reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
bry wieczór

Mamusia, Jotemka, Martika - idąc za ciosem - bylismy dzis w Ikei - najbliższa jest w Belfaście (ok. 180 km od nas), czyli mieliśmy całodniową wycieczkę. Zakupy zrobione, część mebelków juz mąż poskładał. Jutro muszę wyprać nową pościel do Alinki pokoju, trzeba zawiesić nowy karnisz i zasłonki na nim i mąż chce obić Ali łóżko nowym suknem. Pomalować ściany (dla odświeżenia, a jedną na różowo - to ulubiony kolor Ali) i poustawiać wszystko tak jak ma być.

Jotemka - myslałam, że będę bardziej odczuwała pustkę bez pracy, ale nie. Pewnie z kilku powodów - są wakacje, dzieciaki są w domu i co chwila mam nalot tajfunu w postaci 4-5 dzieci. Poza tym dopiero co Alinka miała wiatrówkę, teraz ma Kuba - tez nie mam szans się nudzić.
Co chwilę staram się robić gdzies porządek, żeby opróżnić dom z niepotrzebnych sprzętów, rzeczy i ubrań. No i jeszcze atrakcje z nowym umeblowaniem. Wczoraj mąż zrobił mi półki w pomieszczeniu gospodarczym koło kuchni, teraz pokój Alinki - na razie jeszcze nie odczuwam braku zajęcia, troche tylko bardziej pusto w portfelu, ale... coś za coś.

witam przed pracą ..dzieci odwiezione,kończę herbatę i lecę do gabinetu..
coś źle się dziś czuję :baffled: boli mnie żołądek ,na wymioty zbiera,w głowie się kręci...nie wiem co jest:nerd:

Sempe
a no nie ma...siła wyższa..co możesz to napisz tu.
fajnie,że jesteś ;)

Katrina
no to piękną wycieczkę mieliście :)) i zakupy widzę udane ..idziecie jak burza-najciężej zacząć a potem jak widać efekty to chce się więcej i więcej :)
przyjemności w zmianach domowych:tak:

Martika
kochana Ty dziś latka kończysz :-) noś swoje belki z godnością :)) mi na dniach też dodatkowa belka wskocz na barki. ściskam Cię mooocno!!

Jotemka
jak u Ciebie na froncie ??

przyjemnego dnia kobietki:)

Katrina super, ale postep prac :-)
mama ano tak 32 wskoczylo ;-) a dziewczynki cale ,zdrowe, starsze maja swoje humory, swoje sprawy, wyprawy do kolezanek, a najmlodsza usmiechy rozdaje zrobila sie taka fajna pucolowata ;-) tylko ja calowac heh :D

milego dnia dziewczyny

Martika to wszystkiego dobrego!!

przesyłam Wam moją nowy image:-)
IMAG0886[1].jpgIMAG1123[1].jpg

Załączniki

• IMAG0886[1].jpg
    IMAG0886[1].jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 80
  • IMAG1123[1].jpg
    IMAG1123[1].jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 85
zeszłam niedawno z drabiny..malowałam salon-skończony...mąż szpachluje kuchnie ,dzieci śpią ..

Martika
to git ,że u dziewczynek wszystko si ;)

Sempe
noż w mrdę
czadowo wyglądasz :)) rewelka -kwitniesz moja droga ,ooooj kwitniesz :)

na jutro mąż wziął wolne i liczę ,że mocno popchniemy pracę w domu.
dobrego wieczorku.

dziś Krzysztofa:-) wszystkim Krzysiom wszystkiego naj naj...

nie pisałam WAm ale za 5dni mam wakacje marzeń:-D lecimy z mężem na tydzien bez dzieci na Madere!! jestem tak podekscytowana ze na niczym skupić się nie mogę!! a tyle spraw przede mną..

miłego dnia

jestem i ja ..

Sempe
meeega przyjemności kochana :)))) cudnie ,że marzenie się spełnia :)
czekam na opowieści jak wrócisz ;))

ale czad :-)

u nas deszczowo od wczoraj ...ale roślinom się przyda.
remontowo nadal u nas-została już "tylko" kuchnia..
liczę ,że w poniedzialek wejdę już na szmatę i będę sprzątać tak ostatecznie..

miłegooo

witam wieczorem .. wróciłam niedawno z pracy .. u nas przycinanie blatów-na 3 już 2 są na ścianach przymocowane ;) spagetti carbonare zamówione ;)) pifko jest --->mozna pracować :)

reklama
Dzień dobry porannie !
Tosiu wstał o 6 standardowo. P w pracy. Tesciowa pojechala. Mila śpi jeszcze. Ja zrobiłam porzadek po babci. Tam prosilismy zeby zajela sie tylko dzieckiem. Zeby ewentualnie poscierala kurcze i podlogi koszt Tosiu spi. A ona oczywiście nie słucha. Zrobiła bałagan w bielizniarce. Po co tam grzebała nie wiem. Jak skladacie pościel? Ja znam dwa sposoby. Albo kompletami albo poduszki na poduszki, prześcieradło na prześcieradło. A ona zrobiła mi tam taki Misz masz. Po co nie wiem. A i rozprasowala pościel z kory. Dzieci też mają w szafkach bałagan. Ubrania Tosia u Mili i na odwrót. Przed pracą tam skladalam . Obiady ja gotuje Ale garnki już mam w innym mięjscu. I deski do krojenia poskladane na blatach. Czemu czemu czemu pytam!
Jestem jej wdzieczna ze zostaje z Tosiem mimo że ostatnio choruje ale dlaczego musi mi robić taki rozgardiasz
Sempe świetnie wyglądasz
mama czekam na fotki kuchni

Do góry