reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

SEMPE- u nas tak maja zrobic od stycznia a teraz juz mozna wybrac opcje do 12.30 i wtedy jest opieka bezplatna ,placi sie za posilki,rade rodzicow,przybory(jednorazowo),ubezpieczenie. tak wiec mysle,ze skoro nie znalazlam zadnej pracy do 16.00 zeby Ich odbierac i jestem w domu to po prostu bede Domisia tak odbierac bo co mam placic 200 zl wiecej.Zuza bedzie do 16 nawet dalej bo Ona juz ma 5 lat to inaczej a On narazie bedzie chodzil na pol dnia ,moze w II polroczu Go zapisze na caly dzien a napewno ojako 4 latek pojdzie na caly dzien.

ciesze sie z takiego rozwiązania bo 600 zl daje po kieszeni a tak bedzie 400:tak:

pozdrawiam wszystkie babeczki i zycze milego dnia;-):-)

reklama
hej
mama my narazie sie nie staramy.Dopiero kolo lata bedziemy probowac.Poza tym bedziemy sie starli robic dziewczynke wiec samej owulacji raczej bede unikac ;) tym czasem trzymam kciuki za Ciebie.
U nas przedszkole tez bezplatne od 8-13 a reszte sie placi za godziny.Z jedzeniem mi wychodzi kolo 350zl.

Cześć mamusie.

Widzę że poruszacie temat płatności za przedszkole. U nas wg. prawa do pięciu godzin pobytu w przedszkolu nie płaci się. Ale jeżeli dziecko je choćby jeden posiłek to już trzeba płacić pełne czesne. I teraz jest tak że o 8.30 jest śniadanie a o 12 obiad ( co daje przerwę między posiłkami 3,5 godziny) I jeżeli dziecko w czasie posiłku jest w przedszkolu rodzic musi wykupić posiłki bo nie może być tak że dzieci jedzą a jedno nie. No i w ten sposób nie ma możliwości żeby dziecko było w przedszkolu pięć godzin bezpłatnie. Ach... A przecież nie będę płaciła 350 zł miesięcznie za przedszkole skoro siedzę w domu. Ale podobno od stycznia ma się to zmienić i faktycznie do pięciu godzin nawet z wykupionym obiadem. I wtedy będą chłopcy dłużej zostawać a ja będę mieć czas na szycie ubranek dziecięcych i ich sprzedaż.

Dobra kochane zmykam bo chcę jeszcze raz pomalować drzwi i idę po chłopców.
Miłego dnia.

aneczka- ROZUMIEM I DZIEKI ZA &&&:tak:

WERONICZKA- my wczoraj mielismy zebranie w przedszkolu a dzis dopytalam w sekretariacie-Zuza bedzie do 16.00 wiec za Nia place normalnie czyli 180 podstawa i 120 jedzenie + w tym m-cu 40 zl za przybory,30 za ubezpieczenie,co miesiac 10 zl na rade rodzicow i co miesiac 12 zl angielski 2 razy w tyg.

a za Domisia place 100 zl za 2 posilki ,angielski maja 3 latki za darmo ,dopiero w drugim polroczu po 12 zl za m-ąć i pani mi powiedziala ,ze jak bede odbierac do 12 (bo potem lezakowanie) to nie place tej pogdtawy 180 zl...dopytaj sie-u nas to juz weszlo a od stycznia my byc wlasnie to na godziny:tak:

witam sie porannie i życze Waszystkim dobrego dnia!!

ANAWOJ,MAUREEN,NANKLIM,BODZIO- daaaaaaaaaaawnoooo Was sie bylo-co ie dzieje??:sorry2:

lece do obowiązków domowych bo zaraz wychodze.

weekend i pustki widze calkiem...my lecimy na rowery, szkoda dnia, jest 28 stopni i sloneczko fajnie grzeje od samego rana ;-) POZDRAWIAM wszystkie wielo....

Hej kochane,

ja podczytuję, ale do pisania.. zupełnie mi nie po drodze :-(
Na dodatej dostałam @ pierwszą z prawdziwego zdarzenia po porodzie i zwijam się z bólu, w nocy łzy mi z bólu leciały, a rano wstać nie mogłam, no a mąż musiał iść do pracy i tak się czołgam ledwo przez ten dzień.. a gdzie tu do wieczora..
I znów smęcę, wybaczcie kochane.
Całuję wszystkie bardzo mocno.

oj Maureen sciskam ie kochana!!!mi po pierwszym porodzie zupelnie bole na @ ustąpily...

mam nadzieje,ze mąż szybko wroci i Cie odciąży.
ukochaj swojego 2-latka;-):-):-)

pozdrawiam babeczki moje kochane.

ja wlasnie wrocilam od fryzjera a jutro na 9.30 ginek;-)

Hej.Ja tylko na chwilke bo zaraz sie do sprzatania biore.
Mama to daj znac co tam gin powiedzial.
Maureen glowa do gory i moze lyknij jakis apap albo nospe zeby sie tak nie meczyc ;)
No i chyba nie mam weny nie wiem co wam ciekawego pisac.Paaa i milego dzionka

reklama
Witam!
Juz sie przedstawialam na waszym watku ale mialam remont teraz poczatek wrzesnia byl to i przedszkole ruszylo wiec z czasem lepiej jest no i moze uda mi sie u Was rozkrecic:zawstydzona/y:
mama05-3mam &&&&&&&&
pozdrawiam

Do góry