lenka 2910
Zaangażowana w BB
Witam wszystkich i proszę o rade. Jestem w sytuacji troche dziwnej ale trudnej. Dziwnej ze względu na to że mając 28 lat boje sie powiedzieć rodzica że jestem w ciąży. A boje sie dla tego że nieakceptują mojego partnera dla tego że jest 8lat starszy ode mnie i ma dziecko z wczesniejszego związku który się rozpad nie z jego winy. Siedem lat temu byłam w ciąży i poroniłam. Gdy wtedy mama dowiedziała się że jestem w ciąży z facetem którego nie akceptuje wyzwała mnie od k... dziw... itp. powiedziała że poroniłam bo dziecko powstało z związku ktory ukrywałam. Nie obchodził jej mój ból po stracie dziecka to co czułam liczyło sie tylko to że nie słuchałm jej i spotykałam sie z kimś kogo nie akceptowała. Cała rodzina była przeciwko mnie czyli ciotki babcie itp.Moja mama mówiła że ja wykończe, że wykończe tate jeśli nie zerwe z tym mężczyzną. Nie miałam siły walczyć i zerwałm z nim. Próbowałam związać sie z kims innym ale nic z tego nie wyszło.Po pewnym czasie wróciłam do poprzedniego związku. Nie potrafiłam być z nikim innym. Ale do tej pory rodzina nie wie że z nim jestem. Jak powiedzieć prawde?:-(Tak okropnie mnie wtedy potraktowali mimo że nie byłam głupia nastolatką która zaszła w ciąże z pierwszym lepszym facetem.Doskonale wiedziałam co robie. Wszyscy znajomi mi powtarzaja że jestem dorosła że mam prawo być z tym z kim chce tylko co zrobić z rodzicami którzy ciągle uważaja mnie za głupią małolate:-(Może ktoś z was miał podobny problem? Pomóżcie:-(