reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tymon czy Ignacy? Co sądzicie na temat tych dwóch imion, które wybrać ? :)

Ajrin77

Fanka BB :)
Tymon jest imieniem które mi się bardzo podobało od zawsze , chociaz jest dość częste teraz, natomiast Ignacy Nam się strasznie spodobało z mężem, chociaż słyszałam różne komentarze typu " skrzywdzę tym dziecko" co dla mnie jest dość dziwne, bo imię wydaje mi się baardzo fajne:)

reklama
No proszę, to może są kręgi, gdzie to imię jest bardziej popularne..
Pracuje w szkole, tak się zastanawiam ilu tam jest Ignasiow- też kilku znam..
To imię jest w pierwszej 20 najpopularniejszych imion dla chłopców z zeszłego roku.
A Tymon zaraz za Ignasiem- A tu z kolei ja nie znam za wielu Tymonow- prędzej Tymoteuszy.
Dziękuję Ci za wypowiedź w takim wypadku :) dobrze wiedzieć, nie wiedziałam o tym :)

reklama
Dla mnie z tych dwóch to tylko Tymon. Ignacy działa na mnie jak płachta na byka. Nie lubię tego imienia. Ignacy jest teraz niesamowicie popularnym imieniem. Ale to przede wszystkim Wam ma się podobać.

Ostatnia edycja:
Tymon jest imieniem które mi się bardzo podobało od zawsze , chociaz jest dość częste teraz, natomiast Ignacy Nam się strasznie spodobało z mężem, chociaż słyszałam różne komentarze typu " skrzywdzę tym dziecko" co dla mnie jest dość dziwne, bo imię wydaje mi się baardzo fajne:)
Też spodziewam się synka i od zawsze marzyłam żeby dać synkowi na imię Ignaś. Nawet nie przyjmowałam do siebie żadnego innego imienia jednak jak mój chłop usłyszał, że Ignaś to powiedział że nigdy w życiu się na to nie zgodzi bla bla bla. I też na drugim miejscu miałam Tymka ale też oczywiście był na nie. Więc wspólnie zdecydowaliśmy się na Leonka. Jeżeli obydwojgu wam podoba się Ignaś to szczęściara z ciebie i nawet bym się nie zastanawiała najpięknejsze imię dla chłopca! <3

Też spodziewam się synka i od zawsze marzyłam żeby dać synkowi na imię Ignaś. Nawet nie przyjmowałam do siebie żadnego innego imienia jednak jak mój chłop usłyszał, że Ignaś to powiedział że nigdy w życiu się na to nie zgodzi bla bla bla. I też na drugim miejscu miałam Tymka ale też oczywiście był na nie. Więc wspólnie zdecydowaliśmy się na Leonka. Jeżeli obydwojgu wam podoba się Ignaś to szczęściara z ciebie i nawet bym się nie zastanawiała najpięknejsze imię dla chłopca! <3
Właśnie naszczescie mojemu mężowi się podoba Ignaś , Tymon średnio ale nie jest na nie :p

Mamy w domu 8 letniego Ignasia. W szkole i my w domu zwracamy się do niego Ignaś albo Ignacy. Trener woła do niego Ignac. Mój syn lubi swoje imię. W klasie i przedszkolu był jedynym nosicielem tego imienia. Wśród rodziny i znajomych
spotkaliśmy tylko jednego Ignasia. Mimo, że to imię niby popularne.
Tymon tez fajne ale osobiście do mnie przawia Ignaś.

Melduje się mama Ignacego :D
Co prawda Syn miał mieć inaczej na imię, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Ignasia i nie żałuję.
Fajnie się zdrabnia, w pełnej formie brzmi bardzo ładnie i mnóstwo osób zwraca nam uwagę, że tak ładnie syn ma na imię.
Owszem, Ignacy stał się popularny, ale ja osobiście nie znam żadnego innego dzieciaczka o tym imieniu, a mieszkam w dużym mieście ;)

Tymon też mi się podoba :)

Melduje się mama Ignacego :D
Co prawda Syn miał mieć inaczej na imię, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Ignasia i nie żałuję.
Fajnie się zdrabnia, w pełnej formie brzmi bardzo ładnie i mnóstwo osób zwraca nam uwagę, że tak ładnie syn ma na imię.
Owszem, Ignacy stał się popularny, ale ja osobiście nie znam żadnego innego dzieciaczka o tym imieniu, a mieszkam w dużym mieście ;)

Tymon też mi się podoba :)
Super :) ile Wasz Ignaś ma lat? ....powiem Wam że bardzo fajne reakcję macie na to imię ❤️ chyba jednak się zdecydujemy

reklama
Super :) ile Wasz Ignaś ma lat? ....powiem Wam że bardzo fajne reakcję macie na to imię ❤ chyba jednak się zdecydujemy

Mój Ignaś ma 5 lat :)
A z pozytywnymi reakcjami spotykamy się bardzo często, bo ze względu na chorobę Syna mamy styczność z całą masą lekarzy, specjalistów, rehabilitantów, terapeutów, etc. :)
Córka ma na imię Antonina, więc Ignacy pasuje do kompletu :D

Do góry