reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

reklama
A w sumie, to już od wczoraj Nikuś się nie poci nadmiernie, może mu po prostu za gorąco było :confused:.
Fajnie, że Julcia ma dobre wyniki :-)

Aaga to super!
Pamiętaj że żelazo może niszczyć szkliwo w ząbkach, więc staraj się jej podawać najlepiej przez słomkę.

tak to prawda ze zelazo niszczy szkiwo zebow, ale na szczescie Julka zażywa zelazo Ferrum lek, w ktorym zelazo jest na III stopniu utlenienie i to jest ok., przedtem, ale tylko chwilke zazywała hemofer gdzie zelazo jest na II stopniu i to własnie jest szkodliwe dla zebow

Martuchaa bardzo mądre podejście, lepiej trochę chłodniej niż za ciepło.
U mojego brata mają ciągle takie ciepełko, bo oni ciepłolubni, to te dzieciaki często chore. Ale wolę się nie wtrącać.
Emi też właśnie po spaniu miewa nawet włoski spocone :tak:może od ząbków???

Witek się poci już od bardzo dawna (nawet nie pamiętam od kiedy). Zawsze nózki mu się pocą, mimo, że po domu chodzi w cienkich spodniach i skarpetkach i ma papucie. A głowę też często ma spoconą, nawet jak śpi. Ale ja zawsze zrzucalam to na jego olbrzymią ruchliwość, a teraz zaczęłam się nad tym zastanawiać. O czym może świadczyć takie pocenie się? Oświećcie mnie.

Aaga to super!
Pamiętaj że żelazo może niszczyć szkliwo w ząbkach, więc staraj się jej podawać najlepiej przez słomkę.

Oj szkodzi to żelazo. Ja dostawałam żelazo od samego urodzenia, bo miałam prawie anemię i kazali mi je podawać. Zębów wtedy nie miałam jeszcze, a teraz i tak mam słabe szkliwo i co jakiś czas walczę z próchnicą :baffled::crazy:

Monia ja coś w zeszłym roku czytałam że może być związane z krzywicą ale już nie pamietam dokładnie:-p

Martucha Chyba masz rację, teraz też mi się przypomniało, że coś o tym czytałam. Muszę sprawdzić w necie.

reklama
Monia ja coś w zeszłym roku czytałam że może być związane z krzywicą ale już nie pamietam dokładnie:-p

Dokłądnie tak dziecko sie wtedy bardzo poci, a głowa poci sie w okolicy potylicy. Julka nie ma jeszcze całkowicei zrosnietego ciemiączka (jest na opuszek palca) i jak jestem u lekarza to zawsze sie pyta czy sie poci. Jednak taka potliwośc nie musi od razu o tym świadczyc, ale mimi wszystko warto zapytac lekarza

Do góry