko "daj, daj, daj". Non stop tylko "daj" i "am". Normalnie ciągle coś chce. Upatrzył sobie szafkę w kuchni i ciągle tam biega i daj, daj, daj. A później wcale tego nie je.

Z liczeniem jest podobie jak u was. Dwa to tsy. No ale słowa "dwa" jest trudne dla dziecka do wymówienia. Wskoczy później.
A najlepiej z mówienia to wychodzi Filipowi jęczenie. Jest w tym nie do pobicia.

Do góry