Hej. Potrzebuje porady. Jmsama jestem zmarzluchem wiec nie patrze wg siebie. W mieszkaniu mam srednio 24 stopnie czasami uda sie 23. Wszyscy mowia o nieprzegrzewaniu dziecka a inni znow ze dziecku za zimno. Jal ubieralyscie noworodka w taka pogode w domu? Wiadomo to nie jest upal. Ale jest cieplo. Maz mi ciagle mowi o zasadzie o 1 warstwe wiecej. Ale jak bedzie upal to przeciez nie dam jej bodow... Chodzi mi o temperature ktora podalam. Najpierw ubieralam ja za cieplo a teraz boje sie ze za zimno ;( narazie i tak trzymam ja w rozku. Lubi byc opatulona. Lepiej jej sie spi a wiadomo spi co chwila po karmieniu. Daje jej nie raz kaftanik i body i do tego rozek. Czasami body skarpety rozek i do polowy kocyk. Na noc spi w pajacu cienkim rozku i kocykiem okrywam do polowy. Jak dam bbody i spiochy i jeszcze rozek to juz nie wiem czy jej nie za cieplo. Powiem Wam ze glupieje jak ja cieplej ubiore to ona leoiej spi. W szpitalu ubierali ja w bluzeczke i spiochy i rozek a tam bylo chyba z 26/27 stopni. Doradzcie.
reklama
Rozwiązanie
Też jestem przeciwniczką czapkowania bez powodu ale w tym roku lato jest tak jesienne, że ubieram młodemu chustkę na głowę. Trochę inaczej było, jak jeździł w głębokiej gondoli, a inaczej teraz jak siedzi w spacerówce, jest bardziej odkryty.
reklama
Myszka7_2005
Fanka BB :)
Jak lubi być opatulona to popatrz na otulacze. Ja miałam cieniutki jak tertra i otulalam malutka w taki kokon. Kosztował 19,90 zł. Niektóre dzieci uwielbiają być otulone.
marta18691
Jak jest ciepło na dworze do 30stopni to body i skarpetki cienkie i pieluszka a jak zimniej poniżej 20 to body długi rękaw i sweterek cienki spodnie jakieś i kocyk do przykrycia czapeczka...w domu podobnie można ubrać
marta18691
Mojej małej na początku też było zimno ja też należę do zmarzluchow....moja niska wagę miała 2370gram więc musiałam ją trochę bardziej ubierać teraz trochę przybrała 2690wiec nie jest jej aż tak zimno i 2tyg w rożku byla teraz śpi pod kołderka:-)
W domu latem w sweterek i czapeczke? A Ty chodzisz po domu w czapce???Jak jest ciepło na dworze do 30stopni to body i skarpetki cienkie i pieluszka a jak zimniej poniżej 20 to body długi rękaw i sweterek cienki spodnie jakieś i kocyk do przykrycia czapeczka...w domu podobnie można ubrać
marta18691
A umiesz czytać pisze że jak jest poniżej 20stopni!
No i co ze ponizej 20 stopni? Kto dziecku czapkę w domu naklada ..A umiesz czytać pisze że jak jest poniżej 20stopni!
marta18691
Czapkę w domu nie nosi się u nas w blokach nie grzeją teraz jak jest zimno na dworze logiczne że chyba dopasowuje się do otoczenia dziecka inaczej jest w domku a innaczej w bloku
marta18691
Nie pisałam że w domu czapkę trzeba ubierać tylko podobnie można ubrać logiczne że każdy ubierze jak chce
reklama
karolyn1987
u mnie w domu jest obecnie ok 26 st. Niestety ani rolety ani wentylator nie mogą sobie poradzić z tą temperaturą jak jest upał. Noworodki ubiera się trochę cieplej dlatego w szpitalu tych warstw jest więcej ale później nie ma co przesadzać. W taką temperaturę na noc max dwie warstwy wg mnie. Jak mały był mniejszy to np body krótki rękaw lub sama pielucha i woombie (w zależności od tempratuy). Obecnie prawie roczek na noc body krótki rękaw i śpiworek muślinowy dostosowany do temperatury 25 st. C.
Podziel się: