reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

TSH niedoczynność tarczycy w ciąży

xyz333

Zaangażowana w BB
Dziewczyny mam pytanie czy jeśli w 4 tygodniu ciąży TSH było trochę ponad 4 i zostały mi od razu zmieone leki z euthyrox 25 na 50 to czy robiąc badanie 3 tygodnie później powinnam już widzieć różnice w wyniku czy poczekać jeszcze tydzień? Teraz jestem w 7 tygodniu ciąży

reklama
Ja miałam TSH 2,65 i dostałam zwiększony z 25 na 50, ale skoczyło mi TSH w 17tc do 3,05 więc na cito poszłam do endokrynologa i zwiększył. Teraz biorę od 30.03 raz 50, raz 75 i TSH z 16.04 mam na poziomie 1,5 :)

Ja miałam TSH 2,65 i dostałam zwiększony z 25 na 50, ale skoczyło mi TSH w 17tc do 3,05 więc na cito poszłam do endokrynologa i zwiększył. Teraz biorę od 30.03 raz 50, raz 75 i TSH z 16.04 mam na poziomie 1,5 :)
O jeju aż zaczęłam się stresować bo ja miałam TSH 4,2 czyli można powiedzieć że połowę więcej od ciebie a dawka taka sama... najgorsze że początek ciąży i trwa rozwój mózgu i reszty organów :(

O jeju aż zaczęłam się stresować bo ja miałam TSH 4,2 czyli można powiedzieć że połowę więcej od ciebie a dawka taka sama... najgorsze że początek ciąży i trwa rozwój mózgu i reszty organów :(
A przyjmujesz z przerwą pomiędzy posiłkiem, a tabletką? Bo ja brałam do śniadania i się nie wchłaniał tak jak powinien. Endokrynolog powiedział, że min. godzina odstępu pomiędzy wzięciem tabletki, a śniadaniem.
Nie stresuj się, na spokojnie :) grunt, że jesteś pod opieką lekarza. Stres wskazany nie jest.
Jak robiłam TSH w połowie grudnia to miałam 4 z groszem, a zaszłam w ciążę ok. 8-9 grudnia i dopiero tabletki zaczęłam brać od połowy stycznia.

Nie stresuj się. Ja w 9 tyg miałam TSH 10 i dopiero w połowie ciąży udało mi się wyrównać wyniki. Córka zdrowa bez żadnych problemów 🙂

reklama
A przyjmujesz z przerwą pomiędzy posiłkiem, a tabletką? Bo ja brałam do śniadania i się nie wchłaniał tak jak powinien. Endokrynolog powiedział, że min. godzina odstępu pomiędzy wzięciem tabletki, a śniadaniem.
Nie stresuj się, na spokojnie :) grunt, że jesteś pod opieką lekarza. Stres wskazany nie jest.
Jak robiłam TSH w połowie grudnia to miałam 4 z groszem, a zaszłam w ciążę ok. 8-9 grudnia i dopiero tabletki zaczęłam brać od połowy stycznia.
Z przerwą tzn wstaje rano biorę tabletkę i czekam 30-40 minut czasem więcej ale lekarz mówił o 30 minutach hmmm może to zbyt mało 🤔 muszę to skonsultować boje się że ten lekarz mnie źle prowadzi bo jest młody i słabo doświadczony. Uffff to troszkę się uspokoiłam bo już mam takiego stresa

Do góry