reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tymon czy Ignacy? Co sądzicie na temat tych dwóch imion, które wybrać ? :)

Ajrin77

Fanka BB :)
Tymon jest imieniem które mi się bardzo podobało od zawsze , chociaz jest dość częste teraz, natomiast Ignacy Nam się strasznie spodobało z mężem, chociaż słyszałam różne komentarze typu " skrzywdzę tym dziecko" co dla mnie jest dość dziwne, bo imię wydaje mi się baardzo fajne:)

reklama
Mój Ignaś ma 5 lat :)
A z pozytywnymi reakcjami spotykamy się bardzo często, bo ze względu na chorobę Syna mamy styczność z całą masą lekarzy, specjalistów, rehabilitantów, terapeutów, etc. :)
Córka ma na imię Antonina, więc Ignacy pasuje do kompletu :D
Ooo to faktycznie , pasują imiona do siebie ;) tradycyjne ! To lubię 🙂 to wszystkiego dobrego życzę zatem 😉

reklama
Tymon jest imieniem które mi się bardzo podobało od zawsze , chociaz jest dość częste teraz, natomiast Ignacy Nam się strasznie spodobało z mężem, chociaż słyszałam różne komentarze typu " skrzywdzę tym dziecko" co dla mnie jest dość dziwne, bo imię wydaje mi się baardzo fajne:)

Ja najpierw chciałam Gustawa, to dopiero były komentarze o krzywdzeniu, dlatego jak w końcu stanęło na Ignacym, to wszyscy odetchnęli z ulgą 😂

A u nas też będzie Ignacy :) Na początku to imię bardziej podobało się mężowi, mi mniej, ale w drodze kompromisu stanęło ostatecznie na Ignasiu. Zresztą przekonałam sie do tego imienia i innego już nie chcę 😀 Rodzina na początku trochę krzywo patrzyła, że pewnie dziecko bedzie się wstydzić czy coś, ale teraz właśnie wracają do łask różne dawniejsze imiona. Jak ktoś już pisał Ignacy jest w pierwszej 20 imion nadawanych w 2019 r. (16 miejsce i ponad 3000 dzieci z tym imieniem). Na stronce gov z danymi jako ciekawostka mozna podejrzec jakie imiona nadano dzieciem w zeszłym roku ;)

A u nas też będzie Ignacy :) Na początku to imię bardziej podobało się mężowi, mi mniej, ale w drodze kompromisu stanęło ostatecznie na Ignasiu. Zresztą przekonałam sie do tego imienia i innego już nie chcę 😀 Rodzina na początku trochę krzywo patrzyła, że pewnie dziecko bedzie się wstydzić czy coś, ale teraz właśnie wracają do łask różne dawniejsze imiona. Jak ktoś już pisał Ignacy jest w pierwszej 20 imion nadawanych w 2019 r. (16 miejsce i ponad 3000 dzieci z tym imieniem). Na stronce gov z danymi jako ciekawostka mozna podejrzec jakie imiona nadano dzieciem w zeszłym roku ;)
[/QUOTE
Ooo a na kiedy masz rozwiązanie? :) No to gratulacje :D witaj w klubie, ale miłe zaskoczenie że tyle pozytywnych komentarzy odnośnie Ignasia 😉

Ja w ogóle bardzo lubię imiona, które można zdrabniać z "ś" czy "si" - Maciuś, Wojtuś, Anusia, Kasia - są takie miłe dla ucha.
Nie lubię imion zdrabnianych na twardo - Ksawcio, Marcelek, Lenka, Majka, ale wiadomo, że na tej podstawie imion się nie wybiera :D

Mój Ignaś ma 5 lat :)
A z pozytywnymi reakcjami spotykamy się bardzo często, bo ze względu na chorobę Syna mamy styczność z całą masą lekarzy, specjalistów, rehabilitantów, terapeutów, etc. :)
Córka ma na imię Antonina, więc Ignacy pasuje do kompletu :D
Hahaha my sparwaliśmy do kompletu dla naszego Ignasia...Antosia[emoji7]

reklama
Do góry