reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
marta3x pisze:
u nas z gryzieniem było podobnie , Marcel gryzł jak sobie pojadł.

a ja zakonczyłam już karmienie piersią , od 5 dni nie karmie Marcela :p
poszło bezstresowo ;D ;D ;D
u nas podobnie :D z tym gryzieniem. A z odstawieniem jeszcze zwlekam do roczku. Myślę, że będzie ok, bo Robert jest karmiony piersią dwa razy na dobę ;)
Fajnie Marta, że już jesteś :D :D :D

U nas tez wplanach bylo karmienie najpierw do 6m-cy a potem do roczku.
A teraz jest to bardzo wygodniackie dla mnie no i nie wiem jak to bedzie.

Martusia jak Sandrunia zasypia w ciagu dnia?Przy cycu czy sama a moze noszona?
Bo JUla w ciagu dnia zasypia dzieki cycowi i jakbym miala ja bez tego usypiac to by o wiele dluzej trwalo a tak sie przytula bo nawet malutko zjada.Wiec u nas to bedzie najgorsze chyba ze zrezygnowania sie z cyca:(

marta3x Gratulacje z odstawienia cycola. :) :) :)

JoannoMK jeżeli karmienie sprawia Ci przyjemność i żal by Ci było już odstawiać. To nie rób tego na siłę. Poczekaj może za pół roku Jula i Ty dojrzejesz do tej myśli. Ja Sarę odstawiłam jak miała 1,5 roku. A w okolicach roku też jeszcze w ciągu dnia ciągnęła. Dopiero jak miała właśnie1,5 roczku, to tak jak teraz Robert, domagała się piersi tylko rano i wieczorem. Wtedy to bez problemu pożegnałyśmy pierś :)

Joanno u nas to wyglada roznie. Jezeli chodzi o usypianie popoludniowe :)
Jak Sandrunai jest pojedzona (czyms innym nz cycus) to przed snem musi byc smoczek i u mamusi na raczkach, wtedy ja nosze, kolysam i spiewam.
Jezeli jest glodna to usypia podczas cycolenia, ale smoczek i tak musi byc w gotowosci bo inaczej by trzymala cyca w buzi caly czas ;)

Na noc zawsze wygla tak samo. Co bym jej nie dala na kolacje to i tak zostawia sobie miejsce w brzuszku na mamusi mleczko i cycus musi byc przed nocnym spaniem wtedy ocycoli 2 cycusie :) i przewaznie przy nich zasypia i od razu odkaldam ja do lozeczka itak sobie spi do 3 ostatnio, potem pobudka na cycusia i spi juz z nami do 8 tez ostatnio :) bo jak byly cieplejsze i ladniejsze dni to wstawala 6-7.

Z tym oduczaniem cycolenia to ja tez sama nie wiem co robic. Raz mysle zeby oduczyc, a raz ze jeszcze.
Gdyby chciala jesc ikaszki i pic mleczko z butelki to byloby milatwiej, a jak ona nie chce i sie krzywi to amam ja na sile oduczyc i pozbawic jedynego mleczka. I cycusia mamusi. Dzis kupimy butle i sie zobaczy czy bezie pila czy nie. A zdrugiej strony kupowac mleczko, jak mamusia jeszcze ma ? Mnie tylko zastanawiaczy jaby byla na butli to czy by spala cale noce? i chyba przz to ijestem sklonna dalej probowac dawac kaszki i mleczko na noc. O jejku ale namedzilam :p Dzis mam taki dzien chyba.

Dzieki Martusia za to co jak powiedzialas namedzilas ;)
Teraz tylko na chwilka zasiadlam tutaj i pozniej tez cos w tym temacie napisze.
Pozdrawiam i zycze Ci duzo pogody i usmiechu :) :) :)

reklama
Karioka pewnie bede starala sie aby zmienila sie forma dziennego zasypiania przy cycu na to by sama sprobowala zasnac a cycolic bedzie duzej.jednak jest to niepowtarzalna wiez jaka sie stworzyla zaraz po narodzinach miedzy mamusia a dzidzia.Chcialabym najchetniej zeby Jula sama stwierdzila ze juz dosc i zeby pokarm tez pomyslal i zrobil to samo..hihihi ale roznie to juz bywa w przyrodzie :laugh:

Jula zasnela teraz wciagu 10min przy cycu i mam spokoju troche bo naprawde strasznie sie drze.W tej chwili nie wyobrazams sobie innego zasypiania.Dobrze chociaz ze wieczorne usypianie przebiega bez zaklocen cycowych bo z tatusiem na lozku .

Martusianie dziwne ze kregoslup Cie boli skoro Sandrunia upodobala sobie noszenie do spanka. U nas noszenie w domu nie istnieje do spania.Zdazylo sie pare razy ale to na dworzu zeby sie tylko na chwileczke przytulila do nie ale to sa naprawde wyjatki.

Slyszalam ze tak jak w naszym przypadku skoro JUla nie jada z butli to zeby teraz juz nie uczyc.Ze lepiej zeby pila z kubka lub lyzeczka...to jak to ma wygladac w takim razie w nocy jakby nie bylo cyca..bo jak dalam jej przez rurke w nocy herbatke to ze spania byly na jakies 2h nici.rozbudzila sie :laugh:

Do góry