reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecia ciąża i ta jest inna czy to na chłopaka ?

reklama
Ja w ciąży z synem nie miałam żadnych dolegliwości, ani raz nie było mi niedobrze. Ciągnęło mnie do słodkiego i serów ale nie bralabym tego za jakiś wyznacznik bo ogólnie tak mam, nie miałam za to ochoty na mięso.

A komu się sprawdził kalendarz chiński?
Mi się sprawdził przy każdym dziecku.
Mi narazie 2 razy się sprawdził, teraz czekam jak 3 [emoji12]
Ja tym razem wmawiam sobie dziolche, mam 2 chłopców, przy obu mdłości i wymioty ale takiego apogeum jak teraz jeszcze nie miałam [emoji12] i inne subtelne różnice, od słodkiego odrzuciło mnie całkowicie, przy chłopakach wcinalam [emoji6]

Witam,jestem w trzeciej ciąży. Mam dwie córeczki, w ciąży z córeczkami to początki ciąży były straszne. Do 12 tygodnia ciągle leżałem , było mi słabo, miałam wymioty , całe dwie ciążę aż do końca miałam straszną ochotę na słodkie, nie nawiedziłam zapachu sera, twarogu i innych produktów mlecznych .
Teraz jestem w 7 tygodniu i ta ciąża jest inna. Jestem pełna energi, nie wymiotuje, teraz mam straszną ochotę na jajka, frytki, twaróg i owoce.

W porównaniu ta ciąża a dwie pierwsze to ta jest inna , i w samopoczuciu i na to co mam ochotę jeść :)

Czy to znaczy że teraz mogę mieć chłopca?
A masz zdjęcie z usg? Wrzuć na grupę ramzi, to może dziewczyny coś podpowiedzą-jak masz takie 6-7tydz,albo takie z nubem z 12-14tyg

Kochane Panie,a czy wyostrzenie węchu na zapach wszystkich perfum no nie mogę tego przewąchać i tak samo mam z papierosami jak ktoś pali. To też może być oznaką na chłopaka? ;)
W poprzednich dwóch ciążach nie miałam z takimi zapachami problemu.

Kochane Panie,a czy wyostrzenie węchu na zapach wszystkich perfum no nie mogę tego przewąchać i tak samo mam z papierosami jak ktoś pali. To też może być oznaką na chłopaka? ;)
W poprzednich dwóch ciążach nie miałam z takimi zapachami problemu.
Ja mam chłopaka w brzuszku i perfumy porzegnalam na 7 miesięcy papierosy też mi smrodzily :)

reklama
To źle sprawdzasz, bo musi być Twój wiek ukończony. Ja mam urodziny w październiku, w ciążę zachodziłam w kwietniu i maju, czyli rocznikowo miałam 24 i 28 lat, ale skończone 23 i 27.

Do góry