reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Ewa - i jak dziewczyny?? jakaś poprawa??

u nas też kiepsko, jednak cos sie przyczepiło i w piatek z przedszkola wyszła z okropnym kaszlem, niestety popołudniu już pediatry nie było wiec kupiłam lipomal, troche kaszel złagodził ale wczoraj doszedł katar i w nocy gorączka(na szczęście nie za wysoka)jutro rwiemy do pediaty bo na bank jej nie przejdzie...i będę jej musiała wmówić ze cały tydzień trwa sobota i niedziele bo inaczej bedzie chciała iść do przedszkola:-p

reklama
I jak zdrowko dzieciaczkow?
No tak, przedszkole i wszystkie mniej przyjemne "atrakcje" sie zaczely :sorry:

Sara juz 2 razy byla przeziebiona. Od ponad tygodnia kaszlala, poza kaszlem zero innych objawow, w srode poszlam z nia do lekarza. Osluchowo czysto, gardlo czyste, bez stanow zapalnych i dostalysmy tylko Zyrtec 10 kropli na noc, do dzisiaj Calcium 2 razy dziennie po 5ml i 3 razy dziennie po 5ml Pulneo (odpowiednik Eurespalu). Poprawa jest :tak:Ale do przedszkola chodzi normalnie, nie bylo przeciwskazan.
Bede ja szczepic teraz na menigokoki, bo nie bylo kiedy do tej pory niestety :sorry:
A w przedszkolu chyba sie jeszcze nie zdazylo, zeby byl komplet dzieciaczkow ;-) Non stop ktores chore.

dziewczyny, która z Was szczepiła swoje młode przeciwko rotawirusom? zastanawiam się nad zaszczepieniem Michała, bo Piotrek ciągle przynosi jakieś paskudztwa z przedszkola.
jesli szczepiłyście to jaką szczepionką (ponoć są w Polsce dwie) i czy były jakieś skutki uboczne?

a w innym temacie: Zosia Nowak już w domku!!:-):-):-)
Super, czyli wszystko sie udalo :tak::-D:tak::-D:tak:

A Sara dalej kaszle :sorry: Jak jej nie przejdzie do piatku to idziemy znowu do lekarza.
Ciekawe czemu Eurespalu juz nie przepisuja? Mi pediatra powiedziala, ze teraz daje sie wlasnie jego odpowiednik - Pulneo :confused:

Leyna, z tego co kojarze to dominique Pszczole na rota szczepila :tak:

dziewczyny, która z Was szczepiła swoje młode przeciwko rotawirusom? zastanawiam się nad zaszczepieniem Michała, bo Piotrek ciągle przynosi jakieś paskudztwa z przedszkola.
jesli szczepiłyście to jaką szczepionką (ponoć są w Polsce dwie) i czy były jakieś skutki uboczne?

Pszczola zostala zaszczepiona Rotarixem (2 dawki doustne, jedna cos kolo 300zl). Zadnych skutkow ubocznych:tak: Warto naprawde, bo jak my raz wszyscy zlapalismy rotawirusa ze 2 lata temu prawie, to ja, P, moja mama i nawet Gandzia, umieralismy kilka dni, a pszczola, dwa razy tylko zrobila luzne kupsko i raz rzygnela, a wiem, ze dzieci ogolnie bardzo ciezko rota przechodza, z pobytem w szpitalu wlacznie.

Pszczola tez od niedzieli chora:no:, juz drugi raz od poczatku chodzenia do przedszkola (czyli od sierpnia). Ma katar i mokry kaszel, bez goraczki, za to ma megaapetyt i hiperenergie:-p Dawalam jej Pulneo (Eurespalu juz nie produkuja, Sandra:tak:), ale nie zadzialal zbytnio na zmniejszenie kaszlu, wiec od dzisiaj dostaje Acc Mini (1 saszetke/dobe) i juz slysze, ze jest lepiej:tak:
Na wzmocnienie daje jej tran (mozna podczas choroby) i acidolac:tak: Do przedszkola pojdzie pewnie w poniedzielek dopiero, niestety...:-p;-)

Ostatnia edycja:
w kwestii Eurespalu... ja kupiłam w poniedziałek w zawiesinie bez problemu. pediatra zapisała Michaśkowi. mówiła co prawda, że jest zamiennik, ale skoro sprzedawali oryginał to wzięłam ;-)

Dominique dzięki :tak: pytałam ostatnio o Rotarix w aptece i był po 385 zł/dawka :no::wściekła/y:

reklama
Pszczola zostala zaszczepiona Rotarixem (2 dawki doustne, jedna cos kolo 300zl). Zadnych skutkow ubocznych:tak: Warto naprawde, bo jak my raz wszyscy zlapalismy rotawirusa ze 2 lata temu prawie, to ja, P, moja mama i nawet Gandzia, umieralismy kilka dni, a pszczola, dwa razy tylko zrobila luzne kupsko i raz rzygnela, a wiem, ze dzieci ogolnie bardzo ciezko rota przechodza, z pobytem w szpitalu wlacznie.
no niestety,ewka lezałą w szpitalu tydzien ponad,złapała rota nawet nie wiadomo skad,nic przyjemnego zwłaszcza ze lezała w izolatce i nie mogła wychodzic z sali,masakra:-(tydzien w 6 metrach kwadratowych,myslałam ze rozniesie ten pokoik.
no ale mamy to juz za soba,podobno dwa razy sie nie choruje na rotawirusa.

Do góry