reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

nO U MNIE MLECZARNIE JUZ ZWIEKSZYŁY PRODUKCJE,DOSTOSOWAŁY SIE ;D
MELANIE a nie boisz sie że mała jak poczuję butlę że lepiej się ciagnie to nie odstawi cyca?
Bo ja też chciałam spróbować z butelki ale właśnie tego sie obawiam ::)

reklama
Wczoraj probowalam karmic corcie z butli, ale nie bardzo chciala
nie zmuszalam jej, bo ona mi tez bardziej odpowiada niz laktatorek
chyba sie bardzo dopasowalysmy ;D

raz uzylam laktatora do ssanej dopiero co piersi i baardzo bolalo, teraz jak chce cos sciagnoc to tylko z piersi nie uzywanej przez ostatnie godzinki ;D

zamowilam wczoraj wiekszy biustonosz, bo te, kt do tej pory do karmienia byly dobre zrobily sie za male, ciekawe ile razy jeszcze zwieksze rozmiar?

Czy Wy też tak macie, że Wasze maleństwo jest ciągle głodne??. Moja mała tak od poniedziałku nie może się najeść i ciągle miele tym swoim małym języczkiem. Wypije dwie piersi i jej mało - szczególnie wieczorem przed snem. Muszę podawać jej mleko sztuczne. Może moje piersi za mało tego mleka produkują???
Izis - moja mała i butelkę i pierś ciągnie z taką samą chęcią byle leciało. A lekarz mi nawet mówił z dziecko trzeba do butli przyzwyczaić aby potem nie traktowało jej jak zabawki - wyobraż podawanie 200 ml kaszki łyżeczką...byłaby niezła zabawa.

izis pisze:
nO U MNIE MLECZARNIE JUZ ZWIEKSZYŁY PRODUKCJE,DOSTOSOWAŁY SIE ;D
MELANIE a nie boisz sie że mała jak poczuję butlę że lepiej się ciagnie to nie odstawi cyca?
Bo ja też chciałam spróbować z butelki ale właśnie tego sie obawiam ::)

musiałam sprawdzić, czy jak zostawię dziecko z tatusiem czy nie zapłacze mi się z głodu :D
bez potrzeby za często nie będe jej karmiła butelką ale jak zaistnieje potrzeba...

Winia mi się wydaje, że narazie mojej córce wystarcza mleko z 1 piersi na jeden posiłek...
no ale dzieci szybko rosną ::) :D
i zobaczymy jak będzie niebawem

WINIA dziecko miewa okresy przyspieszonego wzrostu i wtedy przez jakieś dwa dni potrzebuje wiecej pokarmu mój Kuba miał tak ostatnio a teraz wróciło do normy wszystko ;)
To ja czasami też mu podam butle ale raczej sporadycznie ::)

A ja butli nie podam bo zauważyłam, że jak Łukasz załapał o co chodzi ze smoczkiem to potem miałam problemy z przystawieniem go. Na szczęście smoczek mam tylko awaryjnie na spacerku i raczej go nie używam. Ale to wszystko na razie bo nie wiem jak długo uda mi sie karmić tylko piersią mojego dużego chomiczka. Na razie mleka mam tyle że dwoje dzieci bym wykarmiła ale jak długo tak będzie???

Przecież mleko tak od razu nie zanika moja koleżnka karmi swoja córcię cały czas chociaż ta ma juz półtora roku ::)

reklama
Do góry