Dziewczyny mam pytanie czy jeśli w 4 tygodniu ciąży TSH było trochę ponad 4 i zostały mi od razu zmieone leki z euthyrox 25 na 50 to czy robiąc badanie 3 tygodnie później powinnam już widzieć różnice w wyniku czy poczekać jeszcze tydzień? Teraz jestem w 7 tygodniu ciąży
reklama
Mała.czarna
Fanka BB :)
U mnie była zmiana z 75 na 100 i spadło z 3,75 do 1,40 w dwa tygodnie.
O jeju aż zaczęłam się stresować bo ja miałam TSH 4,2 czyli można powiedzieć że połowę więcej od ciebie a dawka taka sama... najgorsze że początek ciąży i trwa rozwój mózgu i reszty organówJa miałam TSH 2,65 i dostałam zwiększony z 25 na 50, ale skoczyło mi TSH w 17tc do 3,05 więc na cito poszłam do endokrynologa i zwiększył. Teraz biorę od 30.03 raz 50, raz 75 i TSH z 16.04 mam na poziomie 1,5
A przyjmujesz z przerwą pomiędzy posiłkiem, a tabletką? Bo ja brałam do śniadania i się nie wchłaniał tak jak powinien. Endokrynolog powiedział, że min. godzina odstępu pomiędzy wzięciem tabletki, a śniadaniem.O jeju aż zaczęłam się stresować bo ja miałam TSH 4,2 czyli można powiedzieć że połowę więcej od ciebie a dawka taka sama... najgorsze że początek ciąży i trwa rozwój mózgu i reszty organów
Nie stresuj się, na spokojnie grunt, że jesteś pod opieką lekarza. Stres wskazany nie jest.
Jak robiłam TSH w połowie grudnia to miałam 4 z groszem, a zaszłam w ciążę ok. 8-9 grudnia i dopiero tabletki zaczęłam brać od połowy stycznia.
Nie stresuj się. Ja w 9 tyg miałam TSH 10 i dopiero w połowie ciąży udało mi się wyrównać wyniki. Córka zdrowa bez żadnych problemówO jeju aż zaczęłam się stresować bo ja miałam TSH 4,2 czyli można powiedzieć że połowę więcej od ciebie a dawka taka sama... najgorsze że początek ciąży i trwa rozwój mózgu i reszty organów
reklama
Z przerwą tzn wstaje rano biorę tabletkę i czekam 30-40 minut czasem więcej ale lekarz mówił o 30 minutach hmmm może to zbyt mało muszę to skonsultować boje się że ten lekarz mnie źle prowadzi bo jest młody i słabo doświadczony. Uffff to troszkę się uspokoiłam bo już mam takiego stresaA przyjmujesz z przerwą pomiędzy posiłkiem, a tabletką? Bo ja brałam do śniadania i się nie wchłaniał tak jak powinien. Endokrynolog powiedział, że min. godzina odstępu pomiędzy wzięciem tabletki, a śniadaniem.
Nie stresuj się, na spokojnie grunt, że jesteś pod opieką lekarza. Stres wskazany nie jest.
Jak robiłam TSH w połowie grudnia to miałam 4 z groszem, a zaszłam w ciążę ok. 8-9 grudnia i dopiero tabletki zaczęłam brać od połowy stycznia.