reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie sobotnio,

Chałupka ogarnięta, jedno pranie już się suszy, drugie sie pierze, jeszcze pościel czeka do prania. Teraz chwilka dla mnie.

Wiktoria - ja na razie kawki nie pijam, jakoś nie smakuje mi, czasami tylko jak mnie najdzie ochota, a tak to mleczko, soczki... takie tam.

mama - zdrówka i tylko nie aspirynka!! weź już lepiej APAP i dużo zdrówka Ci życzę
No wiem wiem tak to już bywa ja w ciąży kawy też nie piłam

reklama
No widze, ze wszystkie dziś zalatane. Nie wiem jak u was ale u mnie przy sobocie zawsze jakoś brak czasu, mimo, ze nie pracuję teraz i co to mi za róznica, a jednak.
Mila śpi a ja kończę okna myć od środka bo od zewnątrz to za zimno i w poniedziałek skończę:tak:

Dobra domek ogarnięty, pranie zrobione, częściowo już wysuszone i pochowane.

wiktoria - jak miałam kawkę wylewać, bo mi nie smakowała, to szkoda ją robić. Jak byłam w ciąży z Alinką to nie piłam, żeby nie wypłukiwać magnezu, bo w pierwszej ciąży - pod koniec, miałam straszne skurcze w łydkach i chciałam sobie tego oszczędzić za drugim razem. A teraz mi nie podchodzi po prostu, za to posmakowało mi mleko. Ja zawsze tylko tyle co do kawki, a teraz 2,5 l to tak na 3 dni. Wolałabym biały ser, ale jak się nie ma co się lubi...

Zależy z czego chcesz zrobić sałatkę...

Dobra domek ogarnięty, pranie zrobione, częściowo już wysuszone i pochowane.

wiktoria - jak miałam kawkę wylewać, bo mi nie smakowała, to szkoda ją robić. Jak byłam w ciąży z Alinką to nie piłam, żeby nie wypłukiwać magnezu, bo w pierwszej ciąży - pod koniec, miałam straszne skurcze w łydkach i chciałam sobie tego oszczędzić za drugim razem. A teraz mi nie podchodzi po prostu, za to posmakowało mi mleko. Ja zawsze tylko tyle co do kawki, a teraz 2,5 l to tak na 3 dni. Wolałabym biały ser, ale jak się nie ma co się lubi...

Zależy z czego chcesz zrobić sałatkę...

Wiesz własnie nie wiem myślałam żeby coś z piersi z kurczaka zrobić

wiktoria

filety z kurczaka w calosci ugotuj w kostkach rosolowych z zielem angielskim i lisciem laurowym
kapuste pekinska pokroj na cienko,ale bez przesady,dodaj groszek zielony konserwowy cala puszke,albo wiecej wedle upodobania
ugotowane filety pokroj w kostke,wszystko wymieszaj w misce,dopraw sola i pieprzem + majonez

jesli nie znasz tej salatki to gwarantuje,ze wszystkim bedzie smakowac
jak ja ta salatke robie na imprezy schodzi zawsze pierwsza :-)

albo sałatkę gyros - nie wiem czy ją znasz, z tym, że ja nie robię warstwowo, tylko wszystko mieszam,
piersi z kurczaka drobno pokroić, dobrze obsypać przyprawa kebab-gyros i dodać ze 2 łyżki oleju - w tej marynacie przetrzymać ok. 12 godz. potem podsmażyć, dodać kukurydzę, cebulkę, ogórki konserwowe i kapustę pekińską,
a na koniec sos -majonez, 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy i 4 ząbki czosnku

moja ostatnio ulubiona to (nie z kurczaka) - kapusta pekińska, winogrona, orzechy włoskie, ser pleśniowy i sos (oliwa, sok z cytryny i 1-2 ząbki czosnku), to świetnie smakuje z gorącym pieczywem czosnkowym

druga (nie z kurczaka) - pomidorki np. koktailowe, tarty żółty ser i sos czosnkowy

przypomniało mi sie jeszcze, że jak masz ugotowane lub upieczone piersi, dodaj ananasa z puszki, kukurydze i majonez (plus przyprawy do smaku) - z tym, że ona jest taka trochę słodkawa

Ostatnia edycja:
Wisienka w sobotę i w niedziele to chyba zawsze tak mało mam jest :-(.Ja szukam przepisu na pyszną sałatkę w niedziele mama przyjeżdża i chce zrobić sałatkę

- filet podwójny
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- 4 ogórki konserwowe
- 2 pęczki koperku
- sól
- pieprz
- majonez

Fileta usmaż lub ugotuj i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w kostkę. Posiekaj koperek.
Dodaj groszek i kukurydzę. Dopraw. Wymieszaj z majonezem. Pyszności :-)

reklama
salatke gyros ja tez mieszam jak katrina
wizualnie wyglada znacznie gorzej,ale mnie wnerwialo jak sobie nakladalam w wersji warstwowej,bo dokopac sie do dolu ciezko bylo,a potem i tak trzeba bylo na talerzu mieszac by smakowalo

no to troche tych salatek sie pojawilo :-) mowisz i masz hahaa

dzieci polozylam spac i teraz relaksik
ide sobie zrobic czekolade na goraco z mojego Tassimo :-) i czekam na fajna komedie

Do góry