reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

anni nie boj zaby, po porodzie wszystko minie jak reka odial ;-)
czulam dokladnie to co ty (pamietam jak stalam nad kibelkiem wymiotujac, lecialy mi lzy a ja krzyczalam sama do siebie ze juz nie chce tej ciazy, ze jakby sie cos stalo ze nie donosze to tez dobrze, no i potem mialam wyrzuty ze tka gadam ale bylo mi juz wszystko jedno w tym momecie tak zle sie czulam), choc teraz mam swietne wyniki i malo dolegliwosci ale ogolnie sie czuje jak KROWA i juz nie moge,
poradze ci tyle, dbaj o siebie, jak sie zle czujesz po lekach to odstaw i popros o inny zestaw, staraj sie ubierac tak zeby sie nie czuc jak rozlazla pokraka (czyli tak jak my wszystkie), i pomagaj sobie ile sie da, relaks, masaz, plywanie (dla mnie bomba), pas podtrzymujacy na kregoslup, ulubiony fotel, 5 dodatkowych poduszek w lozku tylko dla ciebie, itp, otaczaj sie ludzmi co nie gderaja o zajebistym okresie ciazowym, a w zamian maja ci mowic ze swietnie i SEKSI wygladasz:tak:, finish to juz nie dlugo, i fajnie ze zalapiesz sie na okres cieplej pogody, mozesz nosic lekkie ciuszki a nie jak kwietniowy przezimowac z brzucholem pod gruba kurtka...

reklama
dziewczyny zgaga mnie dobija! Juz nie wiem co robic bo to mleczko jest mi tak strasznie ciezko przelknac. normalnie czuje ze bede wymiotowac jak to pije.:-( :wściekła/y:

Patrycja u nas nie ma reni akle jest np Mylanta mleczko i to pilam choc powoduje u mnie straszny odruch wymiotny. Wzielam takze take wapno specjalne na zgage i tez nic nie dalo. Dopiero jak wzielam jeszcze jeden rodzaj tabletki to zadzialalo ale teraz sie najadlam i znow czuje ze nadchodzi... chyba sie zaplacze! jeszcze nigdy tak nie mialam!!!!:-( :-(

Ojj Monia doskonale Cie rozumiem i wspolczuje...Ja te tabletki to normalnie jak groszki zajadalam...ale przynajmniej ulga byla na chwile...

Patrycja ja tak samo, zawsze mi ulzylo na troche po nich ale od wczorajszej nocy one nie dzialaja a teraz mam taka typowa zgage bo wczesniej mialam tak troche. Nie wyobrazam sobie co to bedzie jak to ma trwac te kolejne 2 miesiace do konca ciazy. Normalnie az nie wiem coze soba zrobic. Strasznie chce mi sie pic ale nawet po wodzie mam zgage a teraz pije herbate i tez juz cvzuje to diabelstwo!:-(

Monia ja po wodzie mam zgagę jak cholera! Z napojów najlepiej znoszę herbatę z cytryną. A na "mączne" napoje/tabletki też reaguję wymiotnie :baffled:
Z działających sposobów - u mnie sprawdzają się (póki co - odpukać!) jabłka. Staram się po zjedzeniu czegoś normalnego (kanapka czy obiad) zagyźć jabłkiem i wtedy zgaga się nie włącza. No ale ile tych jabłek można zjadać...:eek:

Monia-na zgage mozna w stanach brac:
Maalox, Mylanta, Tums, papaya tablets z jedzeniem.
Esia-jablek na szczescie mozna do woli, samo zdrowie :-)

reklama
Esiu musze sprobowac z tym jablkiem! jednak ja od wczorajszej nocy mam zgage non stop, niezaleznie czy jem czy nie.

Izka ja wiem co mozna, nawet mi lekarka powiedziala ze Zantac moge czy Tagment ale staram sie nie brac tabletek. Malox wlasnie pije i za przeproszeniem GOWNO dziala a tak mnie sie chce zygac jak go pije ze szok! Strasznie mi ciezko przelknac bo sie zwraca. :sick: Tumsow jem tyle ze szok i nic nie dzialaja. To znaczy dzialaly do dzis a dzis juz nic! Chyba sie zaplacze! juz nie wiem co robic....

Do góry