U
użytkownik 902
Gość
Emka no ja jednak ufam swojemu doświadczeniu niż książkom. Też czekam na czwarte dziecko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Widzicie... Każdy ma swoje racje, jak widać. ;-) Chyba bez sensu pytać na forum, bo ile osób, tyle opinii. I nie chodzi tutaj o potrzebę ubrania koszulki i spodenek dla wyglądu, ale o względy praktyczne i zdrowotne. Mam kupioną naprawdę dobrą książkę (pierwszy rok życia dziecka) i tam też znalazłam informację o koszulce. Wątpię, aby była wyssana z palca.
Ja też myślę że koszulka to kiepski pomysł bo bodziak jakby nie patrzyć podtrzymuje też pampersa a jak dziecko strzeli 2 to będzie wszystko obesrane. I tak jak koleżanki piszą wyżej dziecku będzie porostu nie wygodnie bo koszulka będzie się podwijac. Może jakiś ładny rampers? Zresztą to Twoje dzieciątko i Twoja decyzja zadałas pytanie i każdy odpowiedział tak jak myśli a jeśli odpowiedzi nie były po Twojej myśli to może faktycznie nie zadawać pytan na forum.
Nie mam pretensji, napisałam po prostu, że ile osób, tyle opinii. W sumie spodziewałam się, że większość opowie się po stronie body. Bo to taki standard. Może rzeczywiście pomyślę o rampersie, tego nawet pod uwagę nie wzięłam prawdę mówiąc.Dokładnie "wyciągnęłas mi to z ust" wynik nie po myśli autorki i już pretensja. A z kupcia dokładnie nie raz strzelaja takie że hoho i zdecydowanie w body takie niespodzianki łatwiej ogarnąć
Weź jedno i drugie zdecydujesz na miejscuNie mam pretensji, napisałam po prostu, że ile osób, tyle opinii. W sumie spodziewałam się, że większość opowie się po stronie body. Bo to taki standard. Może rzeczywiście pomyślę o rampersie, tego nawet pod uwagę nie wzięłam prawdę mówiąc.
Syna urodzilam 12 lipca zeszłego roku i tak ubieralam body krotki rekaw w upal i w gondoli bez czapeczki ale były chłodnie dni to wtedy body dlugi rękaw i lekkie spodenki cos w tym styluHej. Zdecydowanie body są najlepsze! Koszulki zaczęliśmy używać ok.2 roku zycia. Pytanie do doświadczonych mam - jeśli rodzi się dziecko latem to jak ubierane jest tuż po porodzie? Jest to body z krótkim rękawem tylko? Czapeczkę się zakłada na pierwsze godziny po? Rodzilam zima i było ubrane w pajacyka, czapkę i owinięte w kocyk :-)