reklama
Karlam1
mamy styczniowe 2007 Mamusia Michasia :o)
no bylismy w piatek i kurcze babka zapytala ale chyba jakas taka zakrecona bylam ze powiedzialam ze nie :-( buuu i teraz nie wiem cze isc z malym go zaszczepic na ten hip czy poczekac do nastepnego szczepienia za 6 tygodni :-(
Monika a czemu nie odciagasz?zaoszczędziłabys:-)Fakt,że idzie na mleko sporo kasy..
a tak w ogole to witaj Monika z powrotem...
Skakanka Witek ma od samego początku problem z ciągnięciem cyca i niestety już w szpitalu poznał jak to fajnie lekko leci z butelki, w wyniku czego coraz mniej chciał pić moje mleko. Zresztą nie najadał się nim i kazano mi go dokarmiać :-( Pobyt w szpitali i stres z tym związany, a także ból oka przez trzy tygodnie dał mi się we znaki i spowodował zanik mleka. Teraz usiluję go jednak przystawiać do cycka, żeby dostał ode mnie jeszcze jakieś przeciwciała. Jak byłam w szpitalu to Maciek dawał mu moje mleko, które udało mi się wcześniej zamrozić, ale Witek dostawał szału jak miał go pić i po kilkudziesięciu minutach walczenia z nim w końcu dostawał sztuczne mleko :-( Nie wiem czemu się tak zachowywał.
My Witusia szczepiliśmy dwa tygodnie temu przeciwko WZW, błonicy, tężcowi i krztuścowi (te trzy ostatnie dostał jako szczepionka skojarzona - 110,00 zł). Przy skojarzonej tylko jęknął, ale za to rozryczał się w niebogłosy przy tej WZW. Wykupiłam czopki przeciwgorączkowe w razie w, ale nie były potrzebne. Jednak po tych szczepieniach przez ponad tydzień był jakiś taki nieswój - często płakał, mniej pił, niespokojnie spał. Całe szczęście, że teraz już dochodzi do siebie. A jeśli chodzi o Hib'a, to pediatra mówiła mi, że można to szczepienie podać nawet w drugiej połowie pierwszego roku życia dziecka. I my chyba tak zrobimy. Podobno wówczas jest mniej tych szczepionek obowiązkowych i dzieciątko nie ma tyle stresu w związku z tym kłóciem.
Skakanka
Mamy styczniowe 2007 Mama wyrodna;-)
Monika no na pewno stres spowodowany operacją i rozstaniem się przyczynił sie do tego że masz mniej mleka ale to nie znaczy,że dzieci karmione sztucznie częściej chorująja np byłam karmiona sztucznie i nigdy nie chorowałam i Natalka też tzn ona była karmiona tylko niecałe 4msce a zdrowa jak ryba.
Karlam nie wiem jak to jest z tym szczepieniem ale wydaje mi się,że da się w każdej chwili zaszczepić dodatkowono bo my np poszłyśmy na szczepienie zamiast po 6tyg dopiero dziś..
Monika szok 110zł a ja je miałam za darmo...dziwne.Moja dostała dziś trzy zastrzyki i przy każdym sie darła wniebogłosy...i teraz też ciągle popłakuje i muszę ją uspokajać.Wygląda na to,że jest bardziej wrażliwym dzieckiem:-(
Karlam nie wiem jak to jest z tym szczepieniem ale wydaje mi się,że da się w każdej chwili zaszczepić dodatkowono bo my np poszłyśmy na szczepienie zamiast po 6tyg dopiero dziś..
Monika szok 110zł a ja je miałam za darmo...dziwne.Moja dostała dziś trzy zastrzyki i przy każdym sie darła wniebogłosy...i teraz też ciągle popłakuje i muszę ją uspokajać.Wygląda na to,że jest bardziej wrażliwym dzieckiem:-(
Karlam1
no a te pneumokoki i rotawirusy?
jest jeszcze jakas szczepionka nad ktora warto sie zastanowic?
jest jeszcze jakas szczepionka nad ktora warto sie zastanowic?
My nie chcieliśmy by Witek dostawał każą z tych szczepionek oddzielnie, tylko wszystkie trzy w jednym zastrzyku. Dlatego musieliśmy zapłacić. Gdyby miał robione te szczepionki każą z osobna to byłoby za darmo.
Caly czas zastanawiam się nad tymi pneumokokami i rotawirusem, ale te szczepienia można chyba zrobić w każdej chwili, bez względu na wiek, prawda?
Karlam1
moj Michas mial tylko 2 uklucia, moze dlatego ze dostal acelularna?? kurcze niewiedza boli
Skakanka
Monika ale Marta w sumie dostała trzy zastrzyki: na wzw, krztusiec itd, i Hib...A ten hib to nie jest właśnie też na pneumokoki?Ktoś może nam tu udzieli odpowiedzi haha;-)My nie chcieliśmy by Witek dostawał każą z tych szczepionek oddzielnie, tylko wszystkie trzy w jednym zastrzyku. Dlatego musieliśmy zapłacić. Gdyby miał robione te szczepionki każą z osobna to byłoby za darmo.
Caly czas zastanawiam się nad tymi pneumokokami i rotawirusem, ale te szczepienia można chyba zrobić w każdej chwili, bez względu na wiek, prawda?
Karlam a Ty cos placilas?
reklama
Skakanka
Znalazlam;-)
poradnikzdrowie.pl - zdrowie i uroda / Ciąża i macierzyństwo / Rośnij zdrowo
hib jest przeciw pneumokokom tez:-) czyli u mnie taniocha;-);-)
No i dostała DTP czyli skojarzoną.Ja też jestem za skojarzonymi,żeby jej nie kłuć za bardzo...
poradnikzdrowie.pl - zdrowie i uroda / Ciąża i macierzyństwo / Rośnij zdrowo
hib jest przeciw pneumokokom tez:-) czyli u mnie taniocha;-);-)
No i dostała DTP czyli skojarzoną.Ja też jestem za skojarzonymi,żeby jej nie kłuć za bardzo...
Podziel się: