Od wczoraj ćwiczę ostro. W przyszłym tygodniu mam jeszcze wizytę u osteopaty i lekcje indywidualną z moją nauczycielką jogi. Może coś ruszy.Słyszałam, że pomagają ćwiczenia spinning babies (możesz wyszukać na YouTube)
reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
Trzymam kciuki daj znaćMam cały czas nadzieje ze skoro raz fiknął to drugi tez fiknie
Aksamitka28
Kuzynki córka przed porodem obracała się co tydzień ostatecznie zdecydowała, że zostanie główką w dółNie wiem czy dużo. Lekarka mówiła ze OK. Młody nadal dosyć solidnie fika tylko kurcze ciagle w tym samym miejscu.
Główka była zniekształcona? Slyszlalam że po takim ułożeniu główka może być zniekształcona mój mały całyczas ułożony miednicowo pozdrawiamMoja córka się nie obróciła do końca. Nie miała szans. Mały brzuch i mało wód płodowych i skończyło się cesarka dzień przed skończonym 38 tygodniem
reklama
Madzia86G
Hehe, no, to już ci odpisałam że bardzo możliwe że dostaniesz skierowanie na cc.Główka była zniekształcona? Slyszlalam że po takim ułożeniu główka może być zniekształcona mój mały całyczas ułożony miednicowo pozdrawiam
Ułożenie miednicowe jest obecnie jednym ze wskazań do cesarki właśnie.
Wiem bo miałam też ułożenie miednicowe, a mały pomimo moich wygibasów, ćwiczeń i starań się nie obrócił.
A samo zniekształcenie może powstać np w warunkach domowych jeśli dziecko będzie spało cały czas na jednej stronie ( odchylenie główki w jedną stronę ).
Nasz mimo że kładliśmy go raz w jedną raz w srugą stronę to i tak później zaczął wybierać jedną ze stron i bardzo szybko zaczęła tworzyć się asymetria .