reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecia ciąża i ta jest inna czy to na chłopaka ?

Witam,jestem w trzeciej ciąży. Mam dwie córeczki, w ciąży z córeczkami to początki ciąży były straszne. Do 12 tygodnia ciągle leżałem , było mi słabo, miałam wymioty , całe dwie ciążę aż do końca miałam straszną ochotę na słodkie, nie nawiedziłam zapachu sera, twarogu i innych produktów mlecznych .
Teraz jestem w 7 tygodniu i ta ciąża jest inna. Jestem pełna energi, nie wymiotuje, teraz mam straszną ochotę na jajka, frytki, twaróg i owoce.

W porównaniu ta ciąża a dwie pierwsze to ta jest inna , i w samopoczuciu i na to co mam ochotę jeść :)

Czy to znaczy że teraz mogę mieć chłopca?
Mam chlopca i tez jadlam wszystko co mleczne,no i mialam silne przeczucie ze chlopak.JesCze chwile i sie dowiesz:)

reklama
Ja mam chłopca i nie czułam sie najlepiej. Dosyc znośnie w porównaniu do tego co czasem sie słyszy, ale ogólnie codzienne mdłości i ospałość mi towarzyszyły. Dla mnie to nie ma nic wspólnego z płcią, aczkolwiek życzę synka :).

Na f b jest grupa Nub Queens theory. :)
Po angielsku. Pomagają w rozróżnieniu płci w 12 tyg jak dobre zdjęcie. Mało tego, kuszą sie już o rozpoznanie w 6 tyg (Ramzey theory). Tylko trzeba określić który tydzień i usg zewnętrzne lub wewnętrzne. ;)
Z ciekawości podesłałam im usg siostry z 7 tyg. i dobrze powiedzieli. Albo przypadek albo się znają. Spróbuj, nic nie tracisz. :) Daj nam znać co odpisali. Powodzenia

Różne to bywa kto wie, dwie pierwsze ciąże to uwielbiałam słodycze a zwłaszcza knopersy i odrzuciło mnie od mięsa 2 dziewczyny :) Trzecia to uwielbiałam produkty mleczne jogurty, płatki, kakao i tp. uwielbiałam zapach piwa:confused: pokochała kawę i odrzucało mnie tylko od kiełbasy z grilla (moją siostrę też) urodziłiam chłopca (moja siostra też 4 miesiące po mnie)

Hahaha czyli aż do skutku? [emoji16] W jakim wieku jesteś? Bo ja nie wiem czy będę miała jeszcze czas gdybym decydowała się na kolejne. Ja 8 tydzien. Oczywiście marzenia marzeniami ale jak to się mówi, oby zdrowe.
Teraz w kwietniu skończyłam 32 lata s mój mąż ma 36 myślę że jeszcze czwarty raz będzie można spróbować :)

Witam,jestem w trzeciej ciąży. Mam dwie córeczki, w ciąży z córeczkami to początki ciąży były straszne. Do 12 tygodnia ciągle leżałem , było mi słabo, miałam wymioty , całe dwie ciążę aż do końca miałam straszną ochotę na słodkie, nie nawiedziłam zapachu sera, twarogu i innych produktów mlecznych .
Teraz jestem w 7 tygodniu i ta ciąża jest inna. Jestem pełna energi, nie wymiotuje, teraz mam straszną ochotę na jajka, frytki, twaróg i owoce.
W porównaniu ta ciąża a dwie pierwsze to ta jest inna , i w samopoczuciu i na to co mam ochotę jeść :)

Z mojego doświadczenia wynikałoby odwrotnie.
Ja w ciazy z dziewczynka czułam się jakbym mogła góry przenosić. A w ciazy z synem umierałam niemalże od samego początku. Leżałam właśnie do 12 tygodnia i teraz nie jest wcale lepiej...

Życzę Ci , aby to był to chłopiec , ja powiem tak spodziewam się córeczki , i tak jak Ty ,w 1 trymestrze zero objawów ciąży ,żadnych wymiotów , miałam dużo siły , miałam ochotę na słone ,rano tylko płatki z mlekiem , wszyscy włącznie ze mną uważali ,że chłopak ,a tu będę mieć Swoją księżniczkę ,więc nie ma reguły , każda ciąża inna , Trzymam kciuki za Synka ;)

reklama
Hej! To i ja sie odniose. Oczywiscie tylko sobie gdybamy. W pierwszej ciazy z corka pierwszy trymestr czulam sie totalnie wypluta. Siedzialam otepiala,nie potrafilam sie wziac i poogarniac taka sflaczala bylam. Natomiast w drugiej sobie smigalam jak nigdy nic. ( obie ciaze byly planowane)Mimo,ze od zrobienia testu ciazowego bylam przekonana,ze bedzie druga corka to przez odmienne samopoczucie przestalam gdybac i czekalam na usg.... Drugi jest chlopaczek wiec moze cos w tym.jest :D Trzymam za Ciebie kciuki przede wszystkim za zdrowe dzieciatko i szczesliwe rozwiazanie. Pozdrawiam

Do góry