To jak ma się cukrzycę ciążowa to wywołują porod przed terminem? Dlaczego? Znajoma wlasnie odebrała wynik i ma cukrzycę ciążowa w dwóch poprzednich ciążach nie miała i już się stresuje.Ja miałam przerwę 10 lat i 8 obie przenosiłam, a z młodym indukcja(wywołanie porodu przed terminem), takie są procedury..
Ale myslę, ze jak nie masz cukrzycy to bedziesz czekać az samo się zacznie . Trzymam kciuki
reklama
Mam nadzieję że ja też nie będę sie męczyć przy trzecim porodzie. Bo naprawdę sie stresujeJa miałam przerwę 12 lat i teraz ostatnio 5 lat i wszyskie porody takie same ba nawet ostatni to już bułka z masłem
A miałam 4 porody
17,5 roku temu
16 lat temu
5 lat temu
I teraz 14.08
AniaMamax3❤❤❤
Fanka BB :)
Zależy czy dieta, insulina i gdzie się rodzi. Ja rodziłam 3 dni po terminie będąc na diecie, koleżanka na insulinie też rodziła SNTo jak ma się cukrzycę ciążowa to wywołują porod przed terminem? Dlaczego? Znajoma wlasnie odebrała wynik i ma cukrzycę ciążowa w dwóch poprzednich ciążach nie miała i już się stresuje.
A często też jest poród wywoływany przed terminem...ale reguły nie ma
maszak
Bo przez cukrzycę może szybciej odkleic się łózysko, zestarzeć lub jak źle dzieciątko może zbyt dużo przybrać. Cukrzyca to nic strasznego . Jedyny minus trzeba godzinę po posiłku mierzyc poziom cukru. Je się ok 5-6 posiłków tylko nie zawsze to co by siŕ chciałoTo jak ma się cukrzycę ciążowa to wywołują porod przed terminem? Dlaczego? Znajoma wlasnie odebrała wynik i ma cukrzycę ciążowa w dwóch poprzednich ciążach nie miała i już się stresuje.
Kolezanka bardzo dobrze się czuje wogole nie miala objawów że ma cukrzycę ciazowaZależy czy dieta, insulina i gdzie się rodzi. Ja rodziłam 3 dni po terminie będąc na diecie, koleżanka na insulinie też rodziła SN
AniaMamax3❤❤❤
Ja teżKolezanka bardzo dobrze się czuje wogole nie miala objawów że ma cukrzycę ciazowa
Madziszy
Ja bała się że zamiast sn będzie potrzeba cc i to mnie okropnie stresowaloMam nadzieję że ja też nie będę sie męczyć przy trzecim porodzie. Bo naprawdę sie stresuje
Że jak wszystkie sn to w końcu będzie ta cesarka
maszak
Cukrzyca nie jest wskazaniem do cesarki, ale do indukcji już tak. Ale jak pisałam wpływa na to kilka czynników. Czy dieta, czy wysoka dawka insuliny, czy dziecko duże. Przy cukrzycy objawów nie ma, jedynie w krwi na czczo wychodzi na poczatku i od razu krzywa. A jak wczesniej ok to dopiero krzywa w 24 tyg. A teraz też Ci wyszła? Bo dobrze po dacie wnioskuję, że ostatnia prosta u Ciebie? A ile miało dzieciątko 3 dni po terminie?Zależy czy dieta, insulina i gdzie się rodzi. Ja rodziłam 3 dni po terminie będąc na diecie, koleżanka na insulinie też rodziła SN
AniaMamax3❤❤❤
Tak teraz też mi wyszła ale dopiero przy drugim badaniu jak robiłam krzywą /wcześniejsza była ok/. Córka urodziła się 3520g /gdzie 2 dni wcześniej wg usg miała mieć 2800-3000g max i całą ciąże była zawsze mniejsza wg pomiarów/Cukrzyca nie jest wskazaniem do cesarki, ale do indukcji już tak. Ale jak pisałam wpływa na to kilka czynników. Czy dieta, czy wysoka dawka insuliny, czy dziecko duże. Przy cukrzycy objawów nie ma, jedynie w krwi na czczo wychodzi na poczatku i od razu krzywa. A jak wczesniej ok to dopiero krzywa w 24 tyg. A teraz też Ci wyszła? Bo dobrze po dacie wnioskuję, że ostatnia prosta u Ciebie? A ile miało dzieciątko 3 dni po terminie?
reklama
maszak
A to super waga , najlepsza do porodu . Trzymam kciuki za ten poród, bo to już tuż tuż .Tak teraz też mi wyszła ale dopiero przy drugim badaniu jak robiłam krzywą /wcześniejsza była ok/. Córka urodziła się 3520g /gdzie 2 dni wcześniej wg usg miała mieć 2800-3000g max i całą ciąże była zawsze mniejsza wg pomiarów/
Podziel się: