reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
smaczego
a my będziemy mieli na obiad SOLĘ ;D

Macie jakies pomysły z czym można jeść kanapki jak nie można spożywac nabiału???
bo ja zawsze serki, sery i twarożki a teraz wcinam z krakowską, parówkami i innymi kiełbaskami - a ja nie lubie kiełbasek :p
Mąż pojechał po szyneczkę
pomidora, paprykę tez nie mogę
pasztety są dobre ale nie nie za często
co jeszcze można położyć na chlebie?

Melanie współczuje ci tej diety, ja obserwuje mała codziennie i tylko sie modle zeby nie miala skazy bialkowej, ja mialabym wyeliminowac nabial to nie wiem czym ja bym żyła.
Kanapeczki moze jesc z dżemami, miodkiem, może spróbuj poszukac na stosisku ze zdrowa żywnoscia róznych produktów sojowych np. pasty czy pasztety sojowe, mozesz tez pic mleczko sojowe, są tez budynie sojowe i takie deserki w stulu Monte, wiem ze te produkty mozna jesc jak dziecko jest alergikiem bo one nie uczulaja.Niektóre z tych produktów są całkiem smaczne. np ser tofu typu feta.Ja wiem troche na ten temat bo sama nie jem miesa tylko rybki i nabiał. Polecam ci wiec te sojowe wynalazki tylko sie nie zniechecaj bo nie wszystko jest smaczne niektóre rzeczy są troche jaby pozbawione samku, trzeba je doprawic, ale poszukaj a na pewno cos ci posmakuje :p :p :p

kangurki pisze:
ja czasem robie gotowane piersi z kurczaka z brzoskwiniami np najlepiej z wasa chlebkiem to smakuje
poprostu gotujesz w wodzie piersi ?
a brzoskwinia z puszki prosto na kanapkę?

Aniulka pisze:
a ja jak nie mam pomysłu to jem z dżemem wiśniowym.

A dlaczego całkowicie wyeliminowałaś nabiał??? Paris ma skazę białkową????

dżem juz kazałam mężowi kupić ;) truskawkowy

pediatra mi tak polecił, profilaktycznie, bo Paris miała wysypkę i ma kolki
wysypka zniknęła i zisiaj ponownie wyszła ale nagłowce najwięcej na czole
wczoraj zjadłam mozarelle z nawet nie połową pomidora i z liściami bazylii
nie wiem od czego ta wysypka :p pomidor? bazylia? Mozarella z kozy?

siwasek pisze:
Melanie współczuje ci tej diety, ja obserwuje mała codziennie i tylko sie modle zeby nie miala skazy bialkowej, ja mialabym wyeliminowac nabial to nie wiem czym ja bym żyła.
Kanapeczki moze jesc z dżemami, miodkiem, może spróbuj poszukac na stosisku ze zdrowa żywnoscia róznych produktów sojowych np. pasty czy pasztety sojowe, mozesz tez pic mleczko sojowe, są tez budynie sojowe i takie deserki w stulu Monte, wiem ze te produkty mozna jesc jak dziecko jest alergikiem bo one nie uczulaja.Niektóre z tych produktów są całkiem smaczne. np ser tofu typu feta.Ja wiem troche na ten temat bo sama nie jem miesa tylko rybki i nabiał. Polecam ci wiec te sojowe wynalazki tylko sie nie zniechecaj bo nie wszystko jest smaczne niektóre rzeczy są troche jaby pozbawione samku, trzeba je doprawic, ale poszukaj a na pewno cos ci posmakuje :p :p :p

kiedys sobie kupiłam pasztet sojowy, to myślałam, że się schaftuje :p ;D
dziekuję za rady,
mleczko sojowe zwłaszcza waniliowe jest super
poszperam w sklepie, może cos mi zasmakuje
a miodzik może być alergenem, gdzieś to wyczytałam
ale miodzik jest miodzio :D

Ja jem nabiał i jest ok. Mleka duzo nie pije ale sery jem. Znów powołam się na zaklinaczkę, która twierdzi ze wszystko można jeść a kolki to efek połykania powietrza, więc trzeba dziecko odpowietrzać. Hm...
Pozd

reklama
własnie mód sobie podaruj i bazylie. nie powinno sie uzywac przypraw ziołowych typu własnie bazylia tymianek...

próbuj codziennie czegos a nie wszystkiego naraz. jeden dzien ser, drugi pomidir itd....

sory za byki ale pisze jedna reka bo mam dziecko na drugiej

Do góry