reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Hehe;-)o tym pojsciu na latwizne to pisalam o sobie;-);-) za latwo nie moge rezygnopwac;-)co innego jakbym miala jakis powod np za malo mleka.Poza tym dobrze rozumiem Maja czemu nie karmisz piersia.
Mam nadzieje,ze sie zrozumialysmy:eek::eek:;-)

reklama
Przed pojsciem do szpitala mialam juz problem z karmieniem Witka cyckiem, a po powrocie z niego bylo jeszcze gozej :szok::-( Maly juz nie chcial ssac cyca, bo musial sie przy nim niezle napracowac, a z butli lecialo mu bardzo latwo :-( Ale mamusia byla i jest mocno zawzieta i stara sie karmic synka piersia. Niestety nie ciagnie on na tzle mocno i dlugo piers by mogl sie nia najesc, wiec jak zaczyna sie "rzucac", to dostaje butle. Ale zawsze staram sie dac mu najpierw swojego mleka, choc troche. Chcialabzm go tek przetrzymac chociaz do konca kwietnia, bo w maju musze isc na operacje drugiego oka i podejrzewam, ze jak wroce ze szpitala to juz bedzie koniec mojego karmienia go cycem :-( A tak bzm bardzo chciala go dalej karmic swoim mlekiem, ale chzba nie bede miala innego wyjscia :szok::-:)zawstydzona/y: Dajemz mu NAN1, chociaz raz kupilismz Bebilon i to bzla porazka :no: Maly sie wil, krzyczal i wypluwal smoczek - chzba mu to mleko nie smakowalo. A poza tym mial straszny problem ze zrobieniem kupki i puszczaniem bakow :-(

A wierzcie mi, gdybym mogla to karmilabym synka tylko piersia. Na mleko modyfikowane idzie nam niezla kasa - jeden kartonik starcza nam na 2,5 dnia, a cena jednego kartonika to ok 9,90 zl :szok: miesiecznie wydajemy ponad 100 zl na mleko, a drugie tyle na pieluchy :szok::-( Ale co tam kasa, najwazniejsze, ze Witus jest zdrowy i rosnie jak na drozdzach (moze raczej powinnam napisac jak na mleku modyfikowanym) - w 7 tygodniu wazyl 4920 gram i mial 60 cm, co daje 400 gram nadwagi :szok:

hej dziewczyny mam pytanko co do szczepien, mysmy dostali acelularna ze wzgledu na niski abgar, ale chyba w tej szczepionce nie bylo HiB :-( i nie wiem czy teraz osobno dokupywac, bo jesli chodzi o szczepienia podstawowe to wszystkie dostaniemy acelularne wiec z ulepszonym skladem i wlasnie nie wiem czy wykupywac jakies oddatkowe szczepienia, osotanio slyszalam o tych pneumokokach i rotaworusie i zastanawiam sie czy ich nie wykupic ??:baffled::confused:

a jak jest u Was z szczepieniami?

my szczepiliśmy Zuzke szczepieniem 6w1 + pneumokoki i rotawirusy. Na pneumokoki są 3 dawki (po 255 zl dawka w Gdaśnku) a na Rotawirus są dwie dawki (po 299). trochę sporo..

WSZYTSKIE SZEPIENIA POWINNY BYC BEZPŁATNE

Monika a czemu nie odciagasz?:tak:zaoszczędziłabys:-)Fakt,że idzie na mleko sporo kasy..
a tak w ogole to witaj Monika z powrotem...

My dziś dopiero byłyśmy na szczepieniu bo wcześniej pediatra nam odradzał bo panowała grypa więc mamy teraz trochę opóźnienia.Ale się darła:szok:Natalka tylko pisnęła;-)no cóż widać różnice charakterków;-)
Wzw, błonica,tężec, krztusiec i dodatkowo HIB-37zł.Nie wiem czy to ma w sobie te penumokoki ale chyba tak z tego co pamiętam jak szczepiliśmy Natalkę a teraz byłam zbyt zakręcona,żeby dopytać.Ale skąd taka różnica w cenie by była...:confused:
Marta waży 5100/58cm:happy:, mamy skierowanie na usg bioder i mózgu.Bioder to standard a mózgu powtórne ma Istopień hic:confused: są 4 stopnie, jakieś krwiaczki to są, powstają przy porodzie ale mówił,że I stopień to nic groźnego i prawie każde dziecko ma...więc się nie martwię.Natalka wcale nie miała robionego w szpitalu:confused:

reklama
Do góry