reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
Mateusz od ponad dwoch tygodni ma wysypke, myśłałam że to od mleka modyfikowanego ale po zmienieniu mu mleczka na babilon pepti wysypka nie znikneła wprost przecienie pojawia sie co jakis czas wiecej. Najwyrażniej coś mu nie odpowiada coś w mojej diecie niestety dolkładnie trudno sie domyślić bo wcześniej wszystko jadłam i nic mu nie było. Dziś postanowiłam go odstawić od piersi poztym że go moje mleko uczula i tak nie dojada. Szkoda mi że nie bedzie na moim mleczku ale wydaje mi sie że tak bedzie lepiej dla nego. A wy jak sadzicie czy mam przejść na okropno diete po ktorej bede nie do życi a i tak bede musiala malego dokarmiac czy odstawic go calkowicie i byc pogodna mamusia?

miyu ja tez jesem z Toba :)
a moj Niki wczoraj z nienacka podczs jedzenia ugryzl mnie w sutka , ze az krzyknelam ,biedny sie przestraszyl i rozplakal tak mi przykro a dzisiaj sytuacja sie powturzyla. Niewiem dlaczego zaczal tak robic mam nadzieje ze juro bedzie dobrze :-[

Zaczął Cie gryźć prawdopodobnie bo go swędzą dziąsełka, pewnie zębale idą. Przygotuj się bo to może sie teraz często powtarzać. Łukasz zamiast pić od kilku dni namietnie gryzie smoczek podczas karmienia... chyba w pore przestawiłam go na butelkowe karmienie ;D ;D

basiu Majka ze cztery dni znęcała sie nad moimi sutkami, tak sobie wypuszczała kawałek cyca i przygryzała sutek... z trudem powstrzymywałam się żeby nie krzyknąć, oczywiście nie pozwalałam jej tak robić. spryciula znajdowała sposób. na razie przestała, ale i zębów ani śladu

mam jeszcze takie pytanie co mam zrobić z tym mlekiem z cycka :/ a w jednym to już wogole nie mam :)

reklama
miyu pisze:
mam jeszcze takie pytanie co mam zrobić z tym mlekiem z cycka :/ a w jednym to już wogole nie mam :)

Jak Ci się pierś zrobi twarda i będzie bolała, to odciągnij troszkę mleczka, odrobinkę, żeby tylko ulgę poczuc. Rób tak za każdym razem, mleko samo zaniknie po jakimś czasie.

Do góry