reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uczestnictwo w koncercie a ciąża

No to w takiej sytuacji napewno bardziej powinnaś na siebie uważać niż gdy ciąża jest zupełnie bezproblemowa. No to dlatego tak zareagował.

reklama
W obu ciążach chodziłam na punkowe czy metalowe koncerty dość długo. Po prostu nie stałam przy barierkach ;) ale moje ciąże były totalnie bezproblemowe

Ja nie poszłam na koncert ani na wesele. Gdybym miała jeszcze raz bilet/zaproszenie i była w ciąży,nie poszłabym. Poszłam w koło 20 tc na rozdanie dyplomów, siedziałam w pierwszym rzędzie a tam jakieś tańce, pisoenki, orkiestra w programie artystycznym😵 czułam się tak źle i tak bardzo martwiłam się o dzieciątko 🙈 nic się nie stało 😉 w kinie też nie byłam bo dla mnie za głośno 🙈

Hej! Przychodzę z pytaniem :) Czy którakolwiek obecna tutaj mama była na koncercie w ciąży? Jeszcze przed zajściem w ciążę kupiłam bilety na mój wymarzony koncert. W dniu wydarzenia będę w 23 tygodniu ciąży. Mamy miejsca na trybunach, więc w każdej chwili mogłabym usiąść. Sam koncert będzie trwał około 2 godziny. Baaardzo chciałabym iść, ale mam obawy :( Mój lekarz od razu zrobił zdziwioną minę, że ale jak to na koncert w ciąży, że on by nie ryzykował… A jednak słyszałam i czytałam, że kobiety wybierały się na koncerty w ciąży i wszystko było Ok. Dajcie proszę znać jak to było w waszym przypadku, jak się czułyście, a może rozmawiałyście o tym ze swoim lekarzem. Chciałabym się dowiedzieć jak to było u innych osób zanim podejmę ostateczną decyzję o sprzedaży biletów lub jednak uczestnictwie w koncercie. Pozdrawiam :)
Jak wiesz byłam 2 tyg temu, siedziałam, dziewczyny szalały i było cudownie. Będziesz troszkę wyżej w ciąży, ale koncerty teraz są tak obstawione, że przechodzisz swobodnie, nie ma scisku itp itd. A jak masz miejsce siedzące to tymbardziej idź. Najwyzej w trakcie wyjdziecie jak się źle poczujesz. Dziecku muzyka nie zaszkodzi, a zobaczysz czy będzie się podobał ten rodzaj, bo pewnie będzie już kopać ;).

ja byłam w 21tc, z miejscem siedzącym. Myślałam, że będzie ok, lekarka nie widziała przeciwwskazań. A okazało się, że na każde mocniejsze basy Dziecko reagowało buntem w brzuchu i nie było to przyjemne przeżycie. Ale każda matka i każde dziecko inne, więc pewnie trudno wyczuć co i jak...

Hej! Przychodzę z pytaniem :) Czy którakolwiek obecna tutaj mama była na koncercie w ciąży? Jeszcze przed zajściem w ciążę kupiłam bilety na mój wymarzony koncert. W dniu wydarzenia będę w 23 tygodniu ciąży. Mamy miejsca na trybunach, więc w każdej chwili mogłabym usiąść. Sam koncert będzie trwał około 2 godziny. Baaardzo chciałabym iść, ale mam obawy :( Mój lekarz od razu zrobił zdziwioną minę, że ale jak to na koncert w ciąży, że on by nie ryzykował… A jednak słyszałam i czytałam, że kobiety wybierały się na koncerty w ciąży i wszystko było Ok. Dajcie proszę znać jak to było w waszym przypadku, jak się czułyście, a może rozmawiałyście o tym ze swoim lekarzem. Chciałabym się dowiedzieć jak to było u innych osób zanim podejmę ostateczną decyzję o sprzedaży biletów lub jednak uczestnictwie w koncercie. Pozdrawiam :)
Hej, ja miałam bilet teraz na 20.06 na GNR czekałam 2 lata ale zdecydowałam się sprzedać bilet :( byłabym dokładnie tak jak Ty w 23 tc :D czuje się dobrze i generalnie nic nie stalo na przeszkodzie, ale podjęłam taka decyzję po paradzie smoków w Krakowie, że sprzedaje bilety. Tlum ludzi, chaos, huk fajerwerek, hałas- bardzo źle się czułam, martwiłam się o Julka, przy fajerwerkach strasznie mi skakał w brzuchu, problem z toaleta...a byłam już na ich koncercie w 2018 albo 19 i wiem jak to wygląda:/ nawet na trybunach przy wejściu na nie jest dużo ludzi, jest głośno a i łazienka umówmy się szczerze ludzie nie przepuszczają za bardzo :/ no z wielką przykrością to zrobiłam, ale nie żałuję. Bo wiem że bym nie miała 100% radości z tego koncertu :) ważniejszy Julek, a może w przyszłym roku też przyjadą:)

Hej, ja miałam bilet teraz na 20.06 na GNR czekałam 2 lata ale zdecydowałam się sprzedać bilet :( byłabym dokładnie tak jak Ty w 23 tc :D czuje się dobrze i generalnie nic nie stalo na przeszkodzie, ale podjęłam taka decyzję po paradzie smoków w Krakowie, że sprzedaje bilety. Tlum ludzi, chaos, huk fajerwerek, hałas- bardzo źle się czułam, martwiłam się o Julka, przy fajerwerkach strasznie mi skakał w brzuchu, problem z toaleta...a byłam już na ich koncercie w 2018 albo 19 i wiem jak to wygląda:/ nawet na trybunach przy wejściu na nie jest dużo ludzi, jest głośno a i łazienka umówmy się szczerze ludzie nie przepuszczają za bardzo :/ no z wielką przykrością to zrobiłam, ale nie żałuję. Bo wiem że bym nie miała 100% radości z tego koncertu :) ważniejszy Julek, a może w przyszłym roku też przyjadą:)
Ja jeszcze nie czuję ruchów, więc nawet nie jestem w stanie przetestować czy jej przeszkadza taki hałas, a szkoda 🙈🙈🙈

reklama
Do góry