reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama jest obrzydliwa :dry: sugeruje nie tylko to, że jak dziecka nie zaszczepisz to może umrzeć, ale dodatkowo wprowadza rodziców, których na szczepionkę nie stać w poczucie winy :wściekła/y:
tak mogliby reklamować szczepionkę gdyby byłą ona za darmo albo kosztowała przysłowiowe grosze a nie kilkaset złotych

i na dobrą sprawę napędza kasę producentowi szczepionki :wściekła/y:

reklama
jezeli chodzi o stopki małej to podkurczanie to nie jedyny problem , dodatkowo je tj. wywija na zewnętrzną stronę jak sie ją postawi tj. stała na zewnętrznych bokach stóp i podkurcza paluszki. mamy iść do neurologa zanim zacznie chodzić tylko że w centrum zdrowia dziecka termin najbliższy to 25lipca:szok::szok::szok::szok: na szczęście podzwoniłam po innych przychodniach i wcisneli mnie na 29maja:confused: ale mam nadzieje że do tej pory masaże pomoga.

Aga napisz jak to się stało że mieliście szczepienie p/pneumokokom za darmo

wiecie co, mnie tez ta reklama wkurzyła, a mojego P. to nawet zbulwersowała...jak można w taki sposób manipulowac uczuciami kobiet...
obrzydlistwo!!!

ech, i ja mam metlik w glowie.
trzech pediatrow mi powiedzialo, zeby sobie darowac szczepionke jezeli dziecko nie idzie do przedszkola.

A dzisiaj bylismy na kontroli u pani dr. hematolog, ktora wziela sie za leczenie u naszego Malego niedokrwistosci ( z powodzeniem !!! ) i ona kategorycznie powiedziala, zeby szczepic.

Postanowilismy wiec zaszczepic.
Na szczepionke robimy skladke z przyszlymi chrzestnymi
( to ich pomysl ; -)), w ramach prezentu na chrzest.

A ta kampania STOP PNEUMOKOKI jest obrzydliwa!!!

a wiecie że po 2 roku życia są dwie mozliwości szczepienia p/pneumokokom??
jedna oczywiście Prevenar na stronce pneumokoki zalecana oczywiście
a druga szczepionka za 50 zł:szok: i niczym się praktycznie nie różnią:confused:

reklama oczywiście niesmaczna ale im wiecej krzyku wokół niej tym więcej kasy dla firmy farmaceutycznej:wściekła/y:
A za dwa tygodnie szczepionka na HiB będzie w pisana do kalendarza szczepień obowiązkowych czyli w całości refundowana przez NFZ, szkoda że tak póxno i nas już to nie dotyczy

a wiecie że po 2 roku życia są dwie mozliwości szczepienia p/pneumokokom??
jedna oczywiście Prevenar na stronce pneumokoki zalecana oczywiście
a druga szczepionka za 50 zł:szok: i niczym się praktycznie nie różnią:confused:

reklama oczywiście niesmaczna ale im wiecej krzyku wokół niej tym więcej kasy dla firmy farmaceutycznej:wściekła/y:
A za dwa tygodnie szczepionka na HiB będzie w pisana do kalendarza szczepień obowiązkowych czyli w całości refundowana przez NFZ, szkoda że tak póxno i nas już to nie dotyczy
Mada, niestety ta inna szczepionka nie jest wcale taka sama - jest stara technologicznie, ma znacznie wiecej skutkow ubocznych, znacznie bardziej boli i co najwazniejsze - nie jest tak efektywna. 90% pediatrow nie chce nia szczepic.
A co do szczepionki to przynajmniej ostatnia dawke nam sie bezplatnie uda dostac.:-) Zawsze to ponad stowa w kieszeni :-)

a ja zapłaciłam za całe szczepienia 1000 zł:szok::szok::szok::szok::baffled::sick: czuje się oszukana bo najpierw jak pytałam ile to kosztuje to babsztyl powiedział mi ze pierwsza dawka 350 a kolejne po 150 w trzech dawkach przeliczyłam i stwierdziłam ze 500 mogę zapłacic się zepnę i zaszczepie dziecko jeśli mam je posłać do żłobka i zaoszczędzić cierpienia ale nie dodała ze razy dwa na dwie nóżki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
żerują na uczuciach matek nie tylko firmy farmaceutyczne ale także lekarze przekupieni przez nie i pracownicy , właściciele aptek:wściekła/y: jeżdzą za nasze pieniądze na Dominikane i dostają drogie prezenty...złodzieje:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Faktycznie Karoo, zapomniałam ze we wrześniu mamy kolejne szczepienie no i w końcu za darmo:cool2:

jak ktoś chce zaprotestować przeciwko reklamie to proszę
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=60020868&v=2&s=0

emilianka
mi od razu powiedzieli ze koszt to 3x 300zł, ja tez bym była wściekła na Twoim miejscu w końcu przygotowałaś się na połowę tego co faktycznie zapłaciłaś:wściekła/y:

Do góry