reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Tak, kobieta się zapytał czy chcę dodatkowe szczepienie.A Wy byliście już na szczepieniu?

reklama
no bylismy w piatek i kurcze babka zapytala ale chyba jakas taka zakrecona bylam ze powiedzialam ze nie :-( buuu i teraz nie wiem cze isc z malym go zaszczepic na ten hip czy poczekac do nastepnego szczepienia za 6 tygodni :-(

Monika a czemu nie odciagasz?:tak:zaoszczędziłabys:-)Fakt,że idzie na mleko sporo kasy..
a tak w ogole to witaj Monika z powrotem...

Skakanka Witek ma od samego początku problem z ciągnięciem cyca i niestety już w szpitalu poznał jak to fajnie lekko leci z butelki, w wyniku czego coraz mniej chciał pić moje mleko. Zresztą nie najadał się nim i kazano mi go dokarmiać :-( Pobyt w szpitali i stres z tym związany, a także ból oka przez trzy tygodnie dał mi się we znaki i spowodował zanik mleka. Teraz usiluję go jednak przystawiać do cycka, żeby dostał ode mnie jeszcze jakieś przeciwciała. Jak byłam w szpitalu to Maciek dawał mu moje mleko, które udało mi się wcześniej zamrozić, ale Witek dostawał szału jak miał go pić i po kilkudziesięciu minutach walczenia z nim w końcu dostawał sztuczne mleko :-( Nie wiem czemu się tak zachowywał.

My Witusia szczepiliśmy dwa tygodnie temu przeciwko WZW, błonicy, tężcowi i krztuścowi (te trzy ostatnie dostał jako szczepionka skojarzona - 110,00 zł). Przy skojarzonej tylko jęknął, ale za to rozryczał się w niebogłosy przy tej WZW. Wykupiłam czopki przeciwgorączkowe w razie w, ale nie były potrzebne. Jednak po tych szczepieniach przez ponad tydzień był jakiś taki nieswój - często płakał, mniej pił, niespokojnie spał. Całe szczęście, że teraz już dochodzi do siebie. A jeśli chodzi o Hib'a, to pediatra mówiła mi, że można to szczepienie podać nawet w drugiej połowie pierwszego roku życia dziecka. I my chyba tak zrobimy. Podobno wówczas jest mniej tych szczepionek obowiązkowych i dzieciątko nie ma tyle stresu w związku z tym kłóciem.

Monika no na pewno stres spowodowany operacją i rozstaniem się przyczynił sie do tego że masz mniej mleka ale to nie znaczy,że dzieci karmione sztucznie częściej chorują:tak:ja np byłam karmiona sztucznie i nigdy nie chorowałam i Natalka też tzn ona była karmiona tylko niecałe 4msce a zdrowa jak ryba.
Karlam nie wiem jak to jest z tym szczepieniem ale wydaje mi się,że da się w każdej chwili zaszczepić dodatkowo:confused:no bo my np poszłyśmy na szczepienie zamiast po 6tyg dopiero dziś..

Monika szok 110zł a ja je miałam za darmo...dziwne.Moja dostała dziś trzy zastrzyki i przy każdym sie darła wniebogłosy...i teraz też ciągle popłakuje i muszę ją uspokajać.Wygląda na to,że jest bardziej wrażliwym dzieckiem:-(

Monika szok 110zł a ja je miałam za darmo...dziwne.Moja dostała dziś trzy zastrzyki i przy każdym sie darła wniebogłosy...i teraz też ciągle popłakuje i muszę ją uspokajać.Wygląda na to,że jest bardziej wrażliwym dzieckiem:-(

My nie chcieliśmy by Witek dostawał każą z tych szczepionek oddzielnie, tylko wszystkie trzy w jednym zastrzyku. Dlatego musieliśmy zapłacić. Gdyby miał robione te szczepionki każą z osobna to byłoby za darmo.

Caly czas zastanawiam się nad tymi pneumokokami i rotawirusem, ale te szczepienia można chyba zrobić w każdej chwili, bez względu na wiek, prawda?

My nie chcieliśmy by Witek dostawał każą z tych szczepionek oddzielnie, tylko wszystkie trzy w jednym zastrzyku. Dlatego musieliśmy zapłacić. Gdyby miał robione te szczepionki każą z osobna to byłoby za darmo.

Caly czas zastanawiam się nad tymi pneumokokami i rotawirusem, ale te szczepienia można chyba zrobić w każdej chwili, bez względu na wiek, prawda?
Monika ale Marta w sumie dostała trzy zastrzyki: na wzw, krztusiec itd, i Hib...A ten hib to nie jest właśnie też na pneumokoki?Ktoś może nam tu udzieli odpowiedzi haha;-)
Karlam a Ty cos placilas?

reklama
Do góry