reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
katrina to trzymamy kciuki oby to było to..

Lena oj słoneczka to ci zazdroszcze u nas pizga dzisiaj wrr.., jak tam nasiadówki? bo jak ja byłam i piłam tą śmieszną glukozę to tak mnie cofało że nie dopiłam do dna i cukier w wyniku był troszku zaniżony :-)

a ja spałam dzisiaj jak suseł tzn. bez spacerków się nie obyło do wc ale szybko zasypiałam a od pół nocy ciagle czuję wilgotno i nie wiem czy mi wody się sączą czy to wydzielina, nie jestem mokra ale musze sie podcierać, w sumie w całej ciąży praktycznie bez wkładek chodziłam bo nie było takiej potrzeby (prawie wogóle nic nie leciało), do poniedziałku musze przetrzymać:-D

mama - robiłam test, ale on jeszcze nic nie pokazywał (wynik negatywny), a ja wiem co czuję... przy pierwszej ciąży to jest nowe i się nie wie, przy drugiej, można nie wiedzieć lub nie być pewnym (zwłaszcza, jak się ma 18 lat różnicy), ale teraz to juz od dwóch tyg. wiem, mam objawy i zero @, więc...
więc masa kciuków kochana i czekam na srodowe wiesci-pewnie ,Ty najlepiej wiesz co czujesz;))

Cokies- przepiekny pokój!! to tapeta czy sami malowaliście te pasy?? slicznie wyszło-też myslałam nad takimi łóżkami dla dzieci ,ale wydaja mi się trochę krótkie i kupilismy takie na 2 m długie...
ale pokój pierwsza klasa :)
no i &&&& żeby Michałek do poniedziałku wytrzymał:)

Zuza ma taka sama posciel a Domi tą zielono-niebieską ;))

a ja 4 lata temu o tej własnie godzinie byłam na Izbie Przyjęć....po 12 połozyli mnie na sale do porodów rodzinnych(po uprzedniej wpłacie 300zł ;)) )a o 14.11 rozlegoł sie pierwsze kwilenie Domisia-przywitałam Go pocałunkiem w czółko a On tak patrzył i nawet nie mrugnął.........

witajcie kochane w sobotę -u nas buro
s060.gif

Dominik ma meble z firmy Bog-Fran

ma taką komodę -ta która stoi bokiem z prawej strony fotki

elf_big_105.jpg

ma takie łóżko

elf_mid_565.jpg

i takie biurko

elf_big_749.jpg

wszystkie elementy sa w kolorze takim jak łóżko-czyli łososiowym ;))

jeszcze chcę taka półkę dokupić

elf_big_556.jpg

mama-te pasy to tapeta, bardzo mi zależało żeby pasowało i do dziewczynki i do chłopca (małe mieszkanie) no i oczywiście zeby rozjaśnić pokój bo za oknem jest piękne drzewo ale niestety zabiera nam światło dzienne, Alek też ma taką pościel zielono-niebieską :-), no i wogóle ostatnio szaleje za białymi rzeczami, jak widać Michałek będzie miał całe białe łóżeczko, a jak ci się podoba moje dzieło z aniołka?

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DOMISIA, DUŻO ZDRÓWKA, UŚMIECHU I POCIECHY A TAKŻE DLA CIEBIE MAMO BO TO DZIEŃ SZCZEGÓLNY JAK NARODZINY DZIECKA PEŁEN WZRUSZEŃ, EMOCJI I RADOŚCI, NIEZAPOMNIANY...

Cokies dziękijś Ci-tak to dzień szczególny dla mamy...cały czas myślami jestem w szpitalu:)
a jak spojrzę na Niego ,że już tak urósł to żal po prostu,ze ten czas tak popyla..

a Twoje dzieło piekne..i ta biała ramka...

piekny pokój na prawdę sie napracowaliście ;)
c011.gif
dla Was!!

no i super,zę się wypad do znajomych udał :)

a Ty czujesz się juz gotowa na przywitanie Michałka??

tak własnie sie czuję gotowa i każdy zdziwiony że się nie boję porodu (boje się tylko cesarki) , ba nawet czuję się podekstytowana ze juz blisko jest, moje dzieci też nie mogą się doczekać a mężuś dzielny i troskliwy też dopytuje się czy nie mam stresa i stracha do porodu ( znajome wokół w kółko jęczą że się boją porodu i chcą cesarki) także jestem dziwnym przypadkiem że nawet mąż zdziwiony moim podejściem

Cokies ja mam takie samo podejście-nie chciałabym mieć cc-chyba ,że zagrozone było by życie moje lub dzidzi...ale z wygody...nie rozumiem takiego podejścia..ja rodziłam 2 razy i tez mi sie dziwią ,ze po takim porodzie z Domisiem( poród szedł szybko ,ale rozwarcie nie nadązyło i rodziłam przy 8cm a miał 4100 i 57cm...a z prawej strony troche spłaszczoną główke przez to i miał 2 krwiaki podczaszkowe,tóre na szczęscie szybko się wchłonęły) jeszcze raz chcę rodzić...

czyli skoro jestes gotowa to dużo ruchu przez week i w poniedziałek na porodówkę :)) Domi urodzony w poniedziałek ;)) Zuza w środę :)

idę robic ciasto na przyjazd Doroty-znamy się z wątku Staraczek:)

Pawimi- jesteś już ????????co u Ciebie ??

Lena- u Was upały a u nas kolejny dzień do bani..

Ewunia- tęsknię....
c033.gif

Joaś-jak tam mebelki poskładane ??

Hej ja już posprzątałam obiad naszykowany,dzieci na dworze póki nie pada.

Mama wszystkiego najlepszego dla Domisia.Ja wszystkie trzy porody miałam w miarę szybkie-Adrian 4godz Kacper 2godz Maja 4godz.Wszystkie SN
Cokies śliczny pokoik a Aniołek jeszcze ładniejszy.

reklama
Witam sie!!!

Mamusia ja jak nie zagladne od razu po spaniu to też bardzo tesknie za wami!!!!
Jak to możliwe ze jesteście mi bliższymi przyjaciólkami niż te w realu????:-D

Dla Dominsia całej masy słonka i radości !!!! 100 lat !!!!:tak:
A ty kochana doczekasz sie trzciego porodu!!! (jeszcze sie bliźniaki przydarzą w nagrode ze twoje cdługieczekanie na dzidzie:-D)

Cokies piekny pokoik dla maluchów!!!! I aniolek przepiekny!!! Nawet mój mąż podziwiał:tak:
Trzymaj sie dzielnie i daj znać jak sie coś zacznie. Ja tu już też nogami przebieram!!!

Mama i pokoik Dominika bardzo ładny- wygląda na bardzo duży?? Czy to tylko tak dobrze zronbione zdjęcie???

Katrina trzymam kciuki! I myśle że jak czujesz ze jestes to jesteś. Ja też tak miałam. Wiedziałam że jestem w ciąży nim mi test 2 krechy pokazał!!!

Joaś gdzie sie podziewasz??

Justyna ja też wszystkiw sn i nie wyobrażam sobie inaczej i jeśli Bog da jeszcze jedno maleństwo to mam nadzieje znów urodzić w domu!!!!

Maureen, Weroniczka, Pawimi, Sempe, Izulka, Bedismall, Magda,, Lena, Agatulka, AsiaKC, AnnaS pozdrawiam serdecznie!!! I wszystkim życze dużo słonka- u nas szaro i brzydko....

Aha miałam sie pochwalić że Michał od przedwczoraj nie zaliczył żadnej sikowej wpadki. co prawda trzeba go jeszcze pytać czy siusiu chce bo zapomina powiedzieć ale najważniejsze że i koope zaczął do noxcnika robić!!! To nasz sukces!! Chodzi już nawet na wycieczki bez pampersa :)
Musze go nauczyć zeby nei było z nim problemów w żłobku:)

Ostatnia edycja:
Do góry