reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Karoo, a jak tam w ogole zdrowko Jagodzianki?
Tez uzywamy serii Emolium - plynu do kapieli, do buzi kremu specjalnego i balsamu do ciala - super sa! :tak:

Kurde, mam nadzieje, ze w koncu zejda im te wszystkie wysypki :baffled:

reklama
silunia nie obwiniaj się kochana, łatwo się mówi co... to na pewno nie Twoja wina:tak:
Alka zdrowa za to Wojtek anginę złapał:-( tydzień do szkoły pochodził i znowu laba:-p

Witam południową porą!

Wreszcie znalezlismy dobrego ortopede i alergologa (dobrze mieć kolegę po medycynie :-)).
Ortopeda w lim-ie (prawdopodobnie nic nie zaplacimy hihi) a alergolog na działdowskiej.

Pisalyscie o kosmetykach emolium. Tak zachwalacie, ze chyba i ja to kupie :tak: Gdzie mozna je dostac? Czy mozna je kupic np. w geancie itp czy tylko w aptece?

WYSYPKI , ALERGIE , GRZYBY I WSZELKIE INNE ŚWIŃSTWA UTRUDNIAJĄCE ŻYCIE DZIECIACZKĄ PRECZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to taki mój apel bo nie wyobrażam sobie Waszej walki z tymi dziadostwami a i dzieciaczki też chyba mało komfortowo sie czuja:no: ...nas omija i oby tak dalej:tak:

Wreszcie znalezlismy dobrego ortopede i alergologa (dobrze mieć kolegę po medycynie :-)).
Ortopeda w lim-ie (prawdopodobnie nic nie zaplacimy hihi) a alergolog na działdowskiej.

nocka- to super!!!!

Czy mozna je kupic np. w geancie itp czy tylko w aptece?
ja nigdzie w sklepach ich nie widzialam, więc chyba tylko w atpece...

A do Ali chyba choróbsko się zbliża, mój chłop usmarkany od dwóch dni... no i Ala dzisiaj w nocy kasłała i od rana kicha:no: A mówiłam dbaj o siebie:angry:.....to nic nie słucha:realmad: Teraz będę miała dwoje dzieci chorych:no2:

AgaMonika, i jak Ala? Mam nadzieje, ze jednak zadne chorobsko sie nie rozwinelo u malej!:tak:Zdrowka!

Bedytko, a Wojtek jak? Chyba jakies anginy panuja, bo moja ksiegowa az na pogotowiu wyladowala z powodu anginy, a ja widze, ze tez mi sie zaczyna ropa w gardle zbierac :baffled: Zdrowka dla Wojtka!

Nocka, fajnie, ze udalo Ci sie w koncu znalezc odpowiednich lekarzy :tak: A kosmetyki Emolium sa do kupienia tylko w aptekach.

A my bylysmy wczoraj na szczepieniu i tak:
  • mala wazy 11.2 kg - przybrala 300 g w ciagu 2 tyg.! i ma 88cm, ale w domu wyszlo mi 86 cm :baffled:
  • zostala zaszczepiona i jedyny dzwiek jaki wydala to bylo to jej "uuu" :-D
  • noc przespala bardzo ladnie, ale dostala Nurofen
  • sladu po szczepieniu w udo prawie nie ma
  • pediatra powiedziala mi, ze Sara ma bardzo ladna skore, ze przesadzam i zebym przestala zwracac na to uwage, bo ona ma tak wrazliwa skore, ze byle kontakt np. z moim swetrem moze powodowac wysypke - kiedys skora sie przyzwyczai
  • do konca marca mamy brac 1 krople wit. D3, a do lata Cebion Multi - jak zacznie jesc duzo swiezych warzyw i owocow to tez odstawic
  • caly czas mam jej podawac 2 razy dziennie 2.5ml Calcium i 5 kropli Zyrtecu
  • mamy stosowa kosmetyki do skor atopowych i wrazliwych, np. Emoilium - ktore akurat mam w domu :tak::-)
  • jesc moze wszystko - zadnych zalecen dietetycznych:-)

Sandra, no to super!!
My jutro idziemy na szczepienie, Jagoda odpukac zdrowiutka (chyba po raz pierwszy jak ide na szczepienie nie ma nawet malego katarku - zreszta moja poprzednia pediatra nie uwazala, ze lekkie przeziebienie to powod na odlozenie szczepienia...), szczepionka zakupiona, wiec jutro idziemy. Obym tylko nie zapomniala szczepionki z lodowki w pracy wyciagnac...

reklama
Do góry